Borspel-blog: Magic Maze

De feestdagen komen eraan en dan is het wel gezellig om met vrienden en familie een spelletje te doen. Maar wordt je wel eens een beetje moe van het constante gepraat van jan en alleman dan is dit spel misschien wel een leuke break in de avond! -RUST- of nouja het meeste van de tijd in ieder geval.

Magic Maze

Is een spel voor 1-8 personen waarin het de bedoeling is dat de dwergen hun benodigdheden stelen uit de winkel. Hoe je dit doet ga ik straks vertellen maar het gebeurt in ieder geval met alle spelers tegelijk. Als de dwergen hun doelen hebben bereikt is het noodzakelijk zo snel mogelijk naar de uitgangen te komen. Er zijn 18 of 19 verschillende scenario te spelen en het is ook mogelijk zelf scenario’s te bedenken om het spel keer op keer anders te spelen. Je speelt de scenario’s dan met de verschillende bord tegels die beschikbaar zijn en dat zijn er in totaal volgens mij 24.

Het spel

Je begint met alle dwergen op de starttegel. Elke speler krijg een blauw tegeltje met hierop de richting waarin je de dwergen mag bewegen. Ook kan er nog een plaatje van een roltrap, vergrootglas of vortex bij op staan. Als de zandloper omgedraaid wordt starten de eerste 3 minuten, vanaf het moment dat de zandloper omgedraaid is mag er niet meer gepraat worden!!! Je kunt alleen nog de rode pion gebruiken om iemands aandacht te trekken. Iedereen kan de dwergen nu bewegen in zijn of haar richting (die dus op het blauwe tegeltje is aangegeven), als een dwerg voor de roltrap staat mag diegene met het roltrap paatje de dwerg naar boven of naar benden bewegen en vervolgens kan de dwerg weer door iedereen verplaatst worden. Als de dwerg een rand van het bord bereikt met een vergrootglas in zijn kleur dan kan de speler met het vergrootglas een nieuwe tegel aan leggen. En als een dwerg op een vortex van eigen kleur komt te staan dan kan de speler met het vortexplaatje de dwerg transporteren naar een andere vortex van eigen kleur. Het doel is dus om de dwergen naar hun eigen kleuren te krijgen en het kan zijn dat alle bord tegels doorzocht moeten worden door de vergrootglasoptie. Als de dwergen uiteindelijk op de matchende tegel staan (zie plaatje onder) dan kunnen ze op naar de nooduitgang. Je kunt ervoor kiezen dat ze door een willekeurige kunnen, door dezelfde, of allemaal door hun eigen kleur. Alles is mogelijk.
Mocht de tijd nu bijna op raken (want je hebt maar 3 minuten) dan kan je ondertussen met een dwerg naar een zandloper tegel rennen. Als je dit bereikt voordat de zandloper leeg is dan wordt de zandloper horizontaal geplaatst en mag er weer gecommuniceerd worden, als iedereen klaar is draai je de zandloper om en heb je weer 3 minuten als je het goed hebt getimed.

Winnen of Verliezen

Het spel win je dus zoals je hier boven hebt kunnen lezen door eerst naar het juiste vakje te rennen en vervolgens naar de uitgang te komen om te ontsnappen. Maar je kunt natuurlijk ook verliezen! Dit gebeurt als de zandloper leeg raakt voordat je alles behaald hebt. Het spel wint dan en alle spelers hebben verloren.

Oordeel:

Wij hebben het spel dus zoals jullie hebben kunnen lezen vorige week donderdag voor het eerst gespeeld en vrijdag meteen aangeschaft voor volgens mij 23 euro bij Comicasa, we hadden de laatste doos die uit de etalage gehaald moest worden dus hadden geluk! We hebben het vrijdag met z’n tweeën gespeeld en zaterdag met z’n drieën en alle varianten die we tot nu toe gedaan hebben zijn anders! Bij de een ben je geconcentreerder dan bij de ander omdat er minder spelers zijn maar met meer spelers is het hilarisch om te zien hoe iedereen met de stilte omgaat. In de pauzes wordt er flink gediscussieerd en kan je er weer tegenaan in de volgende ronden. Het is een supersnel en vermakelijk spelletje wat het zeker de moeite waard maakt deze in je collectie te hebben. Ook is de prijs niet heel hoog waardoor je het ook ngo wel een keertje kan gaan kopen! Dus mocht je nog niets op je kerst lijstje hebben, misschien is dit wel een leuke optie.

Magic-maze-bordspel
De gele staat nog op de begintegel. De oranje wil graag met de roltrap verder net zoals de paarse want ze zijn beide op weg naar het vergrootglas. Groen staat naast zijn huisvakje die groen gekleurd is met een pijl en boog. Eert moeten alle andere tegels nog in het spel komen dus moet er nog flink onderzoek worden gedaan bij de vergrootglas vakjes!
Magic Maze 2
Een close-upje. Op de achtergrond zie je de rode pion om iemands aandacht mee te trekken door op de tafel te kloppen. Je ziet ook een blauw kaartje met de richtingen en het vortex plaatje.
Magic Maze 3
Groen is er dus bijna!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.