Veel nieuws!

In de media omtrent roze ouderschap, draagmoederschap deze week.

Als eerste een heel droevig verhaal van twee mannen in België die al anderhalf jaar voor hun kindje zorgen en nu ze de adoptie definitief willen afronden heeft de moeder zich bedacht en hebben ze in de rechtbank twee maal te horen gekregen dat hun zoontje terug moet naar de moeder. Heel onwerkelijk dat je na anderhalf jaar doei moet gaan zeggen tegen je eigen kind waar je zoveel liefde aan hebt gegeven.

Dan was er een heel artikel over een draagmoederbank om wensouders te koppelen aan  een draagmoeder. – ‘Stellen die zelf geen draagmoeder kunnen vinden, kunnen wij niet doorverwijzen of verder helpen’, zegt Schats. ‘En als er vrouwen bereid zijn draagmoeder te worden, kunnen zij zich nu nergens melden. Het zou goed zijn als daarin verandering komt.’ – Dit lijkt mij een heel goed initiatief! Voor een vrouwenkoppel is het mogelijk naar een spermabank te gaan. Evenals een alleen staande vrouw of een vrouw waarvan de partner onvruchtbaar is. Maar voor vrouwen die bijvoorbeeld geen baarmoeder hebben, een mannenstel zoals ons is het niet mogelijk om gekoppeld te kunnen worden en zo een droom te kunnen zien uitkomen. Het moet natuurlijk allemaal wel goed geregeld zijn om teleurstellingen te voorkomen en om te voorkomen dat de verkeerde mensen zich hiervoor aan melden. Ook Pauline is gevraagd voor een interview hierover en dat valt hier terug te lezen.

Het is via deze site mogelijk een brief, verzoek, verhaal te versturen die aan de minister wordt aangeboden om zo hopelijk verandering te krijgen in de wetgeving hier in Nederland. Ook kan je er verhalen terug lezen van mensen die al iets hebben ingestuurd, maar er is ook een optie om je verhaal anoniem te laten. Dus laat je horen!

Ook was er dit verhaal van een hetero stel die op zoek is naar een draagmoeder maar de zoektocht is ook lastig. Het is zo sneu om te zien dat er zoveel mensen zijn die zoveel moeite hebben met een kinderwens en dat er zo weinig mogelijkheden zijn op dit gebied hier in Nederland. Helaas weten wij maar al te goed wat dit allemaal inhoud.

Ook las ik deze week dit nieuwsbericht over Kim Kardashian die samen met Kanye een kindje verwacht via draagmoederschap. Ze hebben deze optie gekozen omdat een derde zwangerschap te riskant zou zijn. Helaas is deze optie zo prijzig dat het voor de normale mens niet echt haalbaar is om op deze manier een draagmoederschaptraject te starten. Gelukkig hoeven Kim en Kanye zich hier niet druk over te maken!

Wij zien rustig verder wat er op ons pad gaat komen en hopen de loterij een keer te winnen, en dit kan natuurlijk op meerdere manieren haha!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.