Een auto kopen

Mijn eerste auto

Ik haalde mijn rijbewijs op 11-03-2008 en kort hierop was er een prijsvraag waarmee je geld kon winnen voor je droomauto. Ik vulde in dat een old Mini Cooper mijn droomauto was en op 10-06-2008 kreeg in een mailtje dat ik een van de winnaars was en een cheque van €1000,- gewonnen had. Helemaal blij ging ik op zoek naar mijn droomauto, een old Mini Cooper. Ik vond er een op Texel, hoe kan het ook anders. Weinig kilometers, wel wat roest, maar voor een prijs waar ik naar zocht en de auto zou prima rijden. Na wat afspreken kon ik op 19-06-2017 dan mijn mini op gaan halen. Na een overtocht met de boot even naar de auto te hebben gekeken met mijn Oom en Vader was alles prima in orde en konden we de auto op mijn naam overschrijven. Wauw! Drie maand na mijn rijbewijs had ik mijn eerste auto en het was nog een (old) Mini Cooper ook! Superblij reed ik naar huis in mijn mini met mijn vader die achterin moest zitten want er miste een bijrijderstoel wat niet erg was want zo kon mijn vader languit zitten met zijn lange benen. Het was een mini met een open dakje dus konden we heerlijk van de zon en overvliegende vliegtuigen in de file bij Schiphol genieten. Deze auto heb ik tot ergens 05-2011 gehad en intussen waren er al verschillende dingen mee geweest dat het moment kwam doei te zeggen tegen de Mini en op zoek te gaan naar wat anders. Snel was mijn mini verkocht aan een man die er zelf goed aan kon sleutel dus de auto zou in goede handen komen.

De Ford Mondeo

Toen kwam ik zonder auto te zitten en ik was natuurlijk inmiddels erg gewend aan het hebben van eigen vervoer dus ben ik snel op zoek gegaan naar wat anders. In de tussentijd kon ik de auto van mijn ouders en oma even leven wat erg fijn was. Na een tijdje vond ik een Ford Mondeo, mijn budget was niet groot en ik had het idee om in de toekomst een nieuwe auto te kopen aangezien ik toch zou gaan werken. Ik haalde de mondeo op in Winterswijk? het was een megagrote auto wat natuurlijk een heel groot verschil was met mijn Mini hiervoor. De auto reed heel erg fijn en ongeveer twee maanden nadat ik de auto gekocht had ging ik samen met een vriendin op weg naar een concert in Amsterdam. Op de snelweg net bij Hengelo ging de Mondeo ineens in vaart minderen terwijl ik plankgas had. Op de vluchtstrook bleek de hele auto onder de oliedruppels te zitten en stonden we dus stil. De ANWB gebeld waar ik geen lid van was en als ik hulp zou willen hebben tweehonderd! euro voor moest betalen. Ik had geen keus dus ik werd lid en de ANWB kwam, de motor zou opgeblazen zijn en ik moest weggesleept worden. De auto kon naar de sloop en ik had weer geen vervoer. Gelukkig konden we met oma haar auto naar Amsterdam dus we waren nog op tijd voor het concert. Tot zo ver dus nog niet echt geluk met de auto’s die ik heb gehad.

Tijd voor een spiksplinternieuwe auto!

Een of twee maanden later was ik begonnen aan mijn baan bij Pharmaline, ik had een goed inkomen dus dit leek mij het perfecte moment voor een nieuwe auto. Ik ging op zoek en kwam bij een Mazda 2 uit die op gas loopt. Ik wou graag een auto zonder benzine die dus wat milieuvriendelijk is. De Km en belasting blabla maken mij niet heel veel uit. Ik ging naar de Mazda dealer in Enschede met mijn vader en na een proefrit was ik er wel uit dat het een prima auto was en het is nieuw dus wat kan daar de komende jaren aan kapot gaan? In september 2011 was ik trotse eigenaar van een zwarte Mazda 2 en kon ik mijn nieuwe auto showen aan iedereen. De tripjes gingen heel Nederland door en ik maakte behoorlijk wat kilometers. Toen kwam oktober 2012 ofzo en moest de Mazda voor een grote beurt. Ik bracht mijn auto naar de dealer en ik kreeg te horen dat de kleppen op waren aangezien ze niet tegen de hitte van het gas konden. Super raar want de auto werd met een gasinstalatie geleverd door de fabriek. Ik probeerde er nog wat over te zeggen maar ik heb nou ook weer niet zoveel verstand van auto’s dat ik hier goed uit kom dus ik betaal maar en laat het repareren. Het was een dure reparatie en zou over een aantal jaar weer opnieuw uitgevoerd moeten worden.

