Tip-blog!

Het is augustus en er is altijd van alles te doen deze maand! Ook al is het weer niet zo zomers in NL toch kunnen we niet binnen blijven zitten en moet je juist leuke dingen gaan doen. Een evenement dat wij de afgelopen twee jaar bezocht hebben is het vuurwerkfestival in Scheveningen. De eerste keer hadden we heerlijk weer maar het afgelopen jaar hadden we onszelf omringt met paraplus, dekens en zeiltjes omdat het megahard waaide en regende. Toch ging het vuurwerk door en was het prachtig!

Het festival

Vindt plaats aan het strand bij Scheveningen gedurende twee weekenden in augustus op vrijdag en op zaterdagavond. Er doen verschillende landen mee en op de laatste avond is er een prijsuitreiking en wordt er dus een winnaar bekend gemaakt. Het vuurwerk komt op boten aangevaren en wordt vanaf deze boten de lucht in geschoten. Als het goed weer is is het enorm druk en moet je dus op tijd zijn wil je er in de buurt parkeren. Als het slecht weer is maakt dat niet zoveel uit maar moet je wel op tijd zijn wil je nog in een strandtent kunnen zitten. Helaas hadden wij dit geluk vorig jaar niet en zaten we kou te kleumen op het strand. Elk jaar doen er acht landen mee en deze zijn niet elk jaar hetzelfde. Ook zijn er optredens bij crazy piano’s en op verschillende podia. Je kunt ook naar sealife voor het vuurwerk en sealife is op de vuurwerkavonden een uur langer geopend.

Het vuurwerk

Er zijn dus per avond twee shows en deze duren ongeveer vijftien tot twintig minuten. Het is zeker de moeite waard beide shows te bekijken en als je in de buurt woont lijkt het mij heel tof alle shows te gaan zien zodat je ook een mening kan geven over welke het mooist was. Er zit duidelijk veel verschil tussen de shows en de een is nog spectaculairder dan de andere. Ook is het heel gezellig om met z’n allen op het strand te staan en te kijken naar het vuurwerk onder het genot van een hapje en drankje.

Dit jaar

Zijn de shows op 11 & 12 augustus van Nederland/Polen & China/Frankrijk en op 18 & 19 augustus van Japan/België & Portugal/Spanje. Wij gaan hopelijk op zaterdag 19 augustus om te kijken naar de shows van Portugal en Spanje, de laatste had vorig jaar gewonnen en gaat dit jaar proberen opnieuw te winnen dus hopelijk maken ze er een nog groter spektakel van. Uiteraard komt er als we geweest zijn een verslagje. Mocht je zelf ook gaan heel veel plezier!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.