Londen (Harry Potter) Part III

Maandag was het tijd voor de Harry Potter studios. We hadden met z’n vijven een auto gehuurd omdat ik gehoord had dat dit makkelijker en goedkoper zou zijn en gingen op naar de studios. Ik had de nacht ervoor niet lekker geslapen en heb een aantal keer het toilet van heel dichtbij gezien dus ik was een beetje bang dat ik hier de hele dag nog last van zou hebben. Na 50-60 minuten te hebben gereden kwamen we te vroeg bij de studios aan. We besloten even te gaan eten bij het plaatsje in de buurt en dit was een goede keuze. We hadden een entreetijd van tussen half drie-drie uur en arriveerde om ongeveer half twee bij de studios. Hier hebben we eerst bijna drie kwartier in de shop rondgelopen en ons vergaapt aan alles wat er te koop was. Ik ben niet snel hebberig (πŸ˜‡) dus ik kon me natuurlijk heel goed inhouden. We besloten een audio tour aan te schaffen zodat deze ons zou voorzien in meer info bij de sets. De tour begon met een kort filmpje en hierna gingen we naar binnen door een grote deur die de ingang geeft aan de grote hal! Het was echt net alsof je er binnenloopt al is het minder mooi gemaakt dan dat het eruit ziet. Alles ziet er zo echt uit maar het is dan eigenlijk maar papier, lijm, plastic en dergelijke. De tour bestaat uit heel veel decorstukken en hele kamers die in de films te zien is. De audio guide geeft toffe info over de stukken en ook over hoe de mensen op de set allemaal met elkaar omgingen, het was superleuk om te horen hoe het daar 10!!! jaar lang aan toe ging. In het midden van de tour is een cafetaria waar je eten kunt halen en ook boterbier, dit is een van de vier plaatsen in de wereld die het schenkt. Het ziet er heel gek uit en het smaakt ook heel gek en is nergens mee te vergelijken. Na het boterbiertje zijn we een stukje buiten geweest waar verschillende voertuigen stonden en ook het huis waar Harry bij de muggles heeft gewoond aan Privet Drive. Het tweede deel van de tour was meer technisch en het was heel tof om te zien hoe alle bewegende beelden in elkaar zitten en hoe gedetailleerd alles bedacht is. De laatste kamer waar je doorheen loopt is gevuld met een mega grote maquette van Hogwarts wat echt levensecht lijkt. Het is een kippenvel momentje als je hier naar staat te kijken en het is zo jammer dat we niet meer krijgen!!!! Er hebben in totaal 4000 mensen meegewerkt aan de films en de namen van deze mensen bevinden zich op allemaal wand doosjes van Olivander en het lijkt me wel heel tof als je je naam hier terug kunt vinden. We hebben vierenhalf uur door de studios gelopen en het was een magische ervaring. Als je van de Harry Potter serie houd is dit zeker een must-do!! Toen we weer terug kwamen in de stad hebben Arnout en ik nog even wat bij de Mozzarella bar gegeten en bij Brewdog een biertje gedaan en vervolgens was het tijd om naar het appartement terug te gaan voor het laatste nachtje.
Dinsdag de laatste dag hier in London, vanmiddag vliegen we terug. We wouden in de ochtend nog even een geocache doen en daarna wou J naar naar een shopje bij de Tower Bridge en vervolgens zijn we door gegaan naar Harrods om nog wat lekkers te kopen. In Hyde park hebben we nog even gechilled in de zon en toen zijn we naar het treinstation gegaan om de trein naar Stansted te gaan. Op het vliegveld nog even gegeten en toen moesten we nog twee uur wachten voordat we naar de Gate konden. De vlucht ging weer megasnel voorbij en voor we het wisten was het kwart voor zeven in NL en stonden de auto’s klaar bij Schiphol zodat we op konden naar Enschede. In Naarden hebben we nog even wat gegeten bij de Snackbar en om tien uur waren we thuis. Het waren magische dagen in London en ik kan ook niet wachten om naar de Universal studios te gaan in Hollywood! Dat voor volgend jaar haha. Voor nu wat foto’s van deze dagen…

Deze slideshow vereist JavaScript.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.