Vakantie-blog: Schotland (Deel 2)

Dag 6 -31-07-2017-

 

We beginnen de dag weer vroeg en in een half uur is alles klaar en ingepakt om te gaan! Eerst nog ff ontbijten want dat zit al lekker bij de boeking in. Na teveel gegeten te hebben gaan we op naar Banff, hier zou je vanaf de kust dolfijnen kunnen zien. Helaas niets te zien dus we rijden door naar Spey Bay, hier komt de rivier de zee in en dit vinden de dolfijnen dolfijn dus zwemmen ze hier vaak rond. Onderweg komen we wel een hele groep zeehonden tegen die lekker op de kust liggen te zonnen. Zo leuk om te zien en ze maken hele leuke geluidjes! Bin spey bay is ook niets te zien dus we drinken even een kopje thee in het dolphin center om vervolgens op pad te gaan naar Aberlour voor een whiskey tour. Daar aangekomen bleek dat onze reservering niet was doorgekomen en er geen plek meer voor ons was, helaas! We zoeken even wat geocaches en gaan via Carnigain door naar Inverness waar we op zoek gaan naar een camping. We vinden een camping in de buurt van Loch Ness. Het meer ziet er prachtig uit en we gaan hier morgen lekker wandelen. Nu zijn we het schiereiland boven Inverness ingereden om hier hopelijk dolfijnen te spotten maar helaas. Dan maar uit eten! Hierna terug naar de camping en nog even bij Loch Ness wat foto’s gemaakt. Op naar een volgende dag!

Dag 7 -01-08-2018-

 

We beginnen de dag weer vroeg om ongeveer 7 uur. Pakken alle spullen in op de camping en dan wil ik ff mijn tandenpoetsen e.d. blijken alle faciliteiten vol aangezien er meer mensen dan wasbakken zijn! De invalide faciliteiten zijn nog vrij en de camping eigenaar had gezegd dat we daar ook gebruik van mochten maken. Snel daarheen en er was niemand dus ik was weer fris en fruitig. We wandelen een hondenuitlaatroute in de buurt en breiden dit een stukje uit door verder de bossen in te gaan en uiteindelijk uit te komen bij het Loch Ness meer, we hebben hier een prachtig uitzicht alleen wil een meneer die aan het vissen is mijn mooie uitzichtfoto’s een beetje belemmeren. Even kijken of ik hem kan weg fotoshoppen! Hierna rijden we door naar Torridon aangezien de lonley planet aangeeft dat dat een mooie route is, en dat is het! Prachtige weggetjes door de mooie natuur van Schotland, wel opletten dat je geen tegemoet komend verkeer aanrijd want het is maar een weg waar een auto op past. Gelukkig zijn er stukjes waar je elkaar kunt passeren. We arriveren in Torridon en rijden verder via de kustlijn. Stoppen evenmin een plaatsje voor een potje thee en rijden door naar de Skye brug om naar het schiereiland Skye te gaan waar we twee nachten willen blijven. We rijden langs The Storr, een berg met prachtige uitzichten die je kunt beklimmen, we laten dit even wachten tot een later moment en rijden door. We stoppen bij een kustlijn met allemaal kliffen en hier komt het ineens met bakken uit de lucht. De wegen veranderen in watervallen en we rijden snel door op zoek naar een camping. We vinden er een ongeveer een half uur verderop. We zetten snel de tarp op tegen die regen die deze kant op komt en ook de tent staat weer snel. Vervolgens rijden we toch terug naar The Storr om even te kijken hoe lang de klim is. Dit lijkt mee te vallen dus we doen het gewoon. Het is best stijl en je klimt naar een hoogte van 480 meter. De uitzichten zijn prachtig en als we boven zijn begint het toch weer even te regenen wat een prachtige regenboog in de verte geeft. Onderweg ben ik wel in de modder uitgegleden en is mijn hele broek vies, de mensen die naar boven komen kijken me aan met een gezicht van wat is daarmee gebeurt. We rijden terug naar de camping en stoppen nog even bij Kilt Rock wat ook heel mooi is. Bij de camping aangekomen besluit ik snel ff te douchen en wat ik hier nu weer aantref, dit keer geen schijtende Duitser maar een gebouwtje zo oud en beschimmeld dat ik bang ben ziek te worden van elke druppel condens die van het plafond op mij kan vallen. Snel doe ik toch een poging om de modder van mij af te spoelen zonder dat mijn schone kleren doorweekt worden door gebrek aan een douchegordijn/afscheiding. Hierna kunnen we lekker eten op de verder prachtige camping en kan ik dit stukje tekst typen in een zonnig landschap. Morgen gaan we een stukje verder om hier ook de natuur te verkennen.

