Mieren die high zijn!

Toen ik nog anti-kraak woonde had ik een mierennestje maar daar waren de mieren ontsnapt omdat ik niet consequent genoeg was met de paraffine. Daarna gingen we verhuizen enzo en had ik dus was ik nog geen nieuw nestje begonnen. Toen was ik bij een vriendin en haar vriend die in een aquarium een potje met mieren hadden, het water is als barrière waar ze niet overheen lopen en dus niet kunnen ontsnappen. Dit zag er erg tof uit en toen begon het wel weer te kriebelen.

Mijn verjaardag

Op mijn verjaardag kreeg ik van hun een buisje met een koning en een aantal werksters! Ze konden nog wel even in het buisje blijven leven dus ik had nog even tijd om te bedenken hoe ik de huisvesting nu ging doen. Ik kon mijn oude bak weer gebruiken maar dan is de kans op ontsnappen groot dus ik ben op zoek gegaan naar alternatieven en kwam ik via het mierenforum op deze bak van aliexpress uit. Snel besteld maar dat duurt natuurlijk best lang voordat het binnenkomt dus ik moest nog even een tussen alternatief bedenken.

Alternatief gevonden

Op werk hebben we heel vaak afvalbakjes dus hier had ik bedacht een tijdelijk onderkomen van te maken door er een gat in te maken waar het buisje in kan en dan kunnen ze eten in het bakje. Thuis heb ik er een gat in gemaakt met een Stanley mes en hier paste het buisje perfect in. In het dekseltje maakte ik een opening om eten doorheen te kunnen doen en ik lijmde het dekseltje op het bakje. Ook lijmde ik het buisje vast aan het gat. Toen ik ’s avonds ging kijken lagen alle miertjes te spartelen en leken ze zo goed als dood. OEPS! Ik hoopte dat ze high waren geworden van de lijmlucht en dat ze de volgende dag wel weer vrolijk rond zouden rennen na supermooie mier hallucinaties.

De volgende dag

De mieren leefde weer!! Ze liepen weer rond door het bakje. De koningin was nog niet weer helemaal back on Earth maar hopelijk komt dat nog met de tijd.

mieren-huis-reageerbuis
SORRY MIERTJES!!! -Lijmdampen-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.