Film-blog: Mother!

Spoiler alert, ik vertel dingen over de film, maar misschien is het maar beter als je het even leest! 

Nou ik ben dus naar de film geweest vorige week dinsdag, ik zag hier een filmposter van in de London underground en Jennifer Lawrence speelde erin mee dus dat leek me wel leuk. De film was Mother! en toen ik erover vertelde zei iemand dat het een horror film was. Ik dacht een drama dus na even snel op IMDB gekeken te hebben hadden we het antwoord en het was drama, horror, mystery. Arnout ging met wat friends naar It en ik had nog niemand gevonden die met mij mee wou naat Mother! Tot het feestje vorig weeken en toen had ik toch een slachtoffer gevonden en hoefde ik niet alleen, yay!

Dinsdag was het dus zo ver en de film speelde om 18:50 een prima tijd voor als je de volgende dag nog moet werken. Bij het kopen van kaartjes zien we dat er nog maar vier andere stoelen gereserveerd zijn. Dit betekend meestal niet veel goed maar hey JLaw speelt erin mee die speelt toch niet in hele slechte films? (Ieder z’n ding natuurlijk)

We komen aan in de zaal en het lijkt of er echt niemand zit dus ik barst bijna uit in een nummer zoals frozen toen we ineens in een verstopt hoekje twee mensen zagen zitten. Lachend lopen we naar onze stoelen toe en installeren we ons voor de film. De previews waren tof ik wil alle drie de films zien al weet ik niet alle titels meer.

De film begint en er zijn toch nog wel wat meer mensen op af gekomen dan we van tevoren hadden gezien. De eerste woorden die gesproken worden zijn Baby? wat al vaag is maar dan blijkt dat een vrouw op zoek is naar haar man in een groot huis. Alle scenes worden heel draaierig om het hoofd van JLaw heen gefilmd waardoor ik een beetje het idee heb in een theekopje te zitten. Je hoort het kraken van het huis en het ademhalen van de personages heel duidelijk en de film vordert. Waar het over gaat blijft een beetje vaag maar ergens is het ook wel weer interessant. Dan volgens mij vlak voor de pauze blijkt de vrouw zwanger te zijn en hebben we net een heel drama meegemaakt met twee mensen die op visite kwamen en bleven hangen totdat hun twee zonen op visite kwamen en een vermoord werd door de ander. Maar goed het is pauze en alles zou wel duidelijk worden in het tweede deel.

Na de pauze gaat de film verder over praktisch hetzelfde en op een gegeven moment beginnen de weeen te komen. Op dat moment lijkt het alsof de derde wereldoorlog begonnen is en heb ik een Oh momentje van dit is misschien waar de film over gaat? Een vrouw is aan het bevallen en we krijgen een kijkje in de emoties die door een vrouw heen gaan en het is allemaal een beetje gek verfilmd? Na ongeveer dertig minuten is het kindje geboren en het is een Jongetje, aahw. Dan wordt alles nog gekker en gaat het kindje al crowdsurfend dood waarna JLaw een soort psychische aanval krijgt waardoor een aardbeving ontstaat en ze iedereen in huis dood wil hebben. Ze probeert toch te vluchten naar de kelder waar blijkt dat ze een groot vat met olie kapot slaat en het aansteekt waardoor iedereen in het huis dood gaat. Dan zie je de man des huizes haar hart eruit rukken en begint het allemaal van voor af aan maar met een andere vrouw. Einde. 

Als je de moeite hebt genomen dit verhaal te lezen en denkt wat de fuck heb ik gelezen? Dat is precies hoe wij ons voelde na twee uur naar de film gekeken te hebben en heb ik je €10.50 bespaard want deze film zou je nooit in de bios hoeven zien en waarschijnlijk voegt het ook helemaal niets toe aan je filmcollectie en hoef je um echt nooit te bekijken.
Ik heb nog even online gezocht of ik misschien een of andere betekenis heb gemist maar volgens mij denken heel veel mensen WTF heb ik gekeken. Ik geef de film dan ook een dikke onvoldoende.

Dank voor het lezen en tot een volgende filmblog!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.