April 2015, go electric!

Toen kwam februari 2015 en bedacht ik me dat het ergens dit jaar of volgend jaar weer tijd zou zijn voor het dure onderhoud van de Mazda en misschien zou het een goed idee zijn een andere auto te kopen. Ik had het jaar ervoor al gekeken naar een electrische auto maar het idee later ook weer van me af geschoven. Tot nu dus en ik ben me er opnieuw in gaan verdiepen samen met Arnout. Hij heeft ook een auto dus twee zou misschien een beetje overbodig zijn maar ik wil wel graag op meer dan twee wielen naar mijn werk en weer naar huis dus ik wou wel graag een andere auto. We gingen eens naar Munsterhuis om te kijken naar de twizy en een proefritje te doen. Het reed superleuk, net een kart en de verkoopmedewerker vertelde ons na de tijd over de Twizy. Het is een auto die onegever 85km/h rijd, je kunt er ongeveer 75km mee afleggen en je kunt hem opladen in een stopcontact. Verder heeft die weinig onderhoud nodig en de APK stelt ook niet veel voor. Dat klonk allemaal super ideaal. Weinig kosten, makkelijk op te laden, lage verzekeringskosten dus ik besluit het te doen en ruil hier mijn Mazda in. In april kreeg ik mijn Twizy en kon ik me hiermee als een kart in het verkeer begeven. De Twizy rijd superfijn en de kosten zijn inderdaad laag. Je hebt veel bekijks met een Twizy, als ik een bedrijf had waren er denk ik heel veel mensen komen kijken na aanleiding van de reclame die ik erop geplakt zou hebben haha. Op parkeerplaatsen vragen mensen je van alles, dit kan op den duur wel vervelend worden maar ach ik rijd heel goedkoop en het bevalt me allemaal prima. Toen was het februari of maart dit jaar en de Twizy maakte enorm veel herrie bij het remmen, ik hoorde dit niet echt goed door de oordopjes die ik inhad omdat de parot het begeven had maar op een gegeven moment was het toch echt wel duidelijk. Op naar de dealer en de remschijven bleken kapot te zijn. De kosten om deze te vervangen waren heel hoog en toen heeft Arnout even geklaagd aangezien hij meer verstand heeft van auto’s. Uiteindelijk hoefde ik “maar” 70% van de kosten te betalen, helaas waren die nog wel hoog. Nu rijd die weer prima en ben ik nog steeds erg blij met mijn aankoop. Wel een beetje jammer dat de verkoopmeneertjes je niet meer voorlichten en alles mooier voor doen laten komen dan het daadwerkelijk is.

Ga ik binnenkort op zoek naar een andere auto? Ik denk het niet! Zolang mijn Twizy het nog doet blijf ik er wel in rijden en dan zien we wel verder, wat ik wel een beetje heb geleerd is dat het eigenlijk altijd wel een gok is wat voor auto je koopt. Ik heb twee keer een oude auto gehad en problemen en twee keer een nieuwe en problemen. Dus eigenlijk maakt het allemaal niet uit een auto kost gewoon ontzettend veel geld maar het is wel verdomde makkelijk!

Maar als ik dan toch iets moest kiezen als volgende auto…

Een range rover of een BWM i8 zou ik wel tof vinden!! Dus mocht iemand nog een aantal duizenden euro’s op een bankrekening hebben staan en mij heel lief vinden… al gebruik ik het dan eerst nog voor een andere wens denk ik!

Wat was jou eerste auto en hoe lang heb je hierin gereden?

 


Een reactie op “Een auto kopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.