Dag 8 -02-08-2017-

 

Het wordt een beetje saai maar we beginnen de dag weer vroeg! Om zeven uur staan we op en pakken we onze spullen in. Om kwart over acht ongeveer arriveren we bij Quiraing een mooi berggebied met wandelroutes. We besluiten er gewoon een te kiezen en beginnen met lopen. De uitzichten worden mooier en mooier en na ongeveer een uur zijn we bij een punt aangekomen waar het lijkt alsof je naar boven kunt klimmen. We besluiten het te proberen en inderdaad het kan, na wat stijle klimmen zijn we na ongeveer een half uur op een hoogte van 530 meter en hebben we een nog mooier uitzicht! We lunchen even bovenop de berg om vervolgens via een weggetje die we gezien hebben naar beneden te gaan. Het is een soort rockslide naar beneden maar het lijkt ook wel een soort pad te zijn, we doen het gewoon. Het is een hele pittige afdaling met naar beneden rollende rotsen maar we komen levendig beneden aan en konden als schaapjes door het gras verder naar het wel bestaande pad. Na deze tocht rijden we verder richting het zuiden van Skye en richting het punt waar we met een ferry naar de overkant kunnen. We besluiten dit toch te doen en rijden de ferry op. Onderweg komen een aantal dolfijnen ons groeten om de boot heen, prachtig! Eenmaal aan de andere kant rijden we door naar Glenfinnan hier is een groot viaduct waar de trein overheen gaat die bekend is van de Harry Potter films. Hier kan je een ongeveer tachtig minuten wandeling maken naar het uitzichtpunt en weer terug. Wij besluiten nu even in een dinnertrein wat thee te drinken en wat lekkers te eten en laten het viaduct even wachten tot morgen. We gaan door op zoek naar een camping maar dit is nogal lastig. Gelukkig vinden we na bijna anderhalf uur een camping onderaan de Ben Nevis, een grote berg die we binnenkort op willen klimmen. We rennen naar het dichtstbijzijnde restaurant en bestellen eten en twee pints. Hierna weer op naar de camping waar ik weer een douche wil nemen, zoals je al eerder hebt kunnen lezen is dit vaak best spannend maar ik moet eerlijk zeggen dat op deze camping de zaakjes goed zijn geregeld! Nu is het bedtijd want we gaan morgen weer vroeg op om naar Glenfinnan terug te gaan!

Dag 9 -03-08-2017-

 

