Kinderwens: Vincent & Noortje

Een paar maanden geleden, net voordat James geboren zou worden waren vrienden van ons gezellig op bezoek. Alles leuk en gezellig maar als iemand zegt we hebben wat te vertellen weet je dat er iets aan de hand is. En dat kan uiteraard heel positief en leuk zijn zoals een bruiloft maar vaker is het minder leuk nieuws.

En zo was het ook die heerlijk zonnige middag bij ons achterthuis.

Ze vertelde dat ook zij al enige tijd bezig waren met hun kinderwens maar dat dat niet helemaal soepel verliep. Dus waren ze naar de fertiliteitskliniek gegaan in Hengelo om onderzoek te doen naar de oorzaak.

Noortje kreeg de diagnose POF (prematuur ovarieel falen) wat betekend dat ze vervroegd in de overgang is. Dus niet zwanger kunnen worden was niet zo heel erg vreemd. En hiermee was de oorzaak dan ook gevonden.

Schrikken om dit te horen natuurlijk. Stom ook dat er zoveel mogelijkheden zijn om niet zwanger te kunnen worden en dat er voor elke oorzaak weer een andere oplossing nodig is en de een makkelijker is dan de andere. Meteen borrelen er natuurlijk allemaal vragen op.

Zijn er nog wel eicellen? Ja, maar waarschijnlijk niet veel meer. Kunnen ze hier wat mee? Omdat er geen cyclus meer is is het niet verstandig deze optie te proberen, de eicellen kunnen dan van slechte kwaliteit zijn en hierdoor is kans van slagen heel erg laag.

Kunnen jullie naar de eicelbank? Is een mogelijkheid, in Nederland zijn er 3 waarvan er 2 al helemaal gesloten zijn omdat er een hele grote wachtlijst is. De derde is nog open maar heeft een hele lastige procedure om erop te komen. Wel het proberen waard dus ze zijn hier wel aangemeld en het is wachten op verdere afspraken.

Op zoek naar een eiceldonor? Is ook een optie, maar destijds was het allemaal nog maar net bekend en wouden ze eerst even aan het idee wennen en het verder aan vrienden en familie vertellen.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder, hebben ze een facebookgroep gevonden met lotgenoten die door middel van eiceldonatie hun kinderwens moet verwezenlijken. Hier staat nuttige info op maar ook hier geldt eigenlijk hetzelfde als een eicelbank als iemand wil doneren is de vraag naar eicellen veel groter. En dus is het lastig om iemand te vinden die eicellen wil doneren.

Dus nu een berichtje hier, veel mensen lezen dit blog, misschien is er ergens iemand die er zelf over na denkt, die misschien iemand in de omgeving kent die erover gedacht heeft eicellen te doneren of die er misschien nu ineens over denkt. Op deze pagina lees je hoe eiceldonatie in zijn werk gaat.

Mocht je iets kunnen beteken, nog tips hebben of iets ander laat het ons dan weten op wensvaders@outlook.com of via een reactie onder dit bericht!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.