James 2 jaar! (Juni-blog)

Hello allemaal!

Juli is hier (toen ik enthausiast begon met dit blog, en het nu al half Juli is) en de zomer is begonnen (met complete overstromingen etc. klimaatverandering is fake!). En hoe fijn dat de maatregelen afnemen, de mogelijkheden weer toenemen en we weer kunnen nadenken over waar we op vakantie kunnen gaan (ook dit is 2 weken later achterhaald, vakantie grotendeels gecanceld, yay life). Wij zijn er nog niet helemaal uit maar gelukkig hebben we nog tot half Augustus om te bedenken wat we gaan doen.

De maand Juni was echt een hele leuke maand waarin we allemaal leuke dingen hebben gedaan waar jullie nu over kunnen lezen natuurlijk.

De maand begon voor James bij de gastouder, waar hij elke dinsdag heengaat. Op dinsdag zijn er ook 3 meisjes waarvan 2 rond zijn leeftijd dus dat is erg gezellig. Ze zijn veel buiten te vinden en waren dan ook naar een boederijtje geweest om dieren te kijken en even lekker te spelen op het erf. Zo leuk om dan foto’s te krijgen waar hij megablij op staat met zijn vriendinnetjes.

De eerste dagen van deze maand zijn we bijna elke avond lekker naar een park in de buurt wezen spelen/chillen, frisbee gooien en dieren kijken. Ook leuk dat James dan na het eten zelf aan gaat geven naar het Paaaark toe te willen. Heerlijk om hem te zien rondrennen, minder leuk dat hij soms ineens naar de andere kant van het park rent en ineens doof is als wij roepen of hij terug wil komen haha! Luisteren is soms ook moeilijk natuurlijk.

Het eerste weekend zijn wij op zaterdag naar Loods 5 in Duiven geweest om even te orienteren op een nieuwe bank. En aangezien de nieuwe corona regels van toepassing waren konden wij heerlijk binnen een kopje koffie drinken en een broodje eten. Hierna gingen wij nog even naar Intratuin in Duiven, een megagrote winkel. Via de snelle route naar het speelpark want ook dat mocht weer open. Dus James heeft even leuk gespeeld, veel van de glijbaan. Er was nog een James aan het spelen dus als die ouders James riepen zag je “onze” James echt zo kijken van HUH. Nog wat plantjes geshopt en op naar huis.

Op zondag gingen wij in de ochtend eventje BINNEN brunchen bij Bardot in Enschede (want waarom niet he!) om vervolgens nog wat boodschappies te doen en dan snel naar huis want James doet nog heerlijk een middagslaapje. Toen hij wakker werd was het tijd voor onze reservering bij Klein Afrika in Oldenzaal. Ze hebben hier een leuk stukje kinderboerderij/minizoo met dieren die je niet zo snel ziet behalve in de dierentuin. Hier lekker rondgekeken en James geleerd Capibara te zeggen haha! En daarna konden we plaatsnemen op het terras en kon James heerlijk in de grote speeltuin spelen. Al vond hij het interessanter om de plantenbakken en omliggende stukken zand te ontdoen van onkruid, dit in een emmertje te verzamelen en aan de vissen te voeren! Toen even lekker een pannenkoen en een burger gegeten en wat gedronken en weer op naar huis zodat James weer lekker kon slapen.

Hierna volgde een kort werkweekje want op donderdag gingen we gebruik maken van onze vouchers voor Safaripark Beekse Bergen. Vanaf 10 uur ging het open en we konden dus op een normale tijd die kant op rijden, wel een hele rit van 2 uur maar prima. We begonnen met de autosafari waar we onderweg stopte en even op wandelsafari gingen. James vind dieren fantastisch dus keek zijn ogen weer uit. Op het vervolg van de autosafari waren er giraffen die het dak van auto’s aan het likken waren. Toen James dit zag zei hij: RAF AUTO OPETEN! PAPA KIJK!. Heel schattig hoe die dingen dan in zijn hoofd gaan. En hij heeft het nu nog over de RAF die de auto’s opeet haha. We hebben een hele leuke dag gehad en zeker voor herhaling vatbaar dit park. Volgende keer weer met huisje en entree tegelijk :). Hierna lekker gegeten in Waalwijk en toen op naar het Hotel in Kaatsheuvel. James vond het helemaal leuk om in zijn tent te kunnen slapen, en dat heeft hij ook goed gedaan.

