Adoptie-opties

Het is al weer een tijd geleden dat ik een verhaal heb getypt, en er zijn wat dingen onderzocht de afgelopen tijd.
Kwa draagmoederschap is het blijkbaar wel legaal om een oproep te plaatsen, toch hebben we dit nog niet gedaan omdat het best lastig is hiermee om te gaan. De vrouwen die reageren ken je totaal niet en het leidt vaak tot niets. Hierdoor is het niet echt betrouwbaar en krijg je vaak je hopes up terwijl er eigenlijk niets gebeurt. Maar misschien moeten we het binnenkort maar een keer gewoon doen om te kijken wat erop af komt en dan zien we wel weer hoe we ermee omgaan. Verder zijn er wel mensen in de omgeving die het wel zouden willen maar die hebben zelf nog geen kinderen en dat willen ze wel eerst. Heel begrijpelijk! We gaan het zien in de toekomst. En misschien komt er wel iemand op ons pad die het wel wilt.

Op adoptiegebied zijn we een stukje verder. In maart zijn we bij stichting A New Way geweest om informatie te krijgen over de adoptieprocedure in Amerika. Dit is een van de 3 landen waar het mogelijk is een kindje te adopteren als homostel. En dit land heeft dan ook onze voorkeur. Dit omdat er hier veel bekend is over het kindje dat je adopteert, de ouders (moeder) kiezen zelf de adoptieouders uit, en je kan hier een baby adopteren. De informatiebijeenkomst duurde 2-2,5 uur en de procedure werd er uitgelegd. Ook was er een stel die net terug waren met hun adoptiekindje om over hun avontuur te vertellen en vragen van de stellen die er waren te beantwoorden. Een hele nuttige en informatieve middag, daarna nog even wat lekkers gegeten en een biertje gedronken in Nijmegen om alles even te laten bezinken. De volgende informatiemiddag omtrent adoptie stond gepland voor 19 mei. Dit maar bij stichting adoptievoorzieningen in Utrecht. Als je een kindje wil adopteren zou je hier verplicht naartoe moeten. Dit was een bijeenkomst die 3 uur duurde. De procedure werd uitgelegd en in het 2de gedeelte was er mogelijkheid tot vragen. We zaten met 6 stellen in de 2de helft en konden vragen stellen. Omdat we al bij A New Way geweest waren hadden we eigenlijk geen vragen meer en wouden eigenlijk wel door met de volgende 5 verplicht bijeenkomsten. Dit kan natuurlijk niet en de planning is nu dat we in mei-jun-jul 2016 de 5 verplichte bijeenkomsten kunnen gaan volgen, hier horen we tzt meer over. Dit is dus het begin om een procedure te gaan starten. Na de verplichte bijeenkomsten zullen de gesprekken met de raad (kinderbescherming) volgen en vervolgens kunnen we dan naar een adoptiebureau (A New Way) om een proces te starten. Spannend! En ik ben heel benieuwd hoe dit verder loopt. Financieel is het  een groot ding dus dit zouden we ook goed moeten gaan regelen. En we moeten hier ook nog heel veel voor sparen! Maar dat komt allemaal na de bruiloft en de huwelijksreis 🙂

(26mei15) (doorstreept was toch niet het geval, een bericht dat we geplaatst hadden moest weer weg omdat het toch niet mocht, yay Nederland!)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.