Boek-blog: Schildpadden tot in het oneindige

John Green

Kennen jullie misschien wel van The Fault in Our Stars. Dit boek is ook verfilmd en beide zijn mooi! Daarna heb ik nog paper towns gelezen, deze is ook verfilmd al heb ik de film nog niet gezien maar moet ik nog wel een keer gaan kijken. Nu was er dan een nieuw boek van John Green en dat heet schildpadden tot in het oneindige. En aangezien er schildpadden in de titel voorkomen moest ik het natuurlijk ASAP halen haha!

Schildpadden tot in het oneindige #spoilers, dus als je nog niets wilt weten dit stukje even overlaan!

Het verhaal gaat over een meisje genaamd Aza en ze heeft een hele heftige gedachtengang. Ze denkt na over alle bacteriën die in haar lichaam zitten en wat ze allemaal doen. Ook is ze heel erg bang om ziek te worden van bacteriën die van buitenaf komen. Ze heeft een vriendin met wie ze alles deelt en die vriendin komt erachter dat de vader van een oude vriend (Davis) verdwenen is en er een grote geldsom uitgegeven wordt aan de vinder van deze man. Ada en Daisy gaan uitzoeken welke informatie bij Davis te vinden is over de verdwijning van zijn vader. Zo komt ze weer ik contact met deze jongen en vind ze hem eigenlijk best leuk. Omdat ze zo neurotisch is op bacterie gebied houd dit haar tegen een relatie met hem aan te gaan. Ondertussen verandert de relatie tussen de vriendinnen ook omdat ze een grote som geld van Davis hebben gekregen. Tijdens het hele boek verteld Aza over haar angst voor microben en dit gaat soms echt heel ver. Op een gegeven moment durft ze het toch aan een “relatie” aan te gaan met Davis maar bij de eerste zoen slaat de paniek toe, kan ze zien worden van zijn bacteriën? Is ze al besmet? Is ze al ziek enz enz. Uiteindelijk komen ze toch dichter bij elkaar en aan het einde van het boek komt Aza erachter waar zijn vader zich bevind en laat de keuze aan hem om te beslissen of dit publiekelijke informatie wordt of niet.

Wat vond ik er van?

Ik vond het een relaxt boek om te lezen. Het verhaal is anders dan de meeste en het leest heel erg leuk. De relatie tussen de personen is ook leuk vertaald. Ik vond het ook leuk om te lezen hoe ver haar gedachtes gingen, dis is iets wat ik nog niet vaak heb gelezen in een boek. Het verhaal loopt soepel van het een in het ander en dat maakt het ook dat je het zo uit hebt. Een aanrader voor iedereen die wel eens iets anders dan anders wilt lezen. Ook leuk voor onder de kerstboom!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.