Bizar -> Bizarre

Het meest gehoorde woord de afgelopen 3 dagen en vrijdag 19 & zondag 20 mei.

Wat zijn er veel reacties geweest op onze blog, op het artikel in de krant(en), op Facebook en in real life. Iedereen vind het gek en bizar. Hoe konden ze terwijl ze met een draagmoedertraject bezig waren zo dom zijn zelf zwanger te raken. Is het met opzet gebeurt? Hadden jullie niet beter iets op papier kunnen zetten? Krijgen jullie de gemaakte kosten terug? Allemaal vragen.

Hoe het allemaal kon gebeuren zou altijd een vraag blijven, of het met opzet gebeurt is zal ook altijd de vraag blijven maar als je achteraf terugkijkt naar gebeurtenissen zou dit best eens kunnen. Maar hoe ziek ben je dan? Dat je je bloedeigen kind 2 weken bij “vreemde” mensen laat wonen alleen om maar een beetje geld te krijgen. Om 2 mensen zo te doen laten geloven papa’s te worden en het ze na 2 weken af te nemen. Het kan toch bijna niet? Toch denken best veel mensen dat dit wel eens gebeurt zou kunnen zijn. Wij laten het hierbij en gaan ons hier niet gek mee laten maken en gaan er ook gewoon niet van uit dat mensen dit echt kunnen. Als dit wel gebeurt is met opzet hopen we dat jeugdzorg en de raad van de kinderbescherming tijdens de resterende tijd goed opletten en goed bewust zijn van wat zich allemaal (heeft) af(ge)speelt.

Hadden we niet beter dingen op papier kunnen zetten? Er is in Nederland geen wetgeving voor een draagmoedertraject dus kunnen we ook niets wettelijk vastleggen. We hadden misschien notarieel vast kunnen leggen dat mocht het toch van J zijn wij de gemaakte kosten terug krijgen maar nogmaals hadden wij dit nooit verwacht en vonden we dat ook nooit nodig. Als we dit wel hadden gedaan is het ook nog maar de vraag of je het dan zo maar terug krijgt natuurlijk. Je zou ook kunnen bedenken dat de draagouders het fatsoen hebben in een situatie uit zichzelf de kosten terug te geven. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren en het maakt uiteindelijk ook niets goed. Wel zouden we de kosten van de fotografe daar bijvoorbeeld kunnen van betalen want helaas staat die rekening nog wel open… en hebben we niets aan de foto’s, die we ivm privacy overigens ook niet krijgen. Hiermee zijn de meest voorkomende vragen eigenlijk wel beantwoord mocht iemand dit nog graag willen weten.

Wat ook nog wel een vraag was of ze wel Hayley zou blijven heten. We dachten eerst dat ze haar vast Megan gaan noemen. Maar waarschijnlijk wordt het Noelle (of iets anders geschreven) als dit zo is dan zijn we toch echt bang dat het allemaal met voorbedachte rade is geweest helaas. We hopen dat Hayley in ieder geval opgroeit tot een mooi eigen individu, want ook kinderen met een slechte start kunnen opgroeien tot iets moois ❤️

Hoe gaat het nu verder? We zijn een aantal dagen in het buitenland geweest. En met hoe het opgeblazen was in de media zijn we ook blij dat we weg waren. We hebben interview verzoeken gekregen van ongeveer 10 televisieprogramma’s maar hier gaan we verder niets mee doen. Wij wouden graag dat mensen er bewust van zijn dat dit ook een optie is. Ook al is het nog nooit eerder voorgekomen (lig in NL) het is een optie. Ook wouden we meer aandacht voor de regelgeving en dat is er ook gekomen. Wij willen verder voor Hayley niet dat dit nog groter wordt dan dat het al is geweest en wij willen graag naar de toekomst kijken. Dat er ook nare reacties zijn geweest van homohatende mensen die vinden dat 2 mannen of 2 vrouwen geen kind mogen krijgen, tja, dat hadden we van tevoren kunnen weten en helaas bestaan deze mensen nog steeds. Hopelijk komt er steeds meer educatie? ik weet niet precies wat het woord is en is het over een aantal generaties toch “gewoon” en is er geen onderscheid in geaardheid of wat dan ook.

We zijn inmiddels weer aan het werk en doen leuke dingen met alle geweldige vrienden en familie die we in ons leven hebben! We krijgen ook veel steunbetuigingen en liefde van de mensen in onze omgeving, collega’s, buren, en mensen waarvan je het helemaal niet verwacht. Dat doet ons goed al blijft het allemaal heel raar en leeg als je dan toch weer thuis bent. Dit zal nog wel even zo voelen maar hopelijk slijt dat met de tijd. We genieten van de mooie dingen in het leven en proberen Hayley een plekje te geven.

Nogmaals dank voor iedereens steun en liefde ❤

Heel veel liefs van ons!


 

Bizarre, a word we have heard so many times in the last couple of days and on may 19th & 20th. I couldn’t hear it anymore haha! There were a lot of reactions on our blog and the article in the paper. Everybody was amazed and said: Bizarre. How could they be so dumb to get pregnant themselves while in a surrogacy journey. The most asked questions were, did they do this on purpose? Couldn’t you made it more legal by putting things on paper? Are they giving back te money you “invested”?

How it all happend will never be clear, if it was on purpose we will never know as well, but if we look back on the whole pregnancy there were signs pointing to it. But we cannot believe they did this on purpose, why would you leave your own child in care with 2 “strangers”?! Why would you let 2 men believe there biggest wish came true. It seems so surreal they planned this. We are letting (trying) this idea go because it could destroy us otherwise. If it was on purpose we hope child services will see what kind of people it are during the next few months while they are still under protection.

Why didn’t we put more on paper? We had many things on paper but because there are no laws in Holland about surrogacy nothing on paper is legal. Small chance we could have put something about the money on paper that had legal binding but I don’t think so. And we never thought this outcome could be an option. You could imaging that the bio parent are human to give (parts) of the money the got from us back, but the won’t. And it won’t make anything better. Although it will help pay the photographer who was there at the birth of Hayley… I think I answered most of the questions most people had.

How is it with us now? We were out of the country for a couple of days. When the story got picked up by the media it was a bit weird and we got invitations to 10 tv-shows to tell our story. We declined and didn’t want to blow thing up more, not for Hayley. We wanted people to know about our story to see that there aren’t only succeses. We wanted to tell our story to give attention about the lack of laws. The attention was there so we got what we wanted (in that case…). There were reactions from homophobes as well and we hope that in a few generations (hopefully snooner) everyone won’t see it as wrong that 2 woman or 2 man are having a baby. Love is so much better then hate!

The last week we got back to our jobs and doing things with our family and friends. We are so blessed to have so many great people in our lives. We also got a lot of love from neighbors, colleagues and people who aren’t in our lives anymore. It gives us strenght although it’s still weird being in our “empty” (bed)room missing the baby noises.  We enjoy the beauty in live and hope to let the past be in the past.

We want to thank everyone for the support and love ❤

❤ S&A

 


Een reactie op “Bizar -> Bizarre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.