Joehoe! Is iedereen er nog?

Het is alweer een half jaar geleden sinds de laatste post, oeps! Hoe gaan de maanden zo snel voorbij, ongelofelijk, voelt dat bij jullie ook zo? James zijn verjaardag is alweer over 2 maanden en een beetje en dan is hij alweer 3!!! Hoe dan 😳.

Wat hebben we de afgelopen maanden allemaal uitgespookt en hoe gaat het met James?

In november hebben we genoten van een gewonnen weekendje weg, als je een mooi parkje aan het water zoekt in Nederland dan is EuroParcs Enkhuizer Strand wel een aanrader, het park ligt heerlijk aan het meer, er zijn leuke stadjes en uitjes in de buurt dus je kunt je hier zeker wel even vermaken. Alleen jammer dat er geen zwembad was want James is helemaal weg van zwemmen! Maar in ieder geval genoten van dit weekendje en de gezelligheid.

December is altijd een gekke maand want we hebben echt 10 verjaardagen deze maand dus het is altijd passen en meten hoe dit allemaal te organiseren haha, en dan heb je ook nog de feestdagen dus deze maand vliegt echt altijd voorbij! We hadden wel besloten dat we tijdens Arnout zijn verjaardag, net na de feestdagen even een paar dagen weg wouden. Met corona allemaal lastig moeilijk natuurlijk maar uiteindelijk zijn we naar Antwerpen geweest in een hotelletje. James loopt het liefst de hele dag dus we hebben heerlijk rondgeslenterd in de stad en onderweg zagen we posters van de dino expo in de stad. Dit kunnen we natuurlijk niet voorbij laten gaan dus we kochten kaartjes en James vond het helemaal geweldig, rennend door de expo kijkend naar de grote dino’s. De hele grote vond hij wel een beetje spannend maar nadat we samen even gekeken hadden was het helemaal goed en rende hij vrolijk rond.

James vind het nog steeds erg leuk om dinsdags naar de gastouder te gaan en speelt steeds meer met de kindjes daar. Ze spelen erg veel buiten en knutselen er ook wat van af. Heel leuk om deze werkjes allemaal op te hangen in de bijkeuken op de kastdeuren en te zien hoe deze werkjes zich ontwikkelen. De kinderboerderij blijft ook wel een van de favo’s om naar toe te gaan en er wordt wat afgeknuffeld met de diertjes. Als we thuis zijn dan moeten de boekjes vaak weer op tafel komen en het is fijn dat we een biebpasje voor hem hebben gefixt want elke 2-3 weken halen we wel een stuk of 6 nieuwe boekjes op die dan weer helemaal favo zijn en elke dag wel een paar keer gelezen moeten worden.

In Januari besloten wij James zijn kamer een update te geven en dat het tijd was voor een junior bed. We hebben een vloerbed gekocht wat betekent dat het matras erg laag in het bed ligt zodat als hij eruit valt de val naar de vloer niet heel groot is. Wij vonden het wel spannend en vroegen ons af of hij niet uit bed ging in de nacht om te gaan spelen o.i.d., maar tot vandaag gaat dit erg goed! Misschien heeft het te maken met de mooie dino dekbedden haha. Erg blij met hoe hij deze stap ook weer heeft gemaakt en het ziet er ook mega schattig uit zo’n klein mannetje in een groot bed met een dekbedje ❤️

Februari begon met een weekendje naar de Eemhof, de bungalowrace is niet goed voor ons want een huisje boeken is dan zo gedaan. James kon heerlijk spelen en zwemmen in het zwembad en als het aan hem lag gingen wij van 10 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond zwemmen. Het weer was niet top dit weekend dus meer reden om lekker lang in het zwembad te hangen. Voor het eerst ging James alleen van een glijbaan (DOODENG! Haha) maar het ging heel rustig en we vingen hem beneden bij het einde op in het bad en dat ging helemaal goed. Dus je kunt je voorstellen dat dit vervolgens 100x achter elkaar moest! Gelukkig was het rustig in het park en bij deze glijbaan helemaal want die was echt voor kleine kindjes dus meneertje kon heel vaak glijden van de baan. Ook was de wildwaterbaan een van de favo bezigheden in het zwembad dus ook hier zijn we heel vaak afgeweest en dat vonden we helemaal niet erg 😜

