Film-Blog: POTC Salazar’s revenge

We hadden beide niet echt de behoeft deze film te zien aangezien dit alweer het zoveelste deel is en de hele serie een beetje uitgemelkt wordt maar we hoorde dat dit nieuwe deel toch echt wel heel tof moest zijn en dat het wel de moeite waard was deze film te zien, eigenlijk ook nog in 3D maar de bioscoop op de boot heeft dat helaas niet en in de gewone bios draaide die in Enschede ook alleen nog maar in 2D.

Op de boot naar Harwich speelde de film dus en besloten we de film toch maar te gaan kijken. Ook is het wel leuk een keer een film te hebben gekeken op de boot. We kochten een kaartje en wachtte tot we het kleine bioscoopje binnen konden. Om zes uur kon de film beginnen en het scherm is wel wat kleiner dan we gewend zijn maar geeft een prima beeld kwaliteit. De film vaarde voorbij…

De film

Gaat over de zoon van Will Turner, Henry Turner en hij wil zijn vader van de vloek ontdoen door een drietand van poseidon te vinden. Hij weet dat dit bestaat omdat hij al zijn hele leven onderzoek doet naar de mythes van de zee. Hij ontmoet een meisje, Carina, die informatie heeft over het achterhalen van de locatie van de drietand. Ondertussen komt Jack Sparrow ook weer in beeld om hun naar de drietand te leiden. Een van de meest leuke stukjes komt redelijk in het begin van de film als Jack en zijn crew een kluis proberen te stelen. Dit gaat natuurlijk niet helemaal goed en alles loopt iets anders dan verwacht. Tijdens dit avontuur komen Jack en zijn crew even samen met Henry en Carina en zo leren ze elkaar kennen om iets verderop in de film samen verder te gaan. Er gebeuren niet heel veel nieuwe dingen in de film zoals we van bijvoorbeeld de eerste film kennen dus ergens is het wel een beetje eentonig. Wel zitten er een aantal vermakelijke scenes in waardoor het op zich wel een boeiende film is. De rol van Jack is oké maar niet zo uitgebreid als normaal en is soms een beetje langdradig. De gevechten zijn spannend maar niet heel spectaculair. Zoals gewoonlijk lukt het op het einde de drietand te vinden en kunnen de ze zee ontdoen van de vloeken. De bad guys verdwijnen en Henry wordt herenigd met zijn vader en zijn moeder want ook Keira Knightley zien we nog heel even weer in de film. Jack gaat op zoek naar een volgende schat wat waarschijnlijk betekend dat er nog wel weer een deel aan zit te komen.

Conclusie

Het is een prima film om even te kijken. Hoeft niet per se in de bios gezien te worden al kan dat ook bijna niet meer. Misschien is het in 3D toffer maar dat hebben wij dus nu niet gezien. Als je de piraten reeks gevolgd hebt is het zeker leuk deze ook te kijken. Als je de reeks niet hebt gezien kan je deze film uiteraard ook kijken en is dit misschien ook wel leuker dan als je de rest wel gezien hebt want het is niet de meest spannende van allemaal. Ik denk dat ik de film een 7 geef wat overeenkomt met de mening van de mensen op IMDB. Mocht je de film gaan kijken, veel plezier!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.