Rechtbank

14nov, Almelo

Lekker op tijd rijden we naar de rechtbank toe. Als we bij afslag Almelo komen rijd Verah voor ons. Iedereen op tijd, check. Ok nog een parkeerplaats vinden, we rijden serieus 15 minuten verkeerd totdat we bij de parkeergarage aankomen, gelukkig zijn we op tijd weