Lente 2021

Jaaaa het is lente! Wat betekend dat februari en maart voorbij zijn gevlogen.
Dus tijd voor een blog met wat wij hebben beleefd de afgelopen 2 maanden.

FEBRUARI – SNEEUW: Het lijkt alweer lang geleden maar Februari begon koud en met sneeuw, veel sneeuw! Wat een plezier heeft James gehad in de sneeuw. Ingepakt in dikke lagen kleding en met een shawl om zich heen gewikkeld zette wij hem op een slee en gingen we de sneeuw in. Zodra we thuis kwamen schreeuwde James alweer dat hij naar buiten wou. Dus elke dag hebben we een sneeuwtochtje gemaakt en zo goed als elke dag zijn we ook wezen sleeën bij de Wesselerbrink”berg”, hoe harder en hoe meer hobbels hoe leuker James het vond. Aan het einde was er natuurlijk ook ijs op de vijvers waarop je kon lopen en toen hij dat eenmaal ontdekt had was de sneeuw wat minder interessant en was het de hele tijd IJS OP, IJS, IJS, OP! Om dan vervolgens uiteraard uit te glijden op het ijs, we hebben er in ieder geval erg van genoten.

COCO: Halverwege februari was het tijd om Coco op te gaan halen. Papa A ging op pad naar Deventer om het lang verwachte vogeltje op te halen. Thuis aangekomen een heel dun doekje over het vervoerkooitje om het vervolgens voor James neer te zetten. Hij haalde het doekje eraf en toen zei hij heel schattig Coco, lief, aaien. Zo leuk om te zien dat hij na weken foto’s en filmpjes gezien te hebben nu Coco in het echt ziet en er zo lief mee omgaat. Coco is een vogeltje die uit de volière gered is en met de hand is groot gebracht en het anders niet overleefd zou hebben dus hij is niet bang voor mensen en ging ook binnen no time gezellig bij James op de kinderstoel komen eten.

ZON: Toen kwamen er een paar warmere dagen aan en konden we heerlijk wandelen in de bossen en dat dacht natuurlijk heel Nederland in deze coronatijden dus het was druk in de bossen. James vind dat erg leuk want dan kan hij tegen iedereen Hallo zeggen en mooi naar hondjes kijken.

Favo’s Februari: James zijn favo’s waren wel Bumba en Coco. De hele maand als we weggingen was het meteen Bumba, aan. Ok we zetten de 5 liedjes van Bumba weer op haha, en de papa’s zingen gezellig mee. En toen Coco er eenmaal was moest er ook vaak even bij Coco gekeken worden. En voor het slapen gaan uiteraard even een kusje geven en doei zeggen. Zo schattig. Verder kon James weer mooi in zijn auto rondrijden in het zonnetje dus dat was ook een favoriete bezigheid met het mooie weer.

MAART – VERANDERING: In maart hebben we normaal echt zon 12 verjaardagen maar door Corona is het allemaal net ff anders. Papa S heeft een nieuwe baan dus heeft zijn laatste 2 weken gewerkt en kon toen nog even van een vakantie genieten (lees: klusjes doen, opruimen, schoonmaken etc.) om op 1 april te beginnen aan een nieuwe job. We besloten wel op zoek te gaan naar een weekendje/midweek weg maar dat bleek nog lastig aangezien iedereen dat volgens mij dacht. Of we wat gevonden hebben weet je waarschijnlijk al en anders lees je dat zometeen. Ook ging de zomertijd weer in deze maand en die verandering was nogal lastig voor James, want hij wou toch graag een uur later naar bed nu haha, gisteren ging het redelijk dus kijken of het nu er weer meer ritme in de dagen komt beter gaat gaan.

BUITEN: Deze maand zijn we echt veel buiten geweest, als het even lekker weer was hop het bos in of even naar een van de parken dicht bij ons in de buurt. James nieuwe hobby is zoveel mogelijk stenen en stokken verzamelen als hij bij zich kan dragen. En het liefst neemt hij dan alles mee naar huis. En hoe groter de stok hoe beter dus soms is het echt hilarisch om te zien met wat voor debiel grote stok hij ineens aan komt slepen door het bos. En dan helemaal blij laten zien natuurlijk. Ook zo grappig om te zien dat als de maan zich al vroeg laat zien James dit meteen opvalt en begint te roepen MAAN MAAN!

