Youtube-blog

Iets wat ik ook doen in mijn vrije tijd is Youtube filmpjes kijken. Het is bijzonder om te zien wat voor content sommige youtubers maken en hoeveel geld ze ermee verdienen, want dat doen ze… heel veel geld! De youtuber die zoals ze zeggen het meeste verdient kennen jullie misschien wel, PewDiePie hij maakt voornamelijk filmpjes omtrent gamen maar tegenwoordig kan het niet gek genoeg. PewDiePie vind ik zelf niet zo heel interresant maar er zijn een aantal youtubers die ik regelmatig kijk. Wie dat zijn zie je hieronder, ook heb ik even mijn menig gegeven.

Shane Dawson (10 miljoen followers)

Shane, waar moet ik beginnen. Deze gast maakt content je kunt het zo gek niet bedenken. De ene keer steekt hij Barbies in de fik en de andere keer maakt die een “lucht”bed van zakken chips om er vervolgens in zijn zwembad mee te chillen. Besteld de meest gekke dingen van het internet om ze vervolgens te testen en dus aan de viewers te laten zien. Daarnaast is zijn commentaar hilarisch (als je er van houd) en vind hij het ook leuk om af en toe andere youtubers een beetje belachelijk te maken. Hier een hilarisch filmpje waar hij Instagram Famous Food probeert: Youtube – Instafood

Lisa Schwartz (2 miljoen followers)

Lisa Schwartz probeert ook de meest gekke dingen uit dit er op het internet te vinden zijn en heeft daarnaast een hele boel filmpjes over het ontmaskeren van de meest ranzige en gekke dingen die er in de wereld gebeuren. Zo was er een filmpje over een jonge vrouw die na haar studie op een Dinsey Cruise ging werken maar nooit meer weer is gezien, heeft Pluto haar opgegeten of heet Mickey Mouse haar misschien nog ergen op de boot opgesloten? Ook vind ze het erg leuk haar zelf belachelijk te maken. Ik kan er heel erg om lachen hoe ze zichzelf belachelijk maakt. Hier een van mijn favorieten van Lisa: Youtube – Doritos

Joey Graceffa (8 miljoen followers)

Megagay! Maar toch heel interresant om te zien wat hij allemaal voor elkaar heeft gekregen via Youtube. Vroeger had hij helemaal niets behalve dronken ouders maar nu heeft hij bakken vol met geld woont in LA en geeft zijn geld uit aan de hele onzinnige dingen waar hij vervolgens dan weer Youtube filmpjes van maakt. Hij heeft boeken geschreven, zijn eigen sieraden lijn en zijn eigen nagellak lijn waar hij naast het maken van filmpjes tegewoordig ook veel mee verdient. De filmpjes waarin hij weer de meest onzinnige (dure) dingen probeert zijn wel mijn favoriet. Een van zijn bekenste filmpjes is misschien wel deze: Youtube – Bruisballen

Brittani Louis Taylor (1 miljoen followers)

Brittani volgde ik al heel lang geleden maar was ermee gestopt tot ik haar eind vorig jaar ineens weer tegenkwam op youtube. Ze maakt nu vlogs over haar dagelijks leven en post een keer in de week een filmpje waar ze dan haar week laat zien aan haar viewers. Eind vorig jaar had ze een relatie en was ze zwanger, hun kindje werd dit jaar geboren en alles was leuk en gezellig tot opeens een video kwam dat er iets was gebeurt in de relatie met haar vriend maar ze wou er verder niet over praten. Heel gek want normaal verteld ze altijd alles. Alle filmpjes van het jaar daarvoor waren verwijdert en alleen zij en de baby bleven over. Tot nu toe heeft ze het er nog niet weer over gehad maar mijn vermoeden is dat ze het bewaard voor haar boek die ze aan het schrijven is. Toch is het wel interresant om te zien hoe ze met de situatie omgaat en hoe ze voor haar zoontje zorgt. Hier een filmpje van afgelopen week: Youtube – Afgelopen week

Tyler Oakley (bijna 8 miljoen followers)

Tyler is ook een hele bekende van Youtube, hij doet het al heel lang en tegenwoordig vind ik zijn content niet heel interresant meer maar hij heeft ook megaveel bereikt via Youtube vandaar dat ik het toch even wil noemen. Hij doet heel veel voor de LGBT-community in Amerika en het is mooi dat hij dit door zijn bekendheid via Youtube kan doen. Een van zijn meest populaire uploads: Youtube – Gay

Colleen Ballinger (bijna 8 miljoen followers)

Misschien kent iemand haar wel als Miranda Sings, ze heeft ook een Netflix show dat Haters Back Off heet en dat allemaal dankzij haar Youtube filmpjes. Haar alter ego maakt hele gekke filmpjes die vaak wel lachwekkend zijn om te zien. Je moet er niet teveel van kijken maar af en toe is het wel vermakelijk. Naast deze Miranda filmpjes plaatst ze ook content als Colleen Ballinger. Een tijd terug zagen we haar prachtige bruiloft nog met mede-youtuber Joshua en leker een prachtig leven te hebben. Toch kwam vorig jaar ineens een filmje waarin ze na een huwelijk van nog geen jaar aankondigde te gaan scheiden. Colleen komt in het najaar naar Amsterdam dus mocht je haar in het echt willen zien koop een (duur) kaartje! Hier een filmpje van Colleen als Miranda: Youtube – Orbeez

Hannah Harto (2.5 miljoen followers)

Hannah maakt superleuke filmpjes waarin ze dronken kookt. De ingredienten haalt ze vaak wel uit een recept maar wat ze niet in huis heeft heeft ze gewoon niet. Tijden van een recept? Daar doet ze ook niet echt aan. Ze drinkt wat alcohol en doet haar ding. Of er aan het eind van het filmpje een gerecht uit is gekomen is maar de vraag. Ze wordt tegenwoordig gesponsord door Barilla en heeft haar eigen tv kookprogramma, kaching!
Hier haar laatste my drunk kitchen: https://www.youtube.com/watch?v=pu5K6tLbAvQ

Zo dat waren de youtubers die ik volg en vaak tussendoor ff kijk. De een vind ik leuker dan de ander maar allemaal hebben ze wel iets wat ze leuk maakt.

Heb jij favoriete youtubers? Wie zijn dat en wat maakt ze leuk?


Een reactie op “Youtube-blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.