Verleden heb je, toekomst moet je maken.

Een vraag die we wel vaak krijgen nu wel met een nieuw avontuur bezig zijn is, hoe ging dat de vorige keer?

Ik snap dat dit wel een logische vraag is aangezien het de vorige keer zo mis is gegaan en mensen ons misschien willen beschermen tegen hetzelfde verdriet wat daar het resultaat van was en het is heel lief dat er zo gedacht wordt. Aan de andere kant willen mensen misschien horen dat het nu anders gaat zodat het zekerder is dat het nu misschien wel goed gaat? Aan de andere kant kan ik ook niet in jullie hoofden kijken dus misschien is het wel voor een heel andere reden.

Wat ik wel kan vertellen is hoe ik het vind om deze vraag(vragen) te krijgen.
Op zich vind ik het geen probleem om het over het verleden, het vorige avontuur te hebben. Het is gebeurt, er is veel over gesproken en we hebben het achter ons gelaten. Er zijn momenten waarvan we hebben kunnen leren en voor een nieuw avontuur kunnen we natuurlijk veel informatie gebruiken over hoe het we dat toen deden en hoe we dat nu deden.

Wat ik wel een beetje lastig vind is (heel persoonsgebonden) situaties vergelijken, hebben jullie toen zo lang kennis gemaakt of zolang? Hebben jullie toen ook eerst kennis gemaakt met vrienden, familie. Etc. Etc. De vorige keer hebben we heel veel dingen niet gedaan, het was ook nieuw voor ons en we wouden dit pas delen op het moment dat we ook echt leuk nieuws hadden, we vinden het ook heel leuk om dingen anders te doen kijk maar naar onze ceremonie op de bruiloft. Dus we hebben bewust de keuze gemaakt om alles low key te houden en om pas wat te gaan doen op het moment van een levensvatbare zwangerschap. Vanaf dat moment gingen dingen echter snel anders en is het eigenlijk zo gelopen zoals het ging. Dus wat dat betreft is geen van de situaties eigenlijk te vergelijken met hoe het nu gaat en voegt voor mijn gevoel de informatie van de vorige zwangerschap niet veel toe aan de situatie van nu.

Daarbij komt voor mij nog dat ik nu mega blij ben met hoe alles loopt en gaat en ik het heel sfeer verpestend vind om het weer over de N&J situatie te moeten gaan hebben omdat ik het die mensen niet gun om erover te praten, om ze die aandacht nog te geven. Wij gaan verder met ons leven omdat wij daar bewust voor kiezen en omdat we dat heel graag willen! Over onze ervaringen met een baby en hoe die dagen waren en wat we ervan vonden om papa te zijn dat vind ik helemaal prima om het over te hebben. Ik heb er mooie, liefdevolle herrineringen aan. Ook aan alle support van onze omgeving na de tijd.

Het verleden ligt in het verleden en ik vind het veel leuker mij te focussen op de toekomst. Dus denk, deel, leef en droom met ons mee want de toekomst is hier!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.