Online shoppen

Wie doet het niet? Het is zo makkelijk om op Aliexpress, bol, of elke andere webshop producten in je digitale winkelwagen te gooien en op de bestelknop te drukken. Is het altijd een aankoop die echt nodig is, of is het gewoon leuk om te hebben. Wordt er door het online shoppen meer gekocht omdat het zo makkelijk is of zit het gewoon in je hoofd? Gebruik je alles ook echt als je het eenmaal binnen hebt?

Mijn ervaring

Ook ik behoor tot de groep van mensen die online producten besteld. Tot 3 maand geleden deed ik dat eigenlijk best regelmatig, dus de vraag hierboven, ja het is makkelijk en ja het zit ook in je hoofd. Sinds ik ben begonnen met sparen let ik ook meer op mijn online aankopen, is het echt nodig, ga ik het gebruiken, en ik besluit steeds vaker om iets niet te bestelen #Yay. Er liggen natuurlijk her en der wel wat spullen in ons huis die ik nooit heb gebruikt maar wel op bijvoorbeeld Ali gevonden heb. Een voorbeeld is de spirelli, want hier zou ik heel vaak courgette spaghetti mee kunnen maken -> nooit gebeurd.

Laatste online aankoop

Na lang zoeken had ik eindelijk een kaart van IJsland gevonden die aan mijn eisen voldeed. Ik wil hiermee iets leuks gaan doen wat ik in een ander blog wel ga showen. Ik bestelde de kaart op Stanfords een engelse webshop waar ze veel leuke reisartikelen hebben dus ik moest me inhouden niet meer te bestellen. Ongeveer anderhalf week later werd het pakje bezorgd. Het zat in een koker aangezien het een soort poster is en de onderkant (of bovenkant) van de koker was helemaal gekreukt. Misschien was het de lege uiteinde van de koker? Na het openmaken van de koker bleek er aan die kant van de koker wel de kaart te zitten en helaas was deze ook gekreukt. Ik dacht dat het wel goed zou komen dus heb er een paar zware boeken op gelegd om het recht te trekken maar helaas heeft het niet geholpen, zelfs de inkt is weg in de kreukels dus het ziet er niet echt uit… Ik heb Stanfords gemaild dus ben benieuwd met wat voor oplossing ze gaan komen. Zo zie je maar dat online bestellen zelfs als je heel graag en al heel lang iets zoekt je niet brengt wat je graag zou willen, maar vaak komt het dan uiteindelijk toch wel goed.

Wat is jouw laatste online aankoop? Voldeed het aan de verwachtingen, of heb je het terug gestuurd?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.