VAKANTIE: En toen hadden we toch wat gevonden in de zoektocht even lekker weg te gaan. Bij safaripark Beekse bergen vonden wij een toffe deal voor een midweek weg dus die hebben we snel geboekt. Gelukkig kon papa A ook vrij krijgen en dus gingen wij op pad naar Brabant! En het mooie was dat de voorspellingen voor dit weekje droog en af en toe zonnig waren dus helemaal zin in. Aangekomen op het park lijkt het net of je in een andere wereld komt, de huisjes zien er allemaal zo leuk uit en de meeste zijn om een savanne of vijver heen gebouwd, ook zijn er een aantal dieren naast de leeuwenverblijven gebouwd. Door corona is natuurlijk alles verder dicht maar de dieren op het resort zijn dus te zien en ook is er een tentje waar je koffie/thee en wat lekkers kunt kopen. Er is een speeltuin waar de kinderen even lekker kunnen spelen en je kunt ook eten bestellen op het park en bij je huisje laten afleveren.

James was na dag 1 al helemaal wild van de dieren en wou de hele dag “dieen kijke”, en dus zijn we heel veel buiten geweest bij de dieren kijken. En tijdens het wandelen moesten ook de nodige stenen en takken meegesleept worden uiteraard. Halverwege de vakantie moesten er met de stokken om de meter manen getekend worden in het zand 😅 We hadden 1 dag het geluk dat de zeehonden net eten kregen van de verzorgers en ze dus mooi op de kant kwamen James vond het geweldig om te zien hoe ze VIS gingen eten en was helemaal blij aan het toekijken. We gaan zeker nog eens terug naar het resort als alles ook weer open is want dan is er nog zoveel meer te beleven, maar een echte aanrader dus!

Favo’s Maart: James zijn favo’s waren duidelijk de dieren, de stenen en de stokken die hij allemaal gezien en verzameld heeft deze maand. Daarnaast is hij ook heel blij met zijn neppe crocs van de Zara die hij snel aan kan doen om naar buiten te gaan. Aan, buiten pelen, papa aan!

Wij kregen deze maand een bestelling met spelletjes binnen en daar zat een heel tof nieuw spelletje bij: Draftosaurus. Een heel leuk spelletje waarbij je dino’s moet plaatsen in verblijven en die verblijven hebben verschillende regels om punten te scoren. Er is bijvoorbeeld een verblijf waarbij je stelletjes dino’s moet hebben en elk stelletje is 5 punten waard, er is een verblijf waar je 1 dino in moet plaatsen. Heb jij aan het eind van het spel de meeste van deze dino in al jouw verblijven dan krijg je 7 punten. Het is een erg snel spelletje die je met max 4 personen kunt spelen dus heerlijk voor een snel spelletje in de avond of voor als je lekker buiten in het zonnetje zit aangezien er geen kaartjes weg kunnen waaien.

Daarnaast barste deze maand een vulkaan in IJsland uit en het is zo tof om op de livestream te kijken naar hoe de lava klotst en kolkt en de vulkaan uitstroomt. Zo jammer dat er nu allemaal reisbeperkingen zijn ivm corona anders was het geen safari park geworden maar IJsland voor een snel bezoekje aan dit toffe fenomeen.

En er verscheen een nieuwe documentaire op Netflix die zeker het kijken waard is als je van de wereld/natuur/dieren houdt. Seaspiracy gaat over de staat van de oceanen op onze planeet en hoe commerciële visvangst ervoor zorgt dat er al niet veel meer van over is. Ook laat het zien hoeveel overheidssteun deze commerciële vissers krijgen en hoeveel er gebeurt om te verbergen wat er daadwerkelijk allemaal voor schade aangericht wordt. Dus zeker ff kijken 🙏🏼

Dat was het wel voor dit blogje! We gaan zien wat er in April allemaal weer te beleven valt. Wij wensen iedereen fijne paasdagen komend weekend, geniet van een lekker eitje en probeer ondanks alle corona-dingen lekker te blijven genieten van de mooie dingen die je hebt en die je wel kunt doen.

Groetjes van ons drietjes 😊☺️


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.