Kijkje in onze slaapkamer

James is inmiddels alweer 2,5 week oud en slaapt heerlijk bij ons op de kamer. Er zijn genoeg artikelen te vinden over de voor en nadelen hiervan maar gelukkig kan iedereen voor zichzelf beslissen wat ze doen.

Wij hadden nog een wiegje staan van het vorige “avontuur” en hebben tijdens de zwangerschap nagedacht over of we nog wat anders wouden, een ander wiegje of misschien een co-sleeper. De laatste is superhandig voor in de nacht als je je baby wilt troosten of wilt voeden kan je de zijkant gewoon openen en heb je zo toegang tot je kind zonder zelf je bed uit te hoeven.

De meeste weten dat ik (Stefano) wel van geld uitgeven houdt maar dat Arnout mij vaak wat tegengas geeft waardoor er vaak toch niet echt veel gekocht wordt. En dus bleef het bij het wiegje en kwam die bij ons in de slaapkamer te staan.

James is een hele goeie slaper maar als hij hongerig wordt (en dat is soms heel snel) wordt hij wel wat onrustig. Als je dan je hand over de wieg rand doet en hem wat aandacht geeft wordt hij rustig en gaat hij wel slapen. Wel is het een beetje beholpen om dit te doen zonder je bed uit te komen en dan leek een co-sleeper dus toch wel handig geweest…! Als het wel echt tijd is om te eten dan gaat een van ons eruit, een schone luier en dan even een flesje beneden, daarna weer het bedje in en dan vallen we eigenlijk heel snel wel weer in slaap.

Toen kregen we vorige week ineens een berichtje van ikbenmama.nl of wij niet geïnteresseerd waren in een co-sleeper? Uhm jawel, een helderziende blik ofzo? En zo kregen wij deze week een prachtige Snüzpod 3 co-sleeper aan de deur geleverd. Dit bedje is gemaakt van duurzaam materiaal en ziet er heel tof uit! Ook is die te gebruiken op verschillende manieren. Natuurlijk als co-sleeper, maar als je beide kanten dicht doet is het gewoon een wiegje die je overal kunt plaatsen, en ook is het bovenste gedeelte eraf te halen waardoor je een soort campingbedje/reiswieg hebt die je dus overal mee naartoe kan nemen! Super handig voor onze vakantie naar Sardinië dit jaar?!

Op de heetste dag tot nu toe zet ik het bedje in elkaar, wat ongeveer 35 minuten duurde, best snel toch? En gooit Arnout alles wat gewassen moet worden in de wasmachine zodat James vanavond lekker in zijn nieuwe bed kan slapen. De was droogde mega snel met dit heerlijke weer natuurijk.

En hoe die heeft geslapen!? Om 12 uur gingen we naar bed en om 5 uur was meneertje nog in slaap, dus heeft Arnout hem maar even een flesje gegeven. Daarna viel die weer heerlijk in slaap en rond half 7 begon hij een beetje te pruttelen dus even wat wiegen met het bedje en hij sliep weer door. En toen het tijd was om wakker te worden kon meneer zo even bij papa’s in bed door de handige zijkant en konden we lekker wakker worden met z’n drietjes! De andere nachten gingen eigenlijk net zo relaxt, heerlijk.

Oh en hoe schattig is de Snüzcloud?! Dit knuffelwolkje geeft 2 verschillende soorten licht, en 4 muziekjes. Fijn voor de kleine man, en het licht was ook heel fijn voor ons om in de nacht even bij hem te kunnen spieken. De geluidjes kunnen in twee verschillende standen, zacht, of wat harder. Misschien dat ze voor ons nog wel slaapverwekkender werkte dan voor James haha

Een heerlijke eerste paar nachten dus met deze Snüzpod 3, dankjewel ikbenmama.nl voor deze superleuke samenwerking met ons! Alle Snüz items zijn op ikbenmama.nl te vinden en wordt supersnel geleverd. Mocht je twijfelen over de aanschaf van een co-sleeper ga dan zeker even de voor en nadelen afwegen, wij hebben er een paar nachten mee geslapen nu en het is wel veel relaxter dan een “vast” wiegje dus heel erg blij met deze co-sleeper in de kamer ❤ #teamcosleeper

Hoe is jullie kamersituatie met een newborn? Gaat de kleine meteen naar een eigen kamertje? Of slaapt hij/zij ook bij jullie op de kamer?


Een reactie op “Kijkje in onze slaapkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.