Zomer 2021!

Hallo allemaal!

En een beetje herfst 😳
De afgelopen 3 maanden zijn echt als een malle voorbij gevlogen, hoe was dat bij jullie? En om nu echt over een zomer te kunnen spreken dat valt ook over te twisten haha. Maar wij hebben ons zeer zeker vermaakt de afgelopen maanden.

Augustus:
Augustus was een lekker maandje, het weer was af en toe zo goed dat James lekker in de fonteinen kon springen op het plein in de stad. Hij is alweer eventjes 2 en de woordenschat wordt elke dag groter en soms verbaas je je echt over wat hij allemaal al kan vertellen. Elke dag komen er wel 20 boekjes uit de kast die allemaal goed gelezen en bestudeerd moeten worden, echt een boekenwormpje is het. Papa S was jarig in augustus en dit gingen de papa’s een nachtje vieren in Amsterdam dus James ging bij Nonna en Nonno slapen. Hij vermaakt zich daar prima dus zonder enig drama konden we een nachtje naar het Jakarta hotel in Amsterdam, echt een aanrader! Verder zijn we bij de hortus geweest en hebben we heerlijk gegeten in een Michelin ster restaurant, wat een ervaring. Verder bestond de maand uit knuffelen met katten op straat en lekker spelen in huis en buiten in het park.

September:
Yaaaay onze vakantiemaand was aangebroken! En we begonnen onze 10 daagse trip bij het Heijderbos. Hier was een jungle dome waar James lekker rond kon rennen en dieren kon kijken en een mooie Aqua Mundo waar heerlijk gezwommen kon worden. James vond het helemaal super! Het weer was heerlijk en er waren biggetjes geboren dus er kon veel buiten gespeeld en gekeken worden. De wildwaterbaan moest wel 100x naar beneden gegleden worden, het laatste stijle stuk niet uiteraard maar de rest ging hij vrolijk lachend naar beneden met een paar kleine stukjes alleen. Toen gingen we door naar Bergen op Zoom waar we een hotelletje geboekt hadden, dus we sliepen allemaal in 1 grote kamer dus dat was ff gek want als James slaapt is het donker en daarvoor moesten we ff stil zijn. Maar toen hij eenmaal sliep konden we prima serie kijken met een biertje erbij. We bezochten nog avonturia bij Den Haag in de buurt, een hele grote dierenwinkel met een soort mini dierentuin erbij waar erg leuke diertjes rond liepen. Hele toffe plek om een keer te bezoeken als je in de buurt bent. Daarna reden we nog door naar the Mall of the Netherlands waar James voor het eerst in een soort Game Box spelletjes ging spelen, whack a mole was favoriet dus ook huilen toen de muntje op waren en hij niet nog een keer kon spelen. In de avond heerlijk gegeten bij Il Tartufo in Delft, de tiktoksensatie met de Oregano! dus ben je in de buurt ga hier lekker eten.

Toen was het tijd voor het hoofdgerecht, we gingen naar Pairi Daiza in België, een hele toffe dierentuin waar je ook kunt overnachten. Wij sliepen in de kamer met de tijgers in de achtertuin. Deze liepen dus voor het raam langs en dat vond James ook weer helemaal geweldig. 2 dagen dieren kijken, lekker buiten rondlopen en binnen kijken naar de tijgers die voorbij liepen of lekker voor het raam lagen te chillen. De foto’s spreken voor zich denk ik. James had wel een nieuw favoriet dier ontdekt trouwens, de WALRUS! Helemaal fan en elke dag schreeuwen WALRUS ZIEN PAPA!

Hierna vervolgde wij onze trip met een nachtje hotel in Eindhoven. We kwamen laat aan en de volgende ochtend vertrokken wij ook meteen weer richting Limburg waar we nog van vrijdag tot zondag gingen blijven. We probeerde vliegtuigen te spotten maar dat ging elke keer mis door vertraging van ons of van de vliegtuigen. Gingen naar een kinderboerderij waar ook wat reptielen waren en James kon weer lekker glijden in het zwembad. Toen was ons 10 daagse tripje wel echt voorbij en gingen we weer op naar huis.

De rest van de maand bestonden uit wat gezellige visites, boekjes lezen en lekker praten de hele dag.

Oktober:
Hallo oktober, hoe dan! We begonnen met een nachtje weg naar Utrecht, zonder James dan want hij ging naar de dierentuin met Nonna en Nonno. En lekker muffins maken met Nonna, even kijken of we een goeie chef kunnen maken van James haha. Deze maand bezochten we de eerste kerstshow bij het tuincentrum in Overdinkel en James vond de zingende rendieren helemaal leuk dus moest even op het bankje zitten om ze rustig te kunnen bekijken.

We gingen ook kraamschudder bij baby S en James was heel schattig aan het kijken, een kusje geven en aaien aan de baby. En voor de mensen die denken wanneer komt baby nummer 2, die komt er niet hoor! Op zondagochtend gingen we heerlijk ontbijten bij Frank & Charlie een heel leuk nieuw tentje in het centrum van Enschede (TIP!) een goeie afwisseling voor onze andere hotspot stoet 😜.

Ook hadden we een verjaardag in Utrecht die we afsloten met een bezoekje aan het nijntjemuseum, James helemaal als een malle aan het rondrennen en aan het spelen, erg leuk! De volgende dag stond een bezoekje aan de kermis op het programma, James zijn eerste kermis want door corona was dit er uiteraard niet. Hij vond het heel indrukwekkend en kon leuk in een paar attracties.

Het volgende weekend stond weer een weekendje weg op de planning, ditmaal naar het Dierenbos. Dit is een vakantiepark in Brabant waar deze maand heel veel dino’s te vinden waren en laat James nou net deze maand helemaal fan zijn geworden van Dino’s! Bij het uit de auto stappen was de eerste al te spotten en was het hek van de dan, geen uur zonder het woord dino gehoord te hebben. Tot overmaat van dino gingen we ook nog naar zooparc overloon wat vol stond met dino’s, naar het oertijdmuseum wat vol stond met dino’s en naar safaripark Beekse bergen, hey deze stond niet vol met dino’s! We hebben heerlijk genoten van het enthousiasme van James elke dag opnieuw en hij was wel een beetje verdrietig toen we weer naar huis gingen dat er geen megagrote dino in de tuin stond, dus mocht iemand er nog een rond hebben slingeren….!

Toen moesten we weer werken (ja dat doen we ook echt wel hoor!) en ging James nog met Nonna en Nonno naar dierenpark Amersfoort en je raad het nooit, DINOWEEK! Dus ook hier dino dino dinoooooo. Het laatste weekend kregen we nog gezellig bezoek en kwamen opi en omi terug van vakantie dus James was blij ze weer te zien,

En dat was het in een notendopje wel! Dus megafan van dino’s geworden, heel veel aan het praten, veel boekjes, veel dieren, dat waren de afgelopen 3 maanden ❤️ nu alweer de laatste 2 maanden van dit jaar en dan is het gewoon alweer 2022! Hopelijk volgt het volgende blog sneller….!

Leuk dat jullie weer de tijd genomen hebben om ons blog te lezen. Voor dagelijkse updates check vooral onze instagram. Tot de volgende keer!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.