Boek-blog: Neem een geit

Neem een Geit – Claudia de Breij

Het Boek

Dit is het eerste boek dat ik heb uitgelezen tijdens onze vakantie in Schotland. Het is een boek waarin Claudia op zoek gaat naar antwoorden op levensverhalen. Hoe ga je om met de dood. Wat verandert er naar mate je ouder wordt? Hoe houd je je relatie leuk en als het niet meer gaat hoe ga je dan goed uit elkaar? Ze bespreekt ook hoe ze er zelf over denkt en over de situaties die zij in het leven heeft meegemaakt tijdens bijvoorbeeld haar scheiding.

Wat vond ik ervan?

Ik heb het boek in 3 uur uitgelezen en het is een heel leuk, grappig en informatief boekje. Er staan veel verschillende aspecten van het leven in en het is leuk om te zien hoe verschillende oudere mensen hierna kijken. Het geeft inzicht over hoe zijn bepaald dingen zien en hier ga je dan zelf ook weer over na denken. Het is soms wel een beetje warrig geschreven en dan gaat het van de ene persoon in de andere persoon over en moest ik even nadenken over wie het nu ook alweer ging want ze interviewt een aantal bekende (oude) Nederlanders waaronder bijvoorbeeld Herman van Veen. Zelf vind ik het heel interessant om te horen hoe oudere mensen over hun leven denken, zouden ze bepaalde dingen soms anders gedaan willen hebben? Zouden ze meer uit hun jeugd gehaald willen hebben?

Conclusie

Als je dit soort zaken ook interessant vind is dit zeker een leuk boekje om te lezen. Je hebt het best wel snel uitgelezen en het zet je toch aan om over bepaalde zaken na te denken. Er zitten een aantal leuke zinnen in die ik voor mijzelf gemarkeerd heb om nog eens terug te lezen. Ondanks dat ik het soms een beetje warrig vond raad ik het boekje zeker aan! Have fun met lezen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.