De helft! / Halfway!

Het is alweer Februari en voor sommige lijkt Januari eeuwig te duren, bij ons vloog het voorbij. Nu hebben we ook wel veel dingen na het werk in Januari gedaan wat het waarschijnlijk ook zo maakt dat het voorbij is gevlogen. En inmiddels zijn we alweer over de helft van Februari, hoe dan?

Tijd dus voor een aantal updates. Want de zwangerschap heeft de 20 weken al aangetikt dus dat betekend dat we over de helft zijn. En dat betekend ook dat we de 20 weken echo gehad hebben. Arnout vond het wel spannend, ik ging er maar van uit dat het allemaal goed zou zijn dus we waren benieuwd. We hadden gefixt dat we de echo in Enschede hadden en dus belande we daar met z’n drieën (of incl Toni natuurlijk met z’n vieren) bij de verloskundige. De verloskundige was een vlotte vrouw die geen blad voor de mond nam wat de echo betreft. Het was een mooie baby, snappen jullie dit? Ja? en dat? Ja? veel ge-ja en zo liep ze haar checklist langs. Om te kijken of er geen sprake was van een hazenlipje moest er wat gepoked worden dus Verah moest nog even wat heen en weer schuiven om het goed in beeld te krijgen maar ook dat was gelukt. Alles ging heel vlot en alles werd goedgekeurd. Aangezien we een gender reveal willen geven wouden wij nog niet weten of het een jongetje of meisje is en dat is ook zeker niet het belangrijkste om te weten. Voor nu ziet het er gezond uit en is alles in orde. Verah heeft al wel stiekem gehoord wat het is en wij wachten nog een weekje.

Toen was het tijd voor het gesprek met de raad voor de kinderbescherming en konden we over ons verhaal vertellen. We hadden het gesprek met dezelfde vrouw als de vorige keer en ook was er een nieuwe medewerker bij die ingewerkt moest worden. We vertelde over hoe we Verah ontmoet hadden, waarom we nu toch hiervoor gekozen hadden en niet voor Amerika of Canada etc. etc. Ook wou ze weten hoe we het vorige verhaal hadden afgesloten en of we verder nog contact hadden ofzo. We hebben ons hele verhaal gedaan en ongeveer anderhalf uur later stond alles op papier. Nu gaan een groep medewerkers van de raad, een jurist, gedragspsycholoog of zoiets allemaal in gesprek over ons verhaal en dan gaan ze beslissen of we Toni in huis mogen nemen na de geboorte. Ook moet er wel een DNA test gedaan worden na de geboorte om alles goed vast te leggen. Kijken of we deze keer weer zo’n verassing krijgen… (#GRAPJENATUURLIJK!)

It’s already February and the days fly by! We are 20 something weeks into the pregnancy and it was time for a medical ultrasound to see if everything was going great with Toni. At first they wanted us to do the ultrasound in Almelo but luckily we were able to do it in Enschede. So it was really close by and we went there by bike. The woman who preformed the ultrasound really spoke her mind and was a bit strict. She went trough her checklist checking everything off and making sure she didn’t miss anything. It is a healthy baby and we were glad to hear that. Verah wanted to know the sex of the baby already so she wouldn’t be surprised at the gender reveal, so she stayed behind while we left the room.

Then it was time for our appointment with child protection. We met with the same woman who we’d seen before and there was a new colleague of hers tagging along. We talked about meeting Verah, the talks we had about surrogacy. About the child care we are going to be needing when Toni is here. Our new home. Basically the wanted to hear if we are able to care for a child and if we thought of everything for during and after the pregnancy. They will now discuss it with more colleagues and get back to us en February/beginning of March. So we are really curious to hear from them. We also need to perform DNA testing to show one of us is the biological father. We can’t wait to find out if neither of us is again…. (#JUSTAJOKEOFCOURSE)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.