Mei 2021

Daar zijn we weer! Het is inmiddels Juni dus tijd voor een blog over wat we in Mei allemaal hebben beleefd. Als jullie ons op instagram volgen dan heb je vast al foto’s voorbij zien komen maar nu met iets meer tekst en uitleg.

Ook in mei konden we weer heerlijk op een terrasje zitten genieten van een lunch bijvoorbeeld bij Stoet, Rosy’s of Brownies & Downies. Gezellig om weer buiten te kunnen zitten en lekker mensen te kijken met een broodje en een drankje haha. Dit is dan ook wat we met hemelvaart gedaan hebben. En net in de regenbui gingen wij even van plek verwisselen en werden wij lekker nat haha!

Tussen de buien door zijn we heel veel buiten geweest met James en een van de dingen die hij erg leuk vond was het blazen van paardenbloemen. En of ze nu verregent waren of niet hij blaast 1x en daarna trekt die alle zaadjes snel van het steeltje af. De dikke buien zorgde ook voor mooie plassen water waar James met zijn nieuwe laarsjes mooi in kon spelen en stampen. Tot alles zeiknat en doorweekt was en hij toch de laarzen weer aan wou naar buiten haha.

We zijn halverwege de maand een ochtende wezen shoppen in Zwolle. James vind de boekenwinkel in de kerk fantastisch en we hebben de collectie weer uitgebreid met een leuk boek. Daarna wouden we even lunchen, het was een beetje miezerig dus we zochten een overdekt plekje. Buiten het centrum vonden wij kas van kaat. Daar aangekomen bleken de plekken onder de overkapping al gereserveerd. Dus zaten wij aan een picknicktafel onder de boom, en gelukkig was dat best droog! Bij deze kas waren veel dieren te vinden. Schapen, alpacas, kippen en heel veel kikkers in de vijvers en dat vond James erg leuk.

Bij de gastouder heeft James het ook elke week erg naar zijn zin. Hij gaat hier elke dinsdag heen en ze spelen hier lekker veel buiten, of er nu plassen water liggen of niet! Zo leuk om foto’s te krijgen dat hij met de andere kindjes aan het spelen is. Op dinsdag zijn er ook een aantal meisjes en dat vind James erg gezellig. Op de terugweg verteld hij dan dat er mooie meisjes waren haha, so cute.

James krijgt dit jaar nog een vriendje of vriendinnetje erbij want vrienden van ons verwachten in Oktober een nieuw minimensje. En wij hadden dus een genderreveal. James heeft gezellig met de andere kindjes gespeeld en gekeken naar het moment of er roze of blauwe rook tevoorschijn kwam. En het was Roze! Dus nog een vriendinnetje erbij 😀

Ook konden we deze maand weer naar de kinderboerderij! Zo fijn om weer wat meer op pad te kunnen en James te kunnen zien genieten van de diertjes. Soms een beetje spannend maar meestal erg fan van elk dier wat er te vinden is. Het voeren van dieren is wel erg spannend we waren bij vrienden op bezoek die schaapjes in de wei hebben en van een afstandje wil hij er dan heel graag heen en wil die ze ook eten geven maar eenmaal in de wei met die grote schapen die dan ineens op je afrennen is het dan toch een beetje eng, snappen we natuurlijk helemaal want die beesten zijn best groot van dichtbij.

Jaaaaaa en eind mei was het dan zo ver, de bakfiets werd geleverd! Dus we zijn nu echte bakfietsouders lol. We hebben gekozen voor de babboe E-mini. Vorige maand even een proefritje gemaakt op de city dat is de iets grotere variant maar dat vonden wij verder niet nodig dus is het deze geworden. En we maken er al flink gebruik van. We hoeven geen kinderwagen meer mee naar de stad bijvoorbeeld dus dan is het heerlijk James in de bak te kunnen gooien, boodschappen erbij in en klaar. En daarbij vind James het ook erg leuk in de bakfiets en zit hij er als een klein baasje die rondgereden wordt in 😅

Eind mei kwam de zon weer tevoorschijn en kon er weer lekker in de zandbak gespeeld worden. Was het nog leuker om in de avond even naar het park en de speeltuinen te gaan en konden wij ook lekker buiten eten.

Het was weer een fijn maandje met een zonnig einde en nu maar hopen dat dit lekkere weer aanblijft en we er heerlijk van kunnen blijven genieten.

Tot de volgende keer! Dan is James alweer TWEE jaar 😳


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.