Uit-eten tip: Sapori e Ricordi

Misschien heb je er wel eens van gehoord aangezien ze pas geleden door het publiek van Italië magazine zijn verkozen tot beste Italiaanse restaurant. Als jullie mij een beetje kennen weet je dat ik wel van Italiaans eten houd en Arnout vind het ook geen probleem. Dus gingen we een maandje geleden op naar Sapori e Ricordi. Daar aangekomen bleek het al vol gereserveerd, dus belande we met voedsel van een grill room op de bank, helaas.

Vorige week vroeg A of ik wel uit eten wou naar Sapori e Recordi, uhm JA! Dus hij reserveede een tafeltje voor dinsdag.

Sapori e Ridocordi

Alles wordt bereid door mama en haar dochters. Zij heeft het weer van haar oma geleerd en maakt heerlijke Italiaanse gerechten in het leuke restaurantje aan de Havestraatpassage. Een menu is er niet, het is elke dag vers van de pers en wordt bereid terwijl jij gezellig aan een tafeltje zit. Je hebt de keuze uit een 2, 3 of 4 gangen menu en dan is het wachten tot de heerlijke gerechten op tafel verschijnen. Hierbij heb je keuze uit diverse lekkere wijntjes!

Ons etentje

Gisteren dus heerlijk gegeten. We hadden natuurlijk een 4 gangen menu en het begon met een pompoensoepje, voor mij zonder paddestoeltjes en voor Arnout dreven ze er wel in. Het was een hele andere pompoensoep dan ik gewend was maar heel erg lekker. Met een stukje ciabatta was het bord zo leeg. Hierna volgende een spaghetti Aglio e Olio voor mij en een spaghetti Carbonara voor Arnout, ook dit smaakte weer erg goed. Spaghetti is niet mijn favoriet maar de pittige Aglio e Olio maakte het zeker goed! Ondertussen was mijn glas Primitvo leeg en was het tijd voor een Negroamaro. Even later arriveerde de derde gang. Venkel in mascarponesaus, een puntpaprika gevuld met gepureerde tuinboon, polentapuree met tomatensaus en kaas en voor Arnout zat er nog een stukje vis (vraag me niet meer welke… volgens mij een witvis) bij met olijfjes en kapertjes en een oliesausje. Ook dit was voordat we het wisten weer verdwenen en smaakte lekker! Normaal zou ik echt niets van de derde gang besteld hebben, de venkel al helemaal niet maar die vond ik juist het lekkerst. Bij Arnout was de paprika/tuinboon favoriet. Als laatste natuurlijk een toetje!! Een appel taartje met amaretti crumble en een potje tiramisu. De appeltaart was echt superlekker, tiramisu daarintegen vind ik nergens lekker dus die heeft Arnout lekker alleen op kunnen eten. Bijna drie uur later waren we uitgegeten en konden we met een volle buik naar huis!

Aanrader?

Jazeker! Als je het leuk vind verrast te worden en eens wat anders wilt eten dan je gewend bent is dit zeker een aanrader. Omdat ze alles vers en ter plekke maken moet je er wel rekening mee houden dat je niet binnen een uurtje weer buiten staat. De bediening is heel vriendelijk. Op de achtergrond hoor je radio Italia dus het is net alsof je eventjes in Italie bent. Heerlijk! Voor ons gaat er nog wel een tweede keer komen.

spaghetti-Trattoria-Dinner-Restaurant-Italian-Italie
Spaghetti Aglio e Olio ❤

Een reactie op “Uit-eten tip: Sapori e Ricordi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.