Tubantia (media) 

Zoals sommigen misschien wel hebben gelezen staat er een stuk in de tubantia.

We hebben erover na gedacht of dit wel een goede optie zou zijn maar we vonden het belangrijk dat mensen ook de minder leuke kanten horen en zich realiseren dat dit ook kan gebeuren. We willen benadrukken dat draagmoederschap iets supermoois is en dat ons verhaal niet te vergelijken is met alle succesverhalen die er zijn en alle prachtige kinderen die hieruit geboren zijn en liefdevolle (wens)ouders hebben gekregen die met behulp van die ene vrouw hun droom hebben doen uitkomen. We hopen dat de regelgeving/wetgeving omtrent draagmoederschap tot een mooi besluit zullen komen in de nabije toekomst zodat er al dingen zijn vastgelegd alvorens je een traject ingaat. We willen ons verhaal juist hierom duidelijk maken zodat er misschien meer vordering in de zaak komt.

Wij gaan dit proberen een plekje te geven en zijn overweldigd door alle berichten die we ontvangen. Er zitten ook minder leuke berichten tussen over dingen die onze draagouders aangaan maar daar hebben we nu niets meer aan. Misschien is het allemaal opzet geweest en hebben ze een goed toneelstuk opgezet, dan hopen we dat deze mensen de hulp krijgen die ze dan nodig hebben en dat de kinderen een goed leven krijgen. Misschien is het allemaal met de juiste intenties geweest en echt niet gelopen zoals zou moeten, of misschien is er nog iets heel anders gebeurt. We weten het niet en de antwoorden zullen altijd in het midden blijven. We hopen dat iedereen er net als ons ook positief naar de toekomst kan kijken en naar alle succesverhalen die er zijn! Dank aan alle prachtige verhalen en vrouwen die wensouders helpen met het verwezelijken van hun dromen ❤️

Nogmaals we vinden dat een kind bij de biologische ouders op moet groeien als dat kan! We hebben er vertrouwen in dat Hayley tot een prachtige jongedame opgroeit. De beslissing dat ze naar de draagouders terug ging konden we ook wel begrijpen maar dat maakt het voor ons niet minder hard, vreselijk.

———–

I will translate this to english a bit later. We are going offline for a few days to get some rest and make sense of this all! Thanks for all the messages ❤️


18 reacties op ‘Tubantia (media) 

 1. Ik denk dat het goed is voor moeders en “afnemers” te begrijpen dat tijdens de zwangerschap en daarna dmv hormonen en oerinstincten totaal andere gedachtes en gevoelens los komen als dat ze rationeel vooraf kunnen redeneren voordat ze er aan beginnen.
  Je neemt altijd een risico.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeker waar! Gelukkig zijn er geen andere verhalen van draagmoederschap die zo afgelopen zijn, en is het zeker een mooi iets. Dit is misschien ook niet met de juiste intenties gestart en dat beginnen we ons achteraf helaas pas te beseffen…

   Like

 2. Arnout (en Stefan), bij het zien van jullie foto op Tubantia.nl dacht ik al dat ik die linker man kende… Toen ik de namen las wist ik het zeker! We zaten op Twickel bij elkaar in de klas en ik will jullie graag via deze weg een digitaal hart onder de riem steken. Ik heb zelf twee dochters en kan mij jullie gevoel heel goed voorstellen. Ik hoop dat jullie vrede vinden met deze waanzinnige gebeurtenis/keuze en dat jullie toch nog in de toekomst jullie kinderwens kunnen vervullen. Succes en sterkte vanuit Keulen.

  Pim

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Stefan en Arnout,

  Met tranen in mijn eigen heb ik dit gelezen. Ongelofelijk dat de draagmoeder zich niet aan de afspraak houdt (veilige seks) en dat jullie hier nu de dupe van zijn.
  Hebben jullie als wensouder dan helemaal geen rechten?
  Je schreef in jullie blog dat jullie veel zijn kwijtgeraakt, waaronder geld….
  Dit krijgen jullie toch zeker wel terug inclusief een heel hoog bedrag voor de geleden emotionele schade?
  Ik weet dat jullie Hayley er niet mee terug krijgen, maar wat hier gebeurt is niet normaal.
  Heel veel sterkte, liefde, kracht en een dikke knuffel.

  Liefs, Ingrid

  Geliked door 1 persoon

  1. Hey Ingrid,
   Heel bizar, nee er is wettelijk niets geregeld en we hopen met het openbaren van ons verhaal dat mensen dit horen en dat er niet alleen voor homostellen maar ook voor hetero stellen die via deze weg een kindje willen krijgen meer geregeld word.

   Ik ben bang dat we het geld helaas niet meer terug krijgen al weet ik niet wat onze rechten hierbij zijn. Idd krijgen we haar er niet meer mee terug en het voegt niets toe maar misschien zou het als het van hun uit zo komen wel een soort einde ook daarin zijn.

   Dankjewel voor je bericht!

   Like

 4. Ik wil jullie allereerst ontzettend veel sterkte toewensen. Het raakt me diep omdat ik vind dat iedereen het recht moet hebben om kinderen te krijgen. Ongeacht wie je bent en wat je geaardheid is. Daar zou een veel betere wetgeving voor moeten komen.

  Maar dat even terzijde, vind ik het niet netjes (wat de reden ook mag zijn) dat de draagmoeder bijna tot het laatste moment zei dat ze het allemaal nog wilde, en er dan als het erop aankomt, zich terug trekt.

  Zij moet ook begrijpen, dat niet iedereen kinderen kan krijgen, en je maakt er wel afspraken over. Het gaat over een kind, iets heel bijzonders, daar komen een hoop gevoelens en emoties bij kijken.

