Gestational Surrogacy

Dat is de vorm van draagmoederschap die ze in Amerika en Canada bieden. Het houd in dat de eicel en zaadcel niet van de draagmoeder zijn en het kindje dus biologisch gezien niet van haar is.

De vrouw die draagmoeder wil zijn kan zich bij een kliniek melden en hier wordt gekeken of ze aan de eisen voor een draagmoedertraject voldoet. Dit is best een lijstje met veel verschillende dingen zoals:
Ze moet zelf al zwanger zijn geweest en dus kinderen hebben.
Geen strafblad hebben.
Geen psychische problemen.
Een support system hebben voor tijdens het hele traject.
En zo nog veel meer, mocht je de hele lijst willen zien kan dat HIER.

De draagmoeder zoekt vaak ook zelf de wensouders uit en dus is het een beetje afwachten wanneer er een match is. Dit zou heel snel kunnen gaan maar kan dus ook even op zich laten wachten.

De eicel is dus van een donor, deze kunnen we zelf zoeken maar het is ook mogelijk om via een eicelbank iets te vinden. De draagmoeder is dus biologisch gezien niets van het kindje wat het in deze landen ook maakt dat de wensouders meer rechten hebben.

Het is dus wel heel iets anders dan hier in Nederland en wat zou het tof zijn als deze wijze ooit ook in Nederland geïntroduceerd wordt. Het zou voor heel veel stellen, ongeacht hun geaardheid, een oplossing zijn om een kinderwens te vervullen!

————————————————————English—————————————————————–

This is the type of surrogacy where the surrogate, biologically seen, has nothing to do with the child. This is the type of surrogacy used in the USA and Canada.

The woman who wants to be a surrogate can go to an agency and needs to meet certain requirements that are a bit different per agency. Some of these requirements are:
She must have had children of her own.
No criminal history.
No mental health issues.
She must have an active support system.
If you want to see the whole list, click HERE.

The surrogate is choosing the intended parents herself, so it could be a while before you are matched. On the other hand it could go really quick as well.

The egg is from a donor. We can find a donor ourselves our trough donation. The egg is never of the surrogate in cases like this.

It is so much different then the process here in the Netherlands. There are requirements and rules. Things are been taken care of long before the surrogate is pregnant. It would be great if a system like this is coming to the Netherlands, it would be a great outcome for a lot of couples regardless of their sexuality.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.