Shocker! We zijn iets later opgestaan vandaag. Megaexcited gingen we op pad naar het Glenfinnan viewpoint bij de visitor centre. Daar aangekomen moesten we een pad oplopen en er was natuurlijk net voor wij aankwamen een bus bejaarden gearriveerd en die waren hoe kan het ook anders net iets sneller dan ons aan het pad begonnen. Een walm van oude mensen hing op het pad en hier konden we heerlijk door naar boven wandelen, not! Geïrriteerd omdat we zo snel als een slak gingen en de mensen niet aan de kant wouden gaan kwamen we aan op het uitzichtpunt. En het uitzicht was waardeloos! Super irritant want de stoomtrein zou om ongeveer kwart voor elf over de brug heen gaan. Snel gingen we het pad weer naar beneden en je raad het al diezelfde groep mensen loep voor ons! Beneden aangekomen snel in de auto om een stuk verder te rijden en hier gingen we een ander pad op, deze zou langer zijn dus dat moest goed gaan. Dat ging het en we hadden een prachtig uitzicht op het viaduct en moesten nog ongeveer 15 minuten wachten op de stoomtrein. Mijn statief was opgezet en de zon scheen. Net een paar minuten voordat de trein eraan zou komen kwam het ineens met bakken uit de lucht en tot overmaat van ramp gingen er mensen (lees overdreven vrolijke enthousiaste Amerikanen) in het beeld van mijn camera staan. Gelukkig liepen ze op het moment van aankomst uit beeld en bleef er een oud vrouwtje over. De trein raast voorbij en laat een grote wolk stoom vrij op het moment van passeren. De foto’s zijn gemaakt en we rijden terug richting de camping, onderweg stoppen we bij een mineralenmuseum/shop en krijg ik een mooie steen, thanks man! Dan gaan we door naar het plaatsje Fort William en wordt de auto bijna aangereden door een busje vol chinezen, bah. We kopen wat eten en gaan naar de camping om vervolgens naar de Steall watervallen te gaan wandelen. Een prachtige tocht door de bergen en we wandelen nog even over een rivier dankzij een koord wat erover is gespannen. Dan is het tijd om terug te gaan naar de camping en te koken, eten en slapen! Morgen gaan we de Glen Nevis op.

Dag 10 -04-08-2017-

 

Vandaag gaat eigenlijk alleen maar om de Ben Nevis, met 1345 meter de hoogste berg van de UK. We hadden de wekker om zes uur gezet maar toen we wakker werden kwam het met bakken uit de lucht. De weerapp zei dat het over 45 min droog zou worden dus we wachten dat nog even af. Ondertussen ff de spullen pakken en na 45 minuten regende het nog harder dus besluiten we maar gewoon te gaan, nat worden we toch. We wandelen naar het visitor center waar de klim kan gaan beginnen. Het regent en het is heel modderig, ik probeer deze wandeling niet te vallen maar ik beloof niets. De tocht gaat snel omhoog en we wandelen vrolijk verder door de vele watervallen heen en langs de afgronden. We komen niet heel veel mensen tegen onderweg want hoeveel mensen willen nu ook een tocht van tegen de zes uur maken in de regen. Het is een prachtige omgeving en op een gegeven moment komen we zo hoog dat de wolken ons tegemoet komen. Het pad is nog zichtbaar maar heel ver kunnen we niet meer kijken, hierdoor is het ook onmogelijk om te zien waar het hoogste punt zich bevind dus we denken meerdere keren dat we er bijna zijn maar dan blijkt er toch een bocht en gaan we nog hoger! Het is de eerste keer dat we zo’n hoge berg bewandeld hebben en het is heel tof. Hoe hoger we komen hoe winderiger en hoe kouder de regen aanvoelt. Een aantal wandelaars komen terug en iedereen begroet elkaar. Het sfeertje is ook heel leuk met allemaal mensen die hetzelfde doel hebben. Na bijna drie uur komen we boven aan en het is megakoud!! Snel maken we wat foto’s op de top om vervolgens weer af te dalen. Het is een supermooie wandeling en een geslaagde eerste summit. Onderweg komen we nog een heel aantal mensen tegen die nog naar boven moeten. Ze vinden het allemaal nogal pittig en dat is het zeker. Ondanks dat alles nu heel nat is en we het moeilijk droog krijgen was het zeker de moeite waard om naar boven te zijn geweest. Helaas was het bewolkt en hadden we geen uitzicht maar dit maakt het niet minder tof. Na een warme douche wezen eten in Fort William, niet veel meer lopen want de beentjes zijn een beetje moe. We blijven nog een nachtje hier op de camping en gaan morgen weer door! We verlaten het natste plekje van Schotland en die benaming maakte het zeker waar. Maar het was zeker ook een heel mooi plekje hier bij Fort William.

Wil je deel 1 ook lezen klik hier


3 reacties op ‘Vakantie-blog: Schotland (Deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.