Week 49: met een spannend (week)einde!

Maandag begon weer vroeg en wat was het weer koud. Yay winter, mijn meest favoriete seizoen in Nederland. Voor een vakantie vind ik het niet erg maar geef mij in het land waar ik woon maar gewoon 20-30 graden in elk seizoen, dankjewel. Een rustig avondje gehad dus het was ook zo weer Dinsdag! sinterklaas gaat vandaag zijn pakjes uit delen en ook wij hebben een sinterklaasavondje bij Arnout zijn familie. Heel leuk om onze neefjes de zak in te zien duiken op zoek naar de cadeautjes en hun blije gezichtjes als ze het uitpakken. Het was een gezellig avondje! Woensdag ben ik in de ochtend toch even aan het werk gegaan op mijn eigenlijk vrije dag. Tegen 11 uur was ik weer thuis en ging in met een vriendin op naar Utrecht om ff de stad in te gaan lekker te eten en in de avond het concert van Hurts bij te wonen. Het was een chill dagje en het concert was fantastisch! Donderdag weer aan het werk en was het aan het einde van de dag druk dat ik nog iets langer gebleven ben. Daarna gegeten en in bad gegaan aangezien ik het vet koud had, in bad ff lekker series bij gekeken. Vrijdag laatste werkdag van de week alweer! In de avond gezellig een party spellen avond gehad tot laat in de nacht dus dit ging wel een kort nachtje worden. Zaterdag overdag huishouden gedaan en naar papa geweest. Daarna thuis nog even expeditie robinson gekeken en toen was het tijd om naar mama te gaan voor Sinterklaas met de familie. Eerst lekker gegeten en daarna kwamen alle pakjes op tafel voor het dobbelspel. Tegen elf uur half twaalf waren de pakjes uitgepakt en had iedereen wel iets. Opa geeft aan het einde zoals elk jaar z’n cadeautjes allemaal weg wat heel grappig is om te zien. Tijd om naar huis en naar bed heen te gaan. Zondag staan we op tijd op om de koffer te pakken voor een tripje naar Bologna, we vliegen om kwart over vijf die middag, maar omdat er mega veel sneeuw verwacht wordt gaan we om half 11 al richting Eindhoven. We hadden deze trip cadeau gekregen van friends na het hele Hayley gebeuren, ver lief! Nogmaals dank 😘 De eerste anderhalf uur van de rit kunnen we gewoon rijden en daarna komt er meer en meer sneeuw op het wegdek te liggen. Auto’s rijden nog maar 40-50 km/h tegen half 1 komen we bij Eindhoven aan en besluiten we eerst even koffie te gaan drinken in de stad en vinden in de sneeuwstorm een leuk cafeetje. Tegen 2 uur besluiten we terug te gaan naar de auto om op tijd op het vliegveld te komen. Op een rotonde moet ik dr tweede afslag nemen en ik dacht dat ik op de goede baan zat, toch niet dus ik moet door een dikke laag sneeuw heen van baan wisselen, de auto komt in de slip en we keren een kwartslag waardoor we over dwars op de weg staan, gelukkig heb ik een slipcursus gehad en draaien we uiteindelijk weer het spoor op en kunnen we de rotonde verlaten bij de juiste afslag, een spannend momentje dus. Het vliegveld ligt niet heel ver van Eindhoven centrum af dus we zijn er redelijk snel. We boeken toch nog snel een parkeerplaats vanuit de auto en krijgen de toegangscode snel via de mail, dan is het nog een paar honderd meter lopen naar de vertrekhal. Het is druk want er zijn heel wat vluchten geannuleerd dus de rij voor de service balie is mega lang. We kunnen er langsheen naar de security en sluiten aan in de rij. Dit verloopt lekker vlot en we komen in de vertrekhal aan, het is druk want er is nog geen vliegtuig opgestegen en we zoeken een plekje. Gelukkig vinden we een tafeltje voor twee en pakken onze boeken erbij. De tijd vliegt voorbij want het boek schildpadden tot in het oneindige is heel boeiend. Dan kunnen we naar de gate en moeten hier nog wel ff wachten want we hebben toch wat vertraging. Door de regen kunnen we uiteindelijk bij het vliegveld komen en nemen we plaatst. Het opstijgen verliep niet geheel soepel en was wel even spannend maar eenmaal in de lucht was het wel ok, wel wat turbulentie onderweg. De landing ging wel prima al moesten we megahard remmen aan de grond, harder dan ik ook had meegemaakt iig. Nieuwe regel bij ryanair is dat handkoffers ook in het ruim moeten dus we moesten hier even op wachten. Toen met de bus naar Bologna, we konden vlak bij het hotel uitstappen. Inchecken en op zoek naar een restaurant. We vonden een leuke pizzeria en hebben heerlijk gegeten! Vervolgens weer naar het hotel om te kunnen slapen, morgen een druk dagje.


3 reacties op ‘Week 49: met een spannend (week)einde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.