De volgende dag was het tijd voor de Efteling! Dankjewel AH voor deze actie en het idee om dit te combineren.
James vond de achtbanen heel erg eng in het begin en zat met zijn handjes voor de oren omdat het best veel geluid maakt en de mensen in de achtbanen aan het gillen zijn. maar na zijn eerste attractie in de zelfrijdende auto’s vond hij het helemaal leuk en konden we uiteindelijk in bijna alle attracties! De achtbanen uiteraard nog niet want daar is hij te klein voor. Hij had helemaal de smaak te pakken en bij de draaiende potten op het vuur schreeuwde hij dus ook IN PAPA IN BLAUWE POT VUUH DAAIEN. Beetje spannend wel in het snel draaiende gevaarte maar hij vond het echt helemaal tof. Hoogtepunt van de dag was de rivier met de ronde bootjes, gillen van het lachen zo leuk vond hij het. Ook supergoed hoe de dag in de wachtrijen heeft gestaan, we moesten max. 25 minuten wachten en dat ging echt supergoed. Dus zeker voor herhaling vatbaar! En toen weer op naar huis aan het einde van de dag.

Zaterdag 12 juni!!!! James 2 jaar, wat een feesie. Zo fijn om weer met z’n allen gezellig samen te zijn. Meneer overspoelt met allemaal gezelligheid en cadeautjes. Het was een prachtige dag dus we konden lekker in de achtertuin zijn verjaardag vieren. Hij heeft leuk met zijn zus, neven, vriendjes en vriendinnetjes gespeeld dus dat was top. Hij had oa een mooie watertafel gekregen dus de kindjes konden lekker met water spetteren op deze zonnige dag. In de middag was hij wel even helemaal stuk dus heeft wel een paar uutjes geslapen wat we eigenlijk wel wonderbaarlijk vonden want normaal als er mensen zijn wil hij gewoon niet naar bed. Dus top. Dus een zeer geslaagde verjaardag. Op zondag kwam er ook nog visite voor zijn verjaardag dus zijn we even vrolijk verder gegaan met feesten. Ook dit was weer een gezellige dag met taart, drankjes en cadeautjes.

Op Dinsdag was James weer even jarig, ditmaal bij de gastouder en we kregen zulke leuke foto’s doorgestuurd. Heel schattig!

Toen gingen we een weekendje kamperen bij Molke in Zuna, GLAMPING wel te verstaan haha, en het was HEET dit weekend poeh. Gelukkig was er een zwembad, kon James lekker met water gooien. En hebben we op zaterdag ook nog over de Regge gevraagd in een fluisterboot, superleuk! In de tent slapen was wel even wennen want er zijn zoveel geluiden buiten en hij kon ons nog gezellig horen praten en badmintonnen buiten dus James bleef voor het slapen in de tent ons nog even aanmoedigen en papa roepen haha. Het was een geslaagd campingtripje en James heeft lekker kunnen spelen met zijn vriend en vriendin.

De laatste vrijdag gingen we last minute nog naar avontura heen om lekker een ochtend te spelen. De grote glijbaan in het 4-12 jaar gebied was wel het leukst. Dus Papa S is een heel aantal keer naar boven geklommen met James om hiervan af te glijden, superleuk. Ook leuk om te zien hoe hij steeds meer zelf durft en zijn eigen gangetje gaat.

Juni was dus een maand met veel leuke uitjes en veel gezelligheid!
Juli vliegt ook alweer voorbij, hopelijk het volgende blogje wat sneller online dan dat het alweer bijna september is haha.

Voor iedereen die al vakantie heeft of nog vakantie gaat krijgen alvast heel veel plezier!
Groetjes ☺️


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.