Vakantie-blog: Schotland (Deel 1)

Vakantie! We hadden het niet gepland maar we zijn er toch. Een roadtrip door Schotland. Ik ga hier met jullie delen wat we hebben gedaan en hoe ik dat heb beleefd. In het laatste deel van deze reeks komen er een samenvatting van de hoogtepunten en wat aanraders voor als je zelf Schotland wil gaan bezoeken. Lees lekker mee!

Dag 1! -26-07-2017-

We zijn in Hoek van Holland op de boot gestapt om naar Harwicht te varen. De tocht duurt ongeveer 7 uur en ineens hadden we blijkbaar een lounge geboekt en ging de overtocht heel snel aangezien ik dit voor het grootste gedeelte schrijvend (lees bloggend) heb doorgebracht. We hebben een pauze gehad om naar de nieuwste Pirates of the Caribbean: Salazar’s revenge te kijken in de bioscoop op de boot. De film was tof, daarna zaten we nog 3 uur op de boot. Aangekomen in Harwich begon het links rijden en reden we naar ons hotel in Peterborough. Prima hotel, lekker slapen.

Dag 2 -27-07-2017-

Vroeg op en eerst hard gelopen in Peterborough om vervolgens naar Schotland te rijden. We zijn in Old Blacksmith Shop voor het eerst gestopt maar dit bleek niet heel veel aan. Toen door gereden naar Traquair House, was ook niet heel boeiend koste wel veel geld. De omgeving was wel prachtig maar de tuinen en het doolhof stelde niet heel veel voor. Toen door naar een camping, we vonden er een in Roslin. Vanuit hier met de bus naar Edinburgh en dit is een hele mooie stad! In de megaharde regen een restaurant zoeken maar alles zit vol. Toch maar naar die Italiaan waar helemaal aan het begin plek was. Dat was er gelukkig nog, we hebben heerlijk gegeten en lopen nog een stukje in Edinburgh om te kijken wat we morgen allemaal willen doen. Dan op naar de camping en slapen in de tent.

Dag 3 – 28-07-2017-

Vroeg op om te ontbijten in The Elephant House waar JK Rowling (QUEEN) haar eerste Harry Potter boek is begonnen. TOPKEUZE, van JK Rowling niet per se van ons. De pancakes met maple syrup waren ok en de cappuccino was ook wel te drinken (ok we zijn niet in Amerika of Italië…). Door naar Edinburg Castle aan het einde van de Royal Mile, entree van te voren gekocht om niet in de rij te hoeven staan met de hordes Chinezen en Japanners. Nana wij kunnen lekker doorlopen. We waren er met openingstijd dus het was nog lekker rustig. Supertof om het kasteel op heel veel plekken te kunnen bezichtigen. We wouden graag naar Mary King’s Close maar helaas was dit allemaal al vol gereseveerd (hadden we maar online moeten boeken). Dan maar door, shotglaasje kopen bij het Hard Rock cafe om te kunnen bewijzen dat we hier zijn geweest en toen alweer lunch! Lunch was superlekker op de niet hele smaakvolle soep na, dus de sandwich wel. Hierna door de stad geslenterd en wat winkels bekeken. Niet echt iets gekocht, HOE DAN! Er was nog wel zoveel Harry Potter spul te vinden, ik wacht het juiste moment af… Toen op naar de Tesco XXL voor wat ingrediënten voor het avondeten en door naar de Ikea. Het is toch best koud hier in Schotland dus ff een extra plaid gekocht! Door naar de camping, koken, eten, tijd voor een spelletje en op naar bed.

Dag 4 -29-07-2017-

Vroeg op om te gaan hardlopen na een mooi loopje in de omgeving van Roslin kom ik weer terug bij de camping. Dan is het tijd voor een heerlijke douche. Het water is warm en het stroomt mooi weg door zon mega-ranzig doucheputje. Ben je net je haar aan het shampooën hoor je de deur opengaan, vervolgens hoor je nog een deur van een hokje. Ohnee als het maar niet die dikke Duitser is die omeunig hard gaat schijten waardoor de hele ruimte net een gaskamer is, zoals de dag ervoor tijdens het douchen. Als je dan bijna klaar bent met de shampoo gaat het los hoor, een geknetter en gekreun GATVERREDAME! Op dit soort momenten huil je wel even heel hard dat je op een camping staat. Snel droog ik me af, gooi mijn kleren aan en ren naar de plek om vervolgens met gierende banden deze camping te verlaten. We gaan op weg naar Forfar want Arnout heeft over een pasteitje gegeten. De bakker die er bekend om staat is gesloten en we zoeken een andere, gevonden, het smaakt wel prima en hierna vervolgen we onze route. We rijden door het national park; Cairngorms National Park en het is prachtig! We besluiten in deze omgeving een camping te zoeken maar komen erachter dat alles vol is. Hierdoor moeten we het wat verder weg zoeken en belanden we in Strachan. Deze omgeving is ook supermooi dus besluiten we na snel de tent opgezet te hebben en een soepje te hebben gegeten ergens in de omgeving te gaan wandelen. We komen bij een trail wat een bergje opleid. Door het bos lopen we naar boven en dan gaat het pad over door de open weilanden. Supermooi om de hele omgeving van dit punt te kunnen zien! Hierna nog even boodschappen gedaan en op naar bed.

Dag 5 -30-07-2017-

De dagen beginnen vroeg en ik stond om half zeven alweer onder de douche, geen stinkende mensen deze keer yay! Om acht uur vertrokken we uit Strachan en rijden we naar Stonehaven. Hier bevind zich Dunnottar castle, een kasteel op een klif. Het is vervallen en kost zeven pond entree per persoon maar het is zeker de moeite waard te bezoeken. We zijn hier heel vroeg en toen het om negen uur open ging waren we ook de enigen in het kasteel, tof. Hierna rijden we verder naar Aberdeen, we hebben niet veel plannen voor deze stad behalve dat we er een nachtje hotel geboekt hebben. We wandelen wat door de stad, bezoeken wat winkels. Ik koop wat Harry Potter gerelateerde dingen en we gaan op naar het Hotel. We hebben het DoubleTree by Hilton hotel geboekt wat dichtbij het strand ligt. We worden ontvangen met een vers chocolate chip cookie, dat mag vaker gebeuren! We hebben een super relaxte kamer met een zitstukje en een bureau waar ik deze blog nu aan typ. Vervolgens lekker over het strand gewandeld en wat gelezen op een bankje aan de kust. Toen zijn we uit eten geweest bij Brewdog een restaurant met allemaal speciaal biertjes en dit is zeker een aanrader! Tegen acht uur waren we weer in het hotel en ben ik deze blog verder gaan typen. Slapen en dan op naar de volgende dag.

Volgende week is er al het goed is een nieuw deel in deze Schotland reeks! Ben jij al eens in Schotland geweest? Heb je nog wat last minute tips?

Deze slideshow vereist JavaScript.


4 reacties op ‘Vakantie-blog: Schotland (Deel 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.