We zijn nu al ruim 2,5 jaar Papa’s woohoo! Soms nog steeds zo onwerkelijk dat onze droom uitgekomen is maar zo blij dat we dit mee mogen maken. De ontwikkelingen van een kind zijn ook zo leuk om te zien, en tuurlijk denk je soms uhm hoe dan (al valt dat gelukkig oprecht heel erg mee!) maar om te zien hoe hij elke dag weer nieuwe dingen leert, vragen stelt over hoe dingen werken etc., liedjes verzint in zijn eigen taal en verhalen verzint als hij in de ochtend net wakker is geworden is zo leuk en we zijn zo dankbaar dat we dit mogen meemaken in de gekke wereld waarin we leven. En laatst werden we er even weer aan herinnerd dat hij VOLGEND JAAR naar school gaat, uhm willen jullie dat nog even niet zeggen? Gelukkig hebben we de school al uitgekozen en is hij verzekerd van een plekje dus hoeven we niet meer na te denken over waar hij naar school gaat en of er nog plek is, erg fijn en we zijn ook wel benieuwd hoe het gaat op school hoor! Maar voor nu mag hij nog even ons minimannetje blijven die de hele dagen lekker om ons heen is.

Maart, zon, coronaregels weg, en Papa S heeft ontslag genomen! Ohja en ook de maand waarin we alweer 12 verjaardagen hebben 🙈, dus veel cadeautjes kopen en taartjes eten. Begin deze maand ging James voor het eerst een week lang zijn 💩 op de WC doen en dat werd beloont met een IJsje, een bananenijsje moest het worden bij van de poel. En zonder ook maar 1 druppel van het hoorntje te laten lekken is dit hele grote bolletje netjes opgegeten, eigenlijk nog wel een bolletje waard haha. In het van Heekpark in Enschede zijn in het weekend in de middag vogelaars te vinden, zij “laten hun vogel uit” dus James vind het erg leuk te kijken naar de zee arend, de uilen en de valken.

Aan het einde van deze maand namen we nog even vakantie voordat papa S aan zijn nieuwe baan gaat beginnen en we begonnen met een weekendje naar Den Haag met vrienden. James kon met zijn vriendje rond rennen en dieren kijken in Avonturia, erg leuk om te bezoeken! En zondag gingen wij naar het kinderboeken museum, ook erg leuk voor kindjes om “in de boeken” te spelen. Kikker, Nijntje en Rupsje Nooitgenoeg zijn leuk verwerkt in een aantal speelgebieden. Beneden zijn er voor de iets oudere kinderen ook verschillende interactieve activiteiten dus we gaan zeker nog een keer terug.

Na dit weekend vertrokken we op maandag vroeg in de ochtend naar Frankrijk om een weekje naar Center Parcs te gaan. Na lang zoeken en twijfelen hadden we dit geboekt, een heel tof zwembad waar James lekker kon zwemmen, mooie glijbanen en lekker weer. Dus last minute geboekt en hoppa gaan. De reis heen ging relaxt en na 6 uurtjes kwamen we aan op het park. Meteen het zwembad in en het kinder gedeelte bleek ook mooi groot te zijn en ook een zandbak te hebben dus James kon zich hier heel lang vermaken. We bezochten de stad Straatsburg nog, gingen naar een dierentuin en hebben nog een mooie wandeling gemaakt naar een kasteel en een toren waar je bovenop kon klimmen. We hebben de Deuter rugzak gebruikt en het is wel ff een gewicht, 15kg, op je rug. Maar een goede oefening voor onze volgende vakantie in Mei! Eindelijk de in 2020 bedoelde vakantie! Maar terugkomend op CP, erg leuk, zeker een aanrader. Het park ligt in een mooi gebied en er is genoeg te beleven, het zwembad is echt beste tot nu toe, dus leuk!

En nu is het bijna April. Weer een nieuwe maand, nieuwe baan, nieuwe mensen, erg veel zin in! En ook staan er in April weer leuke dingen op het “menu”. James heeft nu al zin in paaseieren zoeken want daar heeft hij het elke dag over haha. Hebben jullie nog leuke plannen voor de boeg de komende maanden? Tot een volgend blogje 👋🏼


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.