Bordspel-blog: een knutselprojectje

Een van de dingen die we vaak in onze vrije tijd doen is bordspellen spelen! Dus daarom gaat deze eerste blog hier ook over. Met z’n tweeën of met een groepje vrienden, het is altijd leuk ff een spelletje te doen, en hopelijk ook te winnen! De teller staat inmiddels op 70+ games die we in huis hebben dus de keuze is reuze. Het is telkens weer een heel gedoe om een spelletje uit te kiezen waar iedereen het mee eens is en dit kan soms wel een beetje vermoeiend zijn. Toen kwam ik op Instagram een foto tegen van een gamer in Amerika die een 10×10 had geïntroduceerd in zijn huis. Na even googlen kwam ik erachter dat deze op Etsy te koop is en wel hier.

Kopen of zelf maken?

Inclusief verzenden kom je dan al snel op 75 euro uit dus toen dacht ik dat kan ik zelf ook wel maken, of in ieder geval zoiets. Na het idee aan Arnout te hebben voorgelegd kwamen we op een frame uit waar plankjes aan bevestigd zijn waar je wat op kunt zetten. Op naar de Gamma om de materialen te halen. Ze hadden de perfecte latjes waar wat op kan staan en ook het houd voor het frame was zo gevonden. Thuis aangekomen natuurlijk direct zagen en met wat extra handen van Arnout was het frame zo in elkaar getimmerd en zaten de latjes er ook zo op. Het is een 6×6 geworden waar het de bedoeling is dat je 6 spellen 6 keer speelt. Natuurlijk vond ik het hout kleurige frame niet voldoende dus moest er een laagje verf over. Op Aliexpress had ik al scrabble letters besteld en op spelspul zes meeples.

En nog was het niet goed genoeg!

Natuurlijk was ik na het ontvangen van de letters en de zes meeples nog steeds niet tevreden over hoe het eruit zag. Op de plekken waar aangegeven is hoe vaak je een spel speelt had ik een wit lijntje geverfd, hierop kan de meeple dan verplaatst worden. Erg duidelijk was dit niet dus heb ik opnieuw weer een aantal meeples besteld zodat je duidelijk kunt zien hoe vaak een spel gespeeld is. Als een spel 6 keer is gespeeld wordt er uit een pot een lootje getrokken met hierop een naam van een spel wat dan vervangen wordt op het bord. Nadat mijn bestelling binnen was vond ik het mooi genoeg en mocht het aan de muur blijven hangen.

Hoe ziet het er dan uit?

Nou dat laat ik jullie hieronder zien!

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voor mensen die bordspellen spelen, hoe kiezen jullie je spel uit? Lijkt dit jullie een leuk idee?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.