  Ze zijn overal bijgeweest, zelfs de geboorte, kun je je voorstellen hoe dat is? Je maakt alles mee, bent in de zevende hemel, en dan op het laatste moment gaat alles niet door.

  En ik gun jullie zo een kind, een gezin. Geef de hoop niet op, het komt er wel.

  Geliked door 1 persoon

 5. ookal ben ik 20 jaar, dit raakt mij echt , jullie wens was vervuld maar nee de draagmoeder had gewoon schijt aan de regels, ik vind het klote dat jullie zo behandeld zijn, ik wens jullie al het geluk toe, sterkte

  Geliked door 1 persoon

 6. Beste Stefan en Arnout,

  Er bestaan geen woorden voor wat jullie is overkomen. Heel veel sterkte om verder te gaan na het verlies van jullie dochter Hayley. Dat er gaandeweg een zwangerschap hormonen en emoties gaan spelen die het oorspronkelijke plan bedreigen is te verwachten en daar hebben jullie op geanticipeerd door afspraken in een contract vast te leggen met tussenkomst van een notaris. Maar dat het bij de conceptie al zó verkeerd gaat, is kwalijk en is de draagster en haar partner geheel aan te rekenen. Het siert jullie dat jullie neutraal spreken over een draagster en haar partner die onbetrouwbaar zijn gebleken en nu hun handen wassen in onschuld.
  Jullie kinderwens is onvervuld en jullie vertrouwen is ernstig geschaad. Ontzettend dapper dat jullie de publiciteit niet uit de weg gaan, daarmee bewijzen jullie een dienst aan ál die homostellen met een kinderwens die door de huidige wetgeving (verbod om openlijk naar een draagmoeder te zoeken, niet in aanmerking komen voor IVF etc, slechte rechtspositie) gedwongen worden hun toevlucht in het buitenland te zoeken. Nogmaals heel veel sterkte.

  G&R, Amsterdam

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel voor jullie reactie!!! We willen gewoon voor Hayley het beste en modder gooien hoort daar wat ons betreft niet bij!

   Wat wij ook belangrijk vonden om het toch te melden is dat hopelijk de wetgeving snel komt en dat iedereen die een draagmoeder vind hier een wat “makkelijker” weg in heeft 😊

   Like

 7. Beste jongens,

  Spijtig dat het zo allemaal verlopen is, helemaal voor die kleine meid. Toch ben ik het eens met Ingrid die hier ook een reactie heeft gegeven, hoop zo dat jullie het geld terugkrijgen en een schadevergoeding kunnen indienen. Vraag a.u.b. raad aan juridisch loket en via een maatschappelijk medewerker, mocht het financieel niet meevallen. We wonen nota bene in Nederland, dat er geen wetten zijn die jullie in deze situatie kunnen beschermen en helpen ):o( .
  Burgers betalen belasting en werken mee in het land van moeten, maar geen hulp naar ons individuelen, = belachelijk.

  Misschien toch nu maar wel open staan voor adoptie of pleegzorg? Want wat heb je te verliezen, toch?
  Via pleegzorg Nederland kun je soms ook een kind adopteren en dit zonder hoge kosten, je betaald alleen de juridische procedure. Vraag pleegzorg ernaar en vind dit online terug.
  Ook in Engeland heb ik vernomen, als dit nog is, dat adopteren zelfs zonder pleegzorg bijna gratis is, ook daar betaal je alleen voor de juridische papieren. Kijk en vraag online of er nog zulke Europese landen zijn waarbij de adoptiekosten zeer laag zijn. Maak je daar in ieder geval een kindje mee blij met zulke warme ouders.

  Ben zelf namelijk ook op zoek naar informatie over adoptie en pleegzorg aangezien ik kinderen graag wil helpen die door omstandigheden geen ouders of verzorgers om zich heen hebben, wil graag mijn liefde aan hen geven.

  Pas wel op met weer teveel (of überhaupt) geld geven, want je hebt naaiers onder de mensen en leer dus van je fouten.

  groetjes mathilda, :o) be happy

  Geliked door 1 persoon

 8. Beste Arnoud en Stefan,

  Wat een enorme domper hebben jullie te verwerken! heel veel sterkte daarmee!
  Toch…stel dat het andersom was, zouden jullie dan niet dezelfde weg zijn gegaan dan de ouders nu gedaan hebben?
  Bedenk ook: het was niet hun keus die test te laten doen en voorbehoedsmiddelen zijn niet altijd 100% betrouwbaar! het kan natuurlijk zo zijn dat ze de afspraak hieromtrent niet serieus genoeg genomen hebben, maar hoe het ook zij: het is onverwachts wel hun eigen kind.
  Hopelijk levert dat later geen trauma op bij de lieve schat, al zou je kunnen stellen dat ze dubbel gewenst is! hopelijk leggen de ouders daar de nadruk op.
  Ik vind wel dat deze ouders jullie financieel zeer zeker schadeloos moeten stellen, jullie hebben tenslotte veel onkosten gehad en dat mag niet bij jullie blijven liggen!
  Voor wat betreft de emotionele schade: zoek hulp en praat, huil, verwerk! bedenk dat dit kind blijkbaar niet voor jullie bedoeld was en wie weet moest dit gebeuren om een hoger doel te dienen…
  Het komt goed, jullie zijn nog jong en over tien jaar kijken jullie hierop terug met hele andere ogen…

  Like

  1. We vinden het ook prima dat ze bij haar bio ouders en broertjes zusje opgroeit. We hopen alleen dat ze haar geven wat ze verdient.

   Het financiële stuk zijn we denk ik toch echt kwijt 😦

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.