Tv show-blog: The Crown

De komende vijf woensdagen komen er blogs over TV shows die ik erg tof vind om te kijken, allemaal verschillend waardoor er misschien ook wel een nieuwe verslaving voor jou tussen zit! Hierbij de eerste over:

The Crown

Tot ergens vorig jaar had ik nog nooit in mijn leven genetflixt, hoe dan?!! Maar toen zijn we begonnen aan the Crown en wauw! Ik zal eerst even vertellen waar de serie over gaat al heb je dat misschien al wel geraden. Het gaat over het Britse koningshuis. Over hoe Queen Elizabeth II aan haar kroon gekomen is, hoe zij en haar man trouwen, kinderen krijgen en hoe ze aan het hoofd van het land staat. Het is een meeslepend verhaal wat je mee laat leven met deze familie en hoe zij omgaan met deze taak.

De cast en het filmwerk

De acteurs en actrices zijn zorgvuldig uitgezocht. Ik vind het een hele goeie representatie van de mensen wie ze moeten spelen. Ze doen je echt laten geloven dat je aan het kijken bent naar de jongere versies van de Koningin en haar man. Hoe ze spreken is prachtig en de emotie waarmee ze acteren is ook zeker oscar waardig. Het filmwerk in deze serie is ook fantastisch, de scenes zitten heel goed in elkaar en niets is gek genoeg. Raar is het ook niet dat het eerste seizoen maar liefst 100+ miljoen euro gekost heeft om te maken, dit zie je bij deze serie echt terug.

Favoriete character

Ik vind Elizabeth toch wel echt heel tof, hoe ze om gaat met alles wat ze op zich af krijgt van haar familie, hoe ze omgaat met de Koningin zijn en alles wat daarbij komt kijken. Het is tof om een kijkje te nemen binnen de muren van het paleis en te zien hoe zij leven en wat ze ook daadwerkelijk allemaal doen. Dat ze telkens weer met haar tasje aan komt lopen als ze weer een bespreking heeft met de prime-minister of een ander persoon. Hoe ze voor elke statedinner een nieuwe outfit krijgt en ze die helemaal niet zelf aan hoeft te trekken. Het is gek om te zien hoe weinig ze hoeft te doen maar hoeveel druk er wel op haar schouders rust. Ook de relatie met Philip is heel apart, soms heb ik het echt met Elizabeth te doen, maar aan de andere kant moet het voor Philip ook heel moeilijk zijn om getrouwd te zijn met the Queen. De kinderen van Philip en Elizabeth komen niet veel in beeld, en ik denk ook dat in het echte leven ze meer zijn opgevoed door alle hulp in huis dan door Elizabeth en Philip zelf, dit is wel erg sneu om te zien maar je zien ook wel dat Elizabeth veel om haar kinderen geeft. Soms heb je bij serie’s een hele rare favoriet die niet echt bij de belangrijke verhaallijnen hoort, maar in dit geval is de hoofdrol speelster wel echt mijn favo!

Seizoen 3

Seizoen 2 hebben we net af gekeken, deze is eind 2017 online gekomen. Ik las online dat de cast van seizoen 1 en 2 niet meer in seizoen 3 te zien zullen zijn, dit omdat ze dan al ouder zijn en hier dus een nieuwe cast voor is aangenomen. Heel erg jammer!! Maar ik ben ook heel benieuw hoe ze het nieuwe seizoen vorm gaan geven. Wat voor dilemma’s Elizabeth nu weer moet trotseren. Voor mij is het zeker een van de top series op dit moment en zeker de moeite waard om te kijken!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.