Bordspel-blog: Meeple Circus

In week 43 heb je kunnen lezen dat we naar Spiel 17 zijn geweest. Een van de spellen die we hier gekocht hebben is Meeple Circus. In dit toch wel gekke spelletje is het de bedoeling dat je een zo mooi mogelijke circus act neerzet.

In de doos: zitten heel wat verschillende speelstukken, van meeples tot dieren. Er zitten vijf circusmatten in. Een heel aantal kaartjes om zo jou perfecte team samen te kunnen stellen en ook een aantal kaarten met gekke opdrachten die je tijdens je laatste act moet uitvoeren. De doos en alles wat erin zit is erg kleurrijk, hierdoor valt de doos van Meeple Circus ook direct.

Doel van het spel: het spel bestaat uit drie rondes. De eerste twee zijn repetities en de laatste is de finale act. Aan het begin van elke ronde heb je een keuze uit twee kaartjes, hierop staan onderdelen afgebeeld die je mag pakken en die je dus kunt gaan gebruiken in je act. Uiteindelijk scoor je punten voor de verschillende combinaties die je in je act gebruikt. Ook krijg je punten voor de rode acrobaat waarvan het de bedoeling is dat die zo hoog mogelijk van de grond komt, hiervoor gebruik je een meetlat die je bij het spel krijgt met een puntenaanduiding. Na de drie rondes wordt gekeken wie het meeste applaus heeft verzameld en die persoon heeft gewonnen.

De verschillende rondes: In de eerste ronde heb je de keuze uit verschillende acrobaten, paarden, olifanten en wat voorwerpen als balken, ballen. In de tweede ronde komt er een gast bij, dit kan een paardentrainer zijn, een clown, tijger, circuseigenaar etc.. Combinaties met deze speciale gast zijn punten waard. In de laatste ronde krijg je wel hel gebruikelijke erbij zoals in de eerste ronde maar bevat het tweede kaartje dat je kiest een opdracht. Je zou bijvoorbeeld de hele act met een hand moeten bouwen, tijdens elk applaus van het publiek op moeten gaan staan, een buiging moeten maken en dankjewel zeggen. Zo zitten er nog veel meer gekke opdrachten in die het hilarisch maken om te zien hoe je medespelers hiermee omgaan. Ook is de gast uit je tweede ronde het dubbele aantal punten waard als je deze in de act gebruikt. Hierdoor kunnen je punten ineens omhoog schieten.

Conclusie: we hebben het spel nu een aantal keer gespeeld met vier spelers en het is elke keer opnieuw superleuk! Iedereen vind het heel leuk om de acts op te voeren en de finale is kee rop keer spannend. Het is heel anders dan een serieus bordspel dus dat maakt het ook heel erg leuk voor de afwisseling. Mocht je van een beetje een party game houden waar je ook wel serieus in moet presteren dan is dit zeker een game voor jou. Het spel is volgens mij nog niet uit in Nederland maar wel te bestellen op DEZE site. Al moet die dan niet uitverkocht zijn…


Een reactie op “Bordspel-blog: Meeple Circus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.