Schotland 2017, een conclusie!

We zijn inmiddels alweer twee weken terug en kijken terug op een superleuke vakantie in een prachtig land! Van te voren had ik er niet hele veel zin in omdat Schotland wel bekend staat als een superregenachtig land en we ook nog eens gingen kamperen omdat de zo goed als alle accomodatie al volgeboekt was. Natuurlijk hadden we eerder moeten boeken maar aangezien het niet ons plan was dit jaar nog op vakantie te gaan ivm dat we papa zouden zijn was kamperen de enige optie. Tijdens de reis bleek de regen heel erg mee te vallen en ook het kamperen viel mee. Er zijn natuurlijk wel wat dingetjes gebeurt met bijvoorbeeld een hele dikke duitsers zoals je in deel 1 van het blog kon lezen maar goed dat moet je dan maar proberen snel te vergeten. Wat waren de hoogtepunten en zouden wij jullie aanraden Schotland te bezoeken?

Top 5

Mocht je na het lezen van onze reisblogs nu zelf denken ik wil naar Schotland! Ga dan vooral de volgende dingen doen, een top vijf van to do’s in een random volgorde:
1 – Op dag 3 zijn we naar Edinburgh Castle geweest, dit kasteel is zeker de entree prijs waard er is heel veel te zien en als je er om een uur bent kan je ook een kanonschot meemaken. Er zijn allemaal verschillende tentoonstellingen en er wordt ook heel leuk weergegeven hoe de mensen vroeger in het kasteel leefde.
2 – Op dag 7 zijn we The Storr op geklommen, een bergpartij op het eiland Skye waar je prachtige uitzichten hebt. Het is een wandeling die goed te doen is maar wel een beetje glibberig kan zijn als het net heeft geregend.
3 – Op dag 10 hebben we de Ben Nevis beklommen, dit is de hoogste berg van de UK en zeker een aanrader als het je een keer tof lijkt een berg op te klimmen. Je gaat van zeeniveau naar 1345 meter hoogte. Het is goed te doen voor mensen die nog nooit een berg beklommen hebben. Wel moet je goed opletten want het kan er erg mistig zijn waardoor je kunt verdwalen dus een kompas kan handig zijn.
4 – Op dag 12 zijn we met de Seafari meegegeaan. Het is een toffe boottrip waar je met een speedboat over het water gaat. Als je het goed timed kan je een van de grootste natuurlijke draaikolken zien en hier rondjes in varen. Helaas hadden wij het niet goed getimed maar het was alsnog een erg leuk tripje.
5 – Op dag 14 zijn we naar een Whisky distillery geweest, Auchentoshan. Hier hebben we een tour gedaan en deze was erg leuk en informatief. Ook kan je hier een uitgebreide proeverij doen maar dan is het misschien handig dat je niet hoeft te rijden.

Tips

– In Schotland is heel veel betaald parkeren maar je kunt vaak in de buurt wel gratis parkeren, dit kan je van te voren even uitzoeken maar je kunt ook rondrijden…
– Boek zoveel mogelijk entree kaartjes van tevoren, bij Edinburgh Castle zijn bijvoorbeeld hele lange wachtrijen maar als je zoals ons een kaartje online hebt gekocht kan je zo naar binnen. Het zelfde geldt voor Mary Kings Close in Edinburgh, hier konden we helaas niet in want het was al vol tot zes uur de volgende dag.
– Kies een paar kastelen, paleisen, landhuizen uit. De entreeprijzen zijn best hoog soms en het zijn er heel veel! Wil je er nu echt veel bezoeken kijk dan even of een Historic Scotland pass voordelig voor je is.
– Kijk van tevoren of de dingen die je wilt doen op dat moment hadnig zijn.

Eindoordeel Schotland

Het is een supermooi land en de regen valt heel erg mee. Houd je ervan om in de natuur wakker te worden trek er dan met een tent op uit, je hoeft niet per se alles van te voren te boeken maar het is bij ons wel eens voorgekomen dat een camping vol was. Wil je wat meer luxe boek dan dus op tijd maar het land is zeker de moeite waard er even wat moeite voor te doen!! De natuur is prachtig je rijd door gebieden waar je bijna geen mens tegenkomt en hebt bergen voor jezelf om in alle rust van te genieten. Het is zeker anders dan een zonvakantie maar het is heerlijk om in de bergen rond te lopen en te genieten van de vele meren en watervallen. Dus houd je van een beetje avontuur met onderweg wat steden ga dan zeker een keer een roadtrip doen door Schotland!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.