Uitspraak raad

Zoals jullie misschien al gelezen hebben zijn we bij de raad voor de kinderbescherming geweest en moesten we wachten op het rapport. Deze is inmiddels binnen, alhoewel, het is een concept rapport. Maar de boodschap is duidelijk en luidt als volgt:

Ze kunnen zich vinden in ons plan. Aangezien Verah niet getrouwd is kan de biologische vader kan Toni tijdens de zwangerschap al erkent worden. Na de geboorte kan er aangifte worden gedaan en krijgen Verah en de biologische vader het gezag en juridische ouderschap hebben. Er zou dan een procedure gestart moeten worden om een hoofdelijk gezag aan te vragen voor een van ons en vervolgens moet er voor de ander een adoptieprocedure gestart worden om ook het gezag en juridisch ouderschap te verkrijgen. Hiervoor zijn we naar een advocate geweest, hierover zo meer. De raad geeft hier ook eigenlijk aan dat voor deze procedure de raad niet ingeschakeld hoefde te worden omdat we dit eigenlijk zelf wel zouden kunnen regelen.

Vervolgens geeft de raad wel aan dat ze het belangrijk vinden om aan het kindje duidelijk te kunnen maken wie de biologische vader is en zij vragen hiervoor om een DNA test. Het liefst nog voordat Toni geboren is. Dit vinden wij echter een beetje vreemd aangezien er geen twijfel bestaat over wie biologisch gezien de vader is en ook omdat de raad eigenlijk al aangaf dat we ze niet hadden hoeven betrekken. Wij (lees; Arnout belt en regelt dit soort dingen altijd) hebben contact opgenomen met de raad om dit uit te leggen en te vragen waarom zij de noodzaak dan inzien?

Het antwoord hierop is dat we een goed punt hebben en ze zouden erop terug komen na overleg met de jurist. Het antwoord hebben we inmiddels gekregen en ze geven aan dat ze het niet kunnen eisen maar dat ze een DNA test wel belangrijk vinden om zo aan Toni te kunnen vertellen wie de biologische vader is.

Dus wij horen graag wie van hun vader gehoord heeft, met het bewijs van een DNA test dat hij echt biologisch gezien de vader is? Juist waarschijnlijk niemand. Dus wij vinden het dan ook een beetje discriminerend dat wij dat wel zouden moeten doen. Er bestaat nog wel een kans dat met de rechtszaak dit gevraagd gaat worden maar voor nu lijkt het dus niet echt nodig.

Wat wel nodig blijf is een Advocaat, en 2 rechtszaken. Dus zijn wij bij een advocaat in Enschede geweest om te bespreken wat de route is na de geboorte van Toni. Het is een advocate die vorig jaar een zelfde zaak heeft behandeld en dus mooi op de hoogte is van hoe en wat. We moeten dus 2 rechtszaken gaan starten wat ook betekend dat de kosten ook dubbel zouden zijn. Al met al komt het al snel rond de 1500-2000 euro uit. Het zou zoveel makkelijker zijn als de nieuwe wetgeving zich een keer laat zien!

Het gaat ons dus wel weer wat geld kosten om alles voor elkaar te krijgen maar dat hebben we gelukkig nog wel. Het hele stukje met de raad blijft ook een beetje vaag en onduidelijk maar voor nu lijkt alles goed geregeld!

Ohja ze willen na de geboorte nog wel een keer op huisbezoek komen, laten we dat maar gewoon zien als kraamvisite?

Dus eigenlijk hebben we dit stukje ook afgerond en kunnen we pas weer verder als Toni er is. De weken vliegen nog steeds voorbij dus het komt ook steeds dichterbij, we kunnen niet wachten! ❤
——————————————————————————————————————–

So I was contemplating to translate this whole blog to English, BUT it is mostly about the legislation here in the Netherlands and I don’t want to bore anyone with that.

But a little update about the pregnancy. Everything is still going great, Verah is feeling well, we are trying to be patient in waiting… We set things in order for after his birth so we both will be the legal parents of him in the future. It will take two lawsuits and a bit of money but then if will be taken are off!

We are really excited for all to come in the next couple of months, we are moving at the end of April and then it’s just a little longer till Toni will join us ❤Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.