Over die “huisdieren”

We liepen dus laats in Haarlem zoals je in dit blog hebt kunnen lezen en daar kwamen we in een superleuk winkeltje waar ze kleding, sieraden, woonaccessoires en veel meer verkochten. Op een leuk bijzettafeltje voor de etalage stonden glazen potten met zand, water en een groen bolletje. Geïnteresseerd door hoe het eruit zag liep ik er heen om het van dichtbij te bekijken. Er lag een briefje naast de potten met een teskt erop en wat mij opviel waren de woorden: Adopteer mij. Leefde het groene bolletje wat in het water zat en wat was het? Ik lees het verhaaltje verder en het blijken groenwieren te zijn. Groenwieren dus, organismen die verwant zijn aan planten, het specifieke geval in de potten waren mosballen. (Aangezien organismen gedifineerd worden als levende wezens maar dit toch een wier/plant is “huisdieren” genoemd. Kan wel toch?). Het zag er superinteressant uit tot ik het prijskaartje aan de potten zag. Vijfentwintig tot vijendertig euro voor een pot, beetje water, wat zand en een mosballetje. Oh en een adoptiepapiertje, heel leuk bedacht maar dat vond ik wel een beetje te gek dus ik maakte er even een foto van om later onderzoek te doen hoe ik er zelf aan kon komen.

De zondag nadat ik het had gezien ging ik naar veldhuis aquaria om te kijken of ze de mosballetjes hier vekochten. Ik zag ze hier niet te koop dus ik googlede thuis even of je ze online kon bestellen en hoe kan het ook anders het is online te bestellen! Ik bestel vier bolletjes (5 euro excl verzendkosten) en ze zouden op de volgende werkdag verzonden worden. Toen moest ik nog vaasjes hebben dus ben ik even naar de action gegaan om te kijken of ze hier misschien iets hadden. Aangezien het in Enschede allemaal dicht was moest ik ervoor naar Hengelo maar dat is natuurlijk geen probleem want als ik iets wil moet het nu en snel en direct haha. Bij de Action vind ik voor een euro per stuk glazen potten met een kurken stop gevuld met schelpen en stenen. Ik koop er drie en ga geslaagd naar huis.

De potten vul ik met zand en aquariumsteentjes die ik nog had en spoel het allemaal even om met water. Op mijn vrije dinsdag arriveren de mosballetjes bij Oma dus ik haal ze snel op. Thuis aangekomen haal ik ze uit de verpakking en doe ik ze een voor een in hun nieuwe onderkomen. Ze krijgen alle vier en Harry, Hermoine en Ron mogen boven op het bureau staan terwijl Dumbledore in de woonkamer een oogje in het zeil houd. Anders dan verwacht drijven de bolletjes op het water maar dit blijkt later omdat ze nog vol zuurstof zaten en eerst even moesten baden.

De bolletjes hebben nu al bijna twee? weken een nieuw huisje en krijgen binnenkort lekker vers water! Het is een beetje gek maar wel heel leuk. Ze doen helemaal niets maar toch is het leuk om naar te kijken.

mosbal-wier-alg-plant-organisme
Ron, Harry, Hermoine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.