Bologna December 2017

Zoals jullie in het weekoverzicht hebben kunnen lezen zijn we even naar Bologna geweest. We hadden van tevoren niet heel veel opgezocht om te gaan doen hier in Bologna en toen we dat wel deden bleek er niet zo heel veel te vinden. Wel is een maandje geleden FICO geopend, een “eetpretpark” van Eataly. Ik was al een keer bij een vestiging van Eataly geweest toen ik in New York was en dat was fantastisch, er was zoveel eten! Van heerlijk verse mozzarella’s tot complexe Italiaanse gerechten, ik heb er toen een lekkere pizza gegeten en die smaakte erg goed. In Bologna was er dus een mega grote foodhal van geopend die we afgelopen maandag even gecheckt hebben. Voordat we daarheen gingen hebben we een aantal uur door de stad gelopen en hebben we een aantal winkeltjes bezocht. Het regende de hele dag dus het was fijn dat de voetpaden in Bologna grotendeels overdekt zijn. De gebouwen en straatjes zijn heerlijk om doelloos door heen te slenteren al hebben we wel het idee dat je hier in de zomer een heel andere beleving zal hebben dan nu in de Winter, maar goed waar is dat niet zo? Nadat we uit geslenterd waren gingen we op naar het station waar je met de Ficobus naar Eatalyworld gebracht kon worden. We komen er 2 minuten te laat achter dat je online tickets kon kopen en missen de bus en moeten een half uur wachten, geen probleem we lopen nog een rondje. Het is wel heel erg koud terwijl de weerapp aangeeft dat het toch echt wel 13 graden moet zijn dus we zijn blij als de bus arriveert, helaas had deze geen verwarming en kregen we het pas weer warm toen we bij FICO aankwamen. Het is een beetje gestoord dat het “park” zo groot is dat je er met fietsjes overheen kan fietsen, toch besluiten wij het gewoon lopend te gaan verkennen.

FICO – Eatalyworld

Het concept is zo dat je hier kunt zien hoe alle levensmiddelen geproduceerd worden, van groei van bomen, druiven, dieren tot het daadwerkelijk op je bord of in je gerecht gebruikt gaat worden. Het is nog maar net open dus de bomen buiten moeten nog even groeien maar alles is erg leuk opgezet. Om het terrein rijd een soort treintje die je op verschillende punten kan afzetten. Binnen bevinden zich heel veel restaurantjes, barretjes en verschillende bedrijven die dingen zoals kaas tot en met hompen vlees klaar maken in een soort glazen ruimte waar je dus kunt zien hoe iets gemaakt wordt. Ook kan je bij FICO verschillende tours boeken waar je leert hoe iets gemaakt wordt en het soms ook zelf maken. Er zijn ook proeverijen te boeken van bijvoorbeeld kaas of wijn, maar ook olijfolie, honing en koekjes. We lopen door het hele pand heen en besluiten bij de Parmigiano Reggiano bar te gaan lunchen. We eten heerlijke risotto met parmigiano en drinken hier natuurlijk een lekker wijntje bij. Schade voor 2x risotto en 2x wijn is wel even tweeënveertig euro maar goed het is vakantie. We lopen hierna verder en besluiten later een biertje te gaan drinken bij een bar met Italiaanse speciaalbieren. We nemen plaats aan een tafeltje en spelen een spelletje. Hierna lopen we nog een tijdje rond en kopen nog wat lekkers om mee te nemen naar Nederland. Dan gaan we met de bus weer terug naar Bologna centrum om hier nog even te kijken een een restaurantje voor het avondeten te zoeken.

Buiten is het nog steeds erg koud en echt geen 15 graden zoals de app nu aangeeft dus we slenteren wat rond tot we besluiten een biertje te gaan drinken ergens. De meeste restaurants gaan pas rond half 7 open dus we hebben nog even en gaan naar een bar. Ondertussen even kijken of er een restaurant in de buurt is waar je prima kunt eten en er zit een pizzeria een klein stukje verder. De pizza’s hier zijn nog groter dan die van de Happy Italy, kun je het je voorstellen? We hadden wel mega honger dus de pizza’s waren best snel op. Toen op naar het hotel om een hete douche te nemen en even in mijn boek te duiken.

Dinsdag was alweer de laatste dag en in de ochtend zoeken we een bar om even koffie met een croissantje te doen en vervolgens zoeken we nog even een geocache. Hierna gaan we natuurlijk even bij de plaatselijke spelletjeswinkel kijken, het is erg leuk om te zien dat er ook zoveel spellen naar het Italiaans vertaald zijn. We kopen uiteindelijk niets want het is wel lastig spelen als je de taal niet spreekt natuurlijk. Dan gaan we nog even naar de bibliotheek in het centrum die erg mooi moet zijn en het is inderdaad een erg tof gebouw. De vloer op de begane grond bestaat uit veel glazen tegels waardoor je de ruïne onder de grond kunt zien. Dan zoeken we nog wat geocachen om vervolgens naar het station te wandelen om de bus naar het vliegveld te pakken. Hopelijk is het in Nederland inmiddels wat rustiger en kunnen we zonder al teveel vertraging die kant op!


Een reactie op “Bologna December 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.