Bordspel-blog: Dice Forge

Ik houd ervan om mijn menig te geven dus dat ga ik bij deze doen over een spel die we vorige week gekocht hebben!

Het spel:

De afgelopen weken zag ik wel dagelijks dit spel voorbij komen op Instagram en op Boardgamegeek. Toen we bij Comicasa kwamen zag ik het spel liggen maar kon Arnout niet meteen overtuigen het mee te nemen. Afgelopen week net voor de vakantie hebben we het toch gekocht haha. Het is spel voor twee tot vier spelers spelen en duurt volgens de doos ongeveer veertig minuten. De techniek in het spel draait om dobbelstenen met verschillende frontjes die je kunt kopen door middel van goud. Goud kan je dan weer krijgen door middel van het gooien van de dobbelstenen. Ook kan je benodigdheden rollen die ervoor zorgen dat je kaarten kunt kopen die je voordeel opleveren. Het leuke is dus dat je dobbelstenen hebt die in de loop van het spel veranderen en hierdoor nieuwe kansen creeëren. Je kunt je tegenstanders ook tegenwerken door de dobbelsteenfrontjes die het meest gunstigste effect hebben proberen als eerste te kopen. En ook kan je de meest gunstige kaarten als eerste zien te bemachtigen. Het doel is om zoveel mogelijk overwinningspunten te verzamelen. Dit kan door de frontjes op de dobbelsteen en ook zijn de kaarten die je koopt aan het eind van het spel punten waard. Deze tel je allemaal bij elkaar op en de speler met de meeste punten wint het spel!

De Doos:

De doos ziet er aan de buitenkant al supermooi uit! En als je de doos opent zie je een mooi georganiseerde inzet waar je alle verschillenden benodigdheden van het spel kwijt kunt. Het spel kost rond de 40 euro en alles wat je ervoor krijgt is dat meer dan waard. De kaarten en de spelstukken zien er supergaaf uit.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hoe speelde het dan?

We hebben twee dagen achter elkaar gespeeld, in totaal drie potjes en alle potjes met drie spelers. Het is een heel vermakelijk spel wat heel snel verloopt! De techniek met de dobbelstenen is heel leuk en je moet er wel een beetje voor zorgen dat je sneller dan de rest punten scoort en frontjes voor je dobbelstenen verzameld. Ondertussen moet je ook bedenken dat je een ander niet te veel helpt omdat diegene misschien anders snel veel punten kan verzamelen. Het is wel een spel waar je geluk bij nodig hebt omdat je met dobbelstenen gooit maar als je goede frontjes gekocht hebt dan is er geen foute worp mogelijk! Ik vind het zeker een spel die we vaak gaan spelen en ik snap de hype goed na het spelen van de drie potjes. Als je van dobbelen houd en een beetje geluk hebt in het leven is dit zeker een aanrader! Wij hebben toch besloten het spel thuis te laten want de doos is best groot en op een of andere manier was de auto toch best vol toen we wegreden uit Enschede. Misschien vinden we nog wel een leuk klein spelletje in Schotland die op de terugweg wel in de auto past.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.