Informatiebijeenkomst

Een update-je:
Afgelopen weekend zijn we bij een informatiebijeenkomst van Meer dan gewenst geweest omtrent roze ouderschap. Super interessant om ervaringsverhalen te horen. Er waren verhalen over co ouderschap, adoptie, draagmoederschap en juridische zaken. Ook vertelde iemand over onderzoeken naar roze gezinnen. Op zich wisten we al wel veel van de informatie die er verteld werd, al waren een aantal zaken wel informatief. Het was ook leuk en interessant een keer een draagmoeder verhaal in het echt te horen.

Bij de onderzoeken werd wat verteld over de redenen waarom vrouwen er voor kiezen om een kindje te dragen voor een ander stel. Opvallend was dat onderaan stond dat ze het voor het geld deden, wat wel nieuw nieuws was dat het in Nederland niet verboden is een vrouw geld te geven voor een draagmoeder-traject. Verder werd er nog wel verteld dat het strafbaar is te bemiddelen en naar een draagmoeder te vragen, dus dat kan helaas nog niet… Al met al een informatief dagje waaruit gebleken is dat we of veel geld moeten zien te verzamelen of een draagmoeder moeten vinden. En de meeste kans om die te vinden heb je in je persoonlijke omgeving omdat je er helaas op internet niet over mag vragen.

Dus voor nu kunnen we niet meer dan wachten, hopen en sparen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.