Vakantie-Blog: Schotland (Deel 4)

Dag 16 -10-08-2017-

Als we willen betalen bij de receptie is er nog steeds niemand! We besluiten wat geld in een Ikea zakje te doen en dit in de brievenbus te gooien in de hoop dat het voldoende is. We rijden als eerste naar de herten en we zien er direct een aantal liggen in hun gebiedje. Op tripadvisor stond dat ze wortels erg lekker vinden dus hadden we een zakje meegenomen. Er kwam direct een hert met een prachtig gewei op af genaamd Spike. Hij at lekker van de wortelen en Arnout kon ze vanuit zijn hand voeren. Daarna nog even bij de vrouwtjes wat wortels gegooid en hier was ook een baby hertje bij, heel schattig! Na het voeren besluiten we even wat verder te lopen en uiteraard vloog ik hier van het pad af omdat ik het filmpje dat ik net gemaakt had aan het terug kijken was. Blauwe knie yay! De wandeling was kort want er was hier niet heel veel te zien. We besluiten door te gaan naar het visitor centre om hier mountainbikes te gaan huren. We moeten nog even wachten tot het opengaat dus we zoeken even een geocache. Gevonden en terug omdat het nu wel tijd was. We huren twee bikes en krijgen er helmpjes bij. Arnout dacht dat de zwarte route van dertig kilometer wel goed was maar ik zei laten we de rode doen van veertien want we hebben drie uur en dan kunnen we nog wel even stoppen. Dus we beginnen aan de rode. Het is best een heftig pad met veel stenen en klimmen. Het klimmen ging mij niet zo goed af maar de afdalingen waren heel tof. Na iets meer dan de helft van de tijd kwam er een afdaling waar ik op een of andere manier niet helemaal goed stuurde en gelanceerd werd van mijn fiets en met mijn hoofd op een steen kwam, gelukkig had ik een helm op! De achterband was er ook af gevlogen dus deze er even weer opzetten, en de ketting natuurlijk en we konden verder. Met een blauwe knie en hoofdpijn gingen we verder. We hadden niet heel veel tijd meer dus we moesten de route inkorten om op tijd weer bij het visitor centre aan te komen. Toch hadden we wel veertien kilometer gemaakt. Hierna rijden we door naar Engeland om alvast dichter bij Harwich in de buurt te komen. We belanden op de meest rare camping waarvan ik zeker wist dat we de nacht niet zouden overleven…

Dag 17 -11-08-2017-

We leven nog yay! En zijn snel van de camping vertrokken. Vandaag hebben we niet zo heel veel gedaan we zijn naar Clacton gereden en hebben hier een hotelletje geboekt en morgen rijden we vanaf hier naar Harwich. Het was lekker zonnig vandaag dus we hebben over het strand gewandeld en mensen gekeken. We hebben even wat gedronken bij het nummer een strandtentje volgens tripadvisor. Daarna nog even wat verder over het strand gewandeld, de zee is hier niet zo mooi en het is niet zo warm dat je erin wilt springen dus onze zwemkleding is de hele vakantie helaas in de koffer blijven zitten. In de avonden zijn we lekker uit eten geweest bij de mexicaan. Vandaag op tijd slapen want om zes uur gaat de wekker al.

Dag 18 -12-08-2017-

Vroeg stonden we op en kregen we een full english breakfast in het Hotel. Ik kreeg veggie worstjes erbij en die smaakte wel prima. We wouden nog snel een trackable in een cache stoppen maar er was niet echt parkeerplek dus is dit helaas niet gelukt. Dan moet die maar mee naar Nederland en plaatsen we hem daar ergens. Het doel van deze trackable was naar west Engeland reizen dus het was mooier geweest als we um hier ergens hadden kunnen plaatsen. Dus we reden door naar de boot terminal en nu zitten we weer op de ferry. Helaas is de lounge al volgeboekt dus kunnen we in een ruimte met alle schreeuwende mensen plaats nemen. Op naar Nederland, daar onderweg nog even stoppen om in Baarn een spel op te halen die we via een Facebook groep gekocht hebben en dan op naar Enschede. We stoppen nog even bij Da Carlo in Almelo om lekker te eten en dan door naar huis. Onderweg krijgen we zoveel regen dat de regen in Schotland eigenlijk wel meeviel maar gelukkig is het in Enschede gewoon droog. De vakantie is voorbij en maandag beginnen we alweer met werken.

Deel 1 lezen van onze vakantie?
Klik hier voor deel 2
en hier voor deel 3

Deze slideshow vereist JavaScript.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.