Adoptie

Even een klein updatetje + uitleg!

Maar dan adopteren jullie toch gewoon een kind. Kinderen genoeg. … heeft zo 2 kinderen geadopteerd uit…. <- Deze dingen horen we best vaak, dus hier een uitleg.

We hebben vorige week een brief gestuurd aan Stichting Adoptievoorzieningen om onze procedure stop te zetten. We zouden in April beginnen met de voorlichtingsbijeenkomsten maar hebben besloten dit voorlopig even uit te stellen. En de reden? ->

Adoptie is niet zo makkelijk als mensen denken. Tegenwoordig zijn heel veel landen vooruit gegaan op leefomstandigheden, veel kinderen worden in hun eigen land geadopteerd of er is wel iemand in de omgeving die ervoor wil zorgen. Hierdoor worden er veel minder kinderen ter adoptie afgestaan dan voorheen. En wat mensen vaak denken is dat er 10000den kinderen zijn die op adoptieouders wachten. De werkelijkheid ligt dus wel iets anders. Dan komt nog het volgende, wij zijn 2 mannen, de landen die toestaan dat een kind geadopteerd wordt door een paar van het gelijke geslacht is heel klein. In Nederland zijn er eigenlijk 3 opties: Amerika, Zuid-Afrika en Portugal. In ZA en Portugal is een wachtlijst en de hoeveelheid kinderen die uit deze landen geadopteerd worden zijn zeer klein dus de wachtlijsten zijn lang. Uit Amerika komen ongeveer zo’n ±40 kindjes per jaar. In Amerika werken ze met open adoptie dus de biologische ouder(s) kiezen zelf een stel aan wie ze het kind afstaan. Zoals je ziet zijn de opties nogal klein en is het hierdoor heel lastig.

Dan heb je nog de kosten van adoptie, als iemand nog een paar duizend kan missen en ons bankrekeningnummer wil weten let us know! De optie waar we voor wouden gaan was (is) Amerika, er zijn een aantal verschillende bureaus waarmee je samen kunt werken. We hebben de kosten laatst een keer op een rijtje gezet en je moet al snel denken aan de 70.000-100.000 euro. Dit zijn natuurlijk mega-grote bedragen die je niet zo maar even bij elkaar hebt. Dit is ook de reden dat we de procedure voor nu stop gezet hebben, we zouden anders dit bedrag al over 1,5 jaar moeten hebben wanneer we het proces kunnen starten. Als we nu wel de bijeenkomsten volgen dan verloopt het over 4 jaar en kan het opnieuw. Dus voor nu gaan we sparen (hoe onmogelijk dit ook klinkt voor zulke bedragen, wie kan zoiets betalen :P) en dan zien we wel wat er in de tussentijd nog op ons pad komt.

Hopelijk is het een beetje een duidelijk verhaal en worden de ideeën over oh je hebt toch zo een kind wat verminderd want het is soms best vervelend om te horen dat er zo makkelijk over gedacht wordt, maar dat maakt niet uit, hebben we wat om over te praten 🙂 haha

Groetjes!!!! En iedereen die het leest bedankt 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.