Week 33: Party in the USA!

Het was de eerste week weer terug aan het werk. Aan vrienden, familie en collega’s vertellen dat het toch niet zo nat was zoals het er blijkbaar op de foto’s uit zag, de mails bijwerken en rustig alles weer op orde brengen. Ook in huis alles aan de kant maken en opruimen want bijna drie weken camperen brengt veel zooi met zich mee!

Waar gaan we volgend jaar heen?!

Het idee om naar Amerika te gaan is er al een hele tijd en we hebben het ook al vaker met vrienden over gehad om een keer te roadtrippen daar maar het is nog nooit echt concreet geworden. Tijdens de vakantie in Schotland hadden we het erover naar de Faroer eilanden te gaan in Mei want dat is het een prima periode om daar te zijn. Maar we hadden het afgelopen maanden ook met een vriendin over gehad naar Las Vegas te gaan volgend jaar. Dus we bedachten even te checken hoe serieus dit was als we terug kwamen zodat we niet straks Faroer geboekt hebben en het deze keer wel serieus was.

Toen we terug kwamen direct die zondag over gehad en het was zeker serieus, dus we plande een dag om even te kijken wat we dan precies zouden willen zien aan de westkust en hoe lang en wanneer we zouden gaan. Het idee was februari, dan zou faroer dus af gaan vallen want twee keer in de eerste maanden van het jaar is wel een beetje veel maar dat is prima. Dinsdag hadden we een bordspellenavond en na de tijd hadden we het ook even over Amerika, April zou toch beter zijn kwa weer en dieren die uit de winterslaap komen. Dus we bekeken wat we zouden willen en hoeveel het ongeveer zou gaan kosten. Ook was er nog een vriendin van ons bij die ook wel mee wou dus zouden we in totaal met z’n vieren zijn, tof!

Woensdag was de afgesproken dag om het over Amerika te gaan hebben maar omdat we het er dinsdag ook al over gehad hadden hadden we al een heel goed beeld van wat we wouden en konden we alles eigenlijk concreter maken. Voordat we het wisten hadden we eigenlijk alles al geboekt en is de reis naar de westkust een feit. We kunnen niet wachten tot volgend jaar! Tot die tijd ga ik in blogjes delen wat onze plannen zijn en wat we al gepland hebben om zo de voorpret met jullie te delen.

Alle doordeweekse avonden zijn dus bijna aan Amerika besteed, genoeg voorpret, nu al!

Hebben jullie al een reis voor volgend jaar in gedachte? Is het in de buurt of heel ver weg?

Weekend!

Toen was het weekend en stond het vuurwerkfestival op het programma! We zijn eerst zaterdag naar Haarlem geweest omdat het wel een mooie stad moest zijn hadden we gehoord. Dus daar even rondgelopen maar je moet constant opletten niet aangereden te worden door een fiets aangezien de fietsers door de hele binnenstad mogen fietsen! Er is wel een stoep maar deze staat op veel plaatsen ook vol met fietsen.

Nog even bij de bordspellenwinkel van Haarlem geweest en hier hebben ze ook een (best groot) bordspellencafe. Hier kan je wat drinken, eten en ondertussen een spel spelen. Het lijkt me onwijs tof om dit ook te beginnen maar zou hier genoeg animo voor zijn? En hoe krijg je het dan voor elkaar dat mensen ook daadwerkelijk wat kopen en niet alleen drie uur een spel spelen?

Toen door naar de Jopen brouwerij voor een brouwerij tour een een bijbehorend biertje. Het was een leuke tour in een hele kleine brouwerij, heel anders dan bijvoorbeeld de Grolsch maar ze maken veel verschillende biertjes en het was leuk te horen hoe deze processen gaan.

Daarna konden we op weg naar Scheveningen aangezien we er op tijd wouden zijn in verband met parkeren en gelukkig hadden we een plek gratis parkeren op loopafstand van de boulevard, we lopen wat rond en kijken naar alle kitesurfers. Heel vet om te zien wat voor sprongen zij kunnen maken in het water! Daarna op naar een restaurant om eerst wat te drinken en vervolgns wat te eten. Heel slim van de restaurants om een ander menu op tafel te leggen tijdens het festival met iets hogere prijzen.

De eerste show begon om kwart voor tien en was van Portugal. Het was gelukkig droog en op zich prima weer, er waren wel hoge golven dus de boten met vuurwerk gingen flink op en neer. Gelukkig ging het wel door en de show van Portugal was mooi en had enorme mortieren waarbij het vuurwerk echt op je af leek te komen, prachtig. Daarna moesten we tot half elf wachten want dan zou Spanje aan de beurt zijn. Er was gevraagd om een minuut stilte te houden om de slachtoffers van de aanslag in Barcelona te herdenken, helaas kunnen heel veel tokkies dit respect niet opbrengen. Het vuurwerk van Spanje was nog grootser en zat technisch heel goed in elkaar. Er werden hartjes, klavertjes en figuurtjes in de lucht geschoten en dit hadden we nog nooit eerder gezien. Heel tof! Toen was het afgeleopen en kwam de regen ineens met bakken uit de lucht dus haastten we ons naar de auto, op naar huis!

Zondag op zich een rustig dagje. Op facebook gelezen dat Spanje de winnaar is geworden van het festival, wat wij ervan gezien hebben ook terrecht! Nog even naar Veldhuis aquaria geweest om wat te zoeken voor mijn toekomstige “huisdieren” en hier hebben ze altijd zulke vette zeewater dieren en koraal, heel mooi! Helaas kost dat zoveel tijd…
Op naar een nieuwe week.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Een reactie op “Week 33: Party in the USA!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.