Januari 2021

Hallo allemaal in dit nieuwe jaar!
Hoe gaat het met jullie deze januari? Hoe gaat het met alle corona regels?

Het leek mij een leuk idee om in 2021 weer wat meer te bloggen over wat we meemaken, op Instagram gaven jullie aan dit leuk te vinden dus dat is natuurlijk ook leuk om te zien. Ik denk aan het delen van wat onze favo dingen zijn om te doen, spelen, beleven. Hoe ik dit vorm ga geven weet ik nog niet, misschien een leuk idee om maandelijks een blog te delen met wat we die maand beleeft hebben etc. Dus laten we maar gewoon beginnen met Januari!

Op 1 Januari kregen we bezoek van James zijn moeder en zus, altijd gezellig en we zijn zo blij met het contact dat we hebben. Het is ook heel leuk om te zien dat James steeds meer gaat spelen met anderen dus met een wasmand op zijn hoofd en de ballen uit de ballenbak konden James en zijn zus zich wel vermaken, en konden wij er heerlijk naar kijken en lachen. Een gezellige eerste dag van het jaar dus!

Een nieuw jaar betekend ook een nieuw seizoen van Wie Is De Mol? dus we konden welke zaterdag weer gezellig WIDM kijken en gokken wie de mol is. Altijd spannend en tot nu toe is het echt een tof seizoen met leuke opdrachten en leuke (onbekende bekende) Nederlanders haha. Volgen jij het ook? Wie denk jij dat de mol is? Op Instagram is een linkje naar onze poule te vinden. Papa S ligt er helaas al uit, hoe gaat het bij jullie met de punten?

James had in Januari een nieuw favoriet boek namelijk Anansi de spin sterker dan een olifant en hiermee leerde hij het woord spin wat hij uitspreekt als min ❤ en vanaf dat hij wakker werd tot hij naar bed ging was het de hele dag MIN MIN MIN MIN MINNNNN en maar rennen naar de boeken in de kast om weer het boek over de spin te lezen. Er was nog een deel: Anansi de spin en de gulzige tijger dus ook deze snel besteld en toen was het GRRRRR MIN GRRRRR MINNNN, zo leuk als hij helemaal losgaat over zo’n boekje. De verhalen zijn ook echt heel leuk het gaat dus over een kleine spin die het “opneemt” tegen grote dieren en zo laat zien dat je niet altijd groot hoeft te zijn om dingen voor elkaar te krijgen maar als je klein en slim bent komt het ook helemaal goed. Zeker een aanrader deze boekjes ❤

En toen halverwege Januari werd het ineens wat kouder en kwamen de berichten dat er kans was op sneeuw! Het zou de eerste keer sneeuw zijn voor James dus dat zou erg leuk zijn. Zondag 17 januari lag er dan gelukkig in de ochtend nog sneeuw dus als een malle naar een heuvel op de wesselerbrink gereden om met de slee af te sleeën. Het was lekker rustig er waren maar 3 gezinnen toen we om kwart over 8 daar aan kwamen haha dus we konden zo de heuvel af. James vond het fantastisch en hoe harder het ging hoe meer hij aan het lachen en gillen was. Zo leuk dat we dit nog even konden doen deze winter!

Misschien al wel bekend maar wij houden nogal van het spelen van bordspellen. Met kerst hebben wij Vinhos van de kerstman gekregen en dat was dan ook wel onze favoriet van Januari. In dit spel probeer je de meest dure wijnen te maken en ze vervolgens te verkopen voor geld, verkopen voor punten of te veilen op de fair. Het is een workerplacement spel waarbij je dus elke keer 1 actie speelt door middel van jouw poppetje hierop te plaatsen. Staat hier al iemand dan heeft die geluk en ontvangt die speler 1 geld. Door het bouwen van wijngaarden produceer je aan het eind van elk jaar wijn, en door middel van upgrades aan je wijngaarden wordt de score van deze wijn steeds hoger. Na 6 jaar (waarin je elk jaar 2 acties uitvoert) is het spel voorbij en wint de speler met de hoogste score uiteraard het spel. Het is een spel voor de wat gevorderde bordspelspeler, maar het leuke is dat het bord 2 kanten bevat de 2016 kant is wat toegankelijker en de 2010 kant is voor de wat gevorderde speler dus dat is erg leuk. Dit spel gaat dit jaar zeker vaker op tafel komen, voorlopig waarschijnlijk met 2 spelers maar hopelijk is de avondklok snel weer voorbij!

We hebben deze maand ook genoten van de lekkere specials van Stoet kijk zeker ff op de site voor de afhaal en bezorg mogelijkheden. Zeker een aanrader en in deze tijden waarin de horeca al zo lang dicht is kun je toch de lokale ondernemers een beetje steunen. In de maand Februari hebben ze ook weer allemaal lekkers dus bestellen! We hebben de afgelopen 2 weekenden lekker geluncht met vrienden en James heeft met zijn vriend en vriendin kunnen spelen. Zo leuk om te zien dat er elke keer vooruitgangen zijn bij alle kindjes en ook dat ze onderling in communicatie steeds meer groeien en meer interactie met elkaar hebben.

Januari is hier op zich wel voorbij gevlogen en we hebben genoten van James en de gezellige momenten met vrienden en familie. Hopelijk wordt het leven in Februari weer langzaam wat normaler. Kijken wat deze maand weer voor nieuwe dingen gaat brengen, er komt in ieder geval een nieuw diertje in ons huis dus daarover in het volgende blog meer. James heeft er al helemaal zin in en een naam bedacht. Have fun in Februari allemaal en tot het volgende blogje!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.