Een zoektocht naar het onvindbare?

Wij zijn S & A

We wonen nu bijna een jaar samen in het huis dat we hebben gekocht.
Volgend jaar gaan we trouwen en wat is dan een volgende stap.
Beide hebben we een kinderwens, maar ook beide missen we een baarmoeder.
In Nederland is commercieel draagmoederschap verboden dus zouden we zelf op zoek moeten gaan naar iemand die voor ons een kind wil dragen. Maar hoe begin je hiermee? Er zijn genoeg onderwerpen waar je overga moet denken en dat hebben we hebben dus gedaan, maar hoe vind je er dan een?

Als je op google zoekt op draagmoeder gezocht kom je in de eerste instantie bij het KRO programma aan. In dit programma werd ook een homostel gevolgd die gebruik maakte van een draagmoeder. De eicel was gedoneerd door een goede vriendin van het stel. Zeker een aanrader om te kijken als dit onderwerp je interesseert. Verder staat ook het volgende blog hoog op de resultatenlijst: blog, hier is het verhaal van Anique te volgen, een vrouw die besluit graag een kindje op de wereld te willen zetten voor een homokoppel. Mooie blog met duidelijke informatie over hoe zij over draagmoederschap denkt, en ook over hoe zij het ervaart. Na het lezen van dit blog denk ik dan ook dat er vast meer vrouwen in Nederland moeten zijn die hier wel eens overga gedacht hebben maar niet weten hoe ze in contact moeten komen met wensouders. Omdat de regelgeving in Nederland verbiedt openlijk op internet naar een draagmoeder te vragen, of jezelf aan te bieden als draagmoeder word het ook moeilijk om daadwerkelijk iemand te vinden.

Via deze blog wil ik voor mezelf een verhaal vormen over de zoektocht naar een draagmoeder.
Ook wil ik hier ervaringen delen voor andere wensouders die ook overwegen via een draagmoeder ouders te worden. Ik vind dat er op het internet nog te weinig te vinden is omtrent dit onderwerp. Misschien omdat de grens tussen het vragen naar informatie en het vragen naar een draagmoeder erg klein is en er dan een kans bestaat dat je je niet aan de regels houd.

Hopelijk gaat er ons vrije Nederland in de toekomst ook wat veranderen op het gebied van draagmoederschap. We leven tenslotte in een land waar bijna alles kan en bijna alles mag, maar helaas zit een kind krijgen door middel van draagmoederschap hier nog niet bij.

(26okt14)


Een reactie op “Een zoektocht naar het onvindbare?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.