Kerst-blog: De boom

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer een echte kerstboom. We hebben um dit jaar heel vroeg gehaald tot irritatie van heel veel mensen maar ach. Hoe eerder die staat hoe langer we er van kunnen genieten, ook breken we de boom na kerst altijd direct af omdat Arnout jarig is de 29ste en zo’n boom toch wel veel ruimte inneemt.

De boom

Halen we altijd in Losser aan de Oldenzaalsestraat bij een boer. Dit jaar was hij eigenlijk nog niet open maar we konden al wel een boom kopen. Hij had een boom zonder netje staan en die was super mooi maar wel groot dus opende hij nog een netje om een andere te laten zien. We vonden het een supermooie boom maar die was nog groter dan de boom die al open stond dus we dachten dat die boom dus eigenlijk wel meeviel. Hop in een net, 30 euro betaald en de boom kon in de auto. Thuis aangekomen de boom naar binnen en dan komt het moment dat die rechtop moet komen te staan. Toen bleek dat de boom toch wel bijna 30 centimeter te groot was en konden we een groot stuk van de top af knippen, hilarisch! Dan komt het moment dat het netje open geknipt moet worden, ook dit was weer hilarisch want de halve woonkamer bestond ineens uit een boom (ok, beetje overdreven maar de boom was echt GROOT), dus moest er wat gesnoeid worden van de zijkanten. Hierdoor hadden we wel mooi takken voor in de vensterbank. Bij deze dus het verhaal van onze te grote boom dit jaar, die uiteindelijk toch wel erg mooi in de kamer staat. Het optuigen gebeurde gedurende een aantal uur en nadat we een week later nog wat sliertjes erin gegooid hadden was die uiteindelijk klaar.

Kerstboom
GROOT!

De ballen

We hebben meestal niet echt een hele matchende set ballen in de boom. Dit komt voornamelijk doordat we op elke bestemming waar we komen wel een kerstitem halen waar een plaatsnaam o.i.d. op staat dat ons aan een vakantie herinnerd. De hoofdkleuren zijn in ieder geval zwart en goud/karamel/bruin, verder hangen er nog wat overdreven kitsche “ballen” in de boom die veel kleur toevoegen. De piek is ook anders dan anders want waarom altijd standaard? Hier een paar van onze pareltjes:

Deze slideshow vereist JavaScript.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.