Sparen #dedication

Als er iets is waar ik niet goed in ben is het wel sparen! Als ik iets leuks zie ligt voor ik het weet de pinpas op het apparaat en is het saldo op mijn rekening weer wat gedaald. Waar het soms allemaal blijft is voor mij net zo goed een vraag als jullie want ik heb geen idee. Klinkt grappig maar dat is het waarschijnlijk helemaal niet. Nu doen we ook wel veel dus als we weggaan is het ook snel oh hier kopen we dit en daar kopen we dat maar het moet toch anders kunnen. Dus heb ik eindelijk een idee bedacht en dat ga ik nu uit proberen en hopen dat ik zo toch eindelijk een keer een spaarrekening op ga bouwen. Ik denk dat hier een minimum bedrag op moet komen te staan en alles daar boven is free to spend. Hebben jullie ook zo’n regel? Hoeveel moet er minimaal opstaan? Tips?

Wat ik heb bedacht is het volgende. Als ik mijn loon gestort gekregen ga ik hier een deel van af pinnen en dit is dan het uitgeef geld tot mijn volgende loon. Als ik dit zo volhoud dan heb ik in no time (lees heel wat maanden) een spaarrekening opgebouwd en kan ik van wat overblijft  kopen wat ik wil of ik kan het gebruiken om mijn nog lopende (auto)lening af te lossen zodat deze ook sneller verdwenen is. Dit heeft als bijkomend voordeel weer dat mochten we ooit een ander huis willen kopen we geen lening meer hebben en we dus ook geen gezeur meer hebben over de hypotheekhoogte. Zo heeft alles een reactie op iets, grappig.

Het zou een hele uitdaging worden want er is altijd genoeg wat ik “wil” maar misschien helemaal niet nodig heb! Ik ga hier dus nu mee beginnen en zou jullie misschien in de wekelijkse post wel op de hoogte gaan houden van de voortgang. Ik ben benieuwd…


5 reacties op ‘Sparen #dedication

  1. Bij onze bank (ING) kun je potjes maken op je spaarrekening met doelbedragen. Daar gaat elke maand eerst geld naartoe en dan pas gaan we uitgeven. We hebben dus een potje huis, kinderen, vakantie, auto en belasting. Is dat wat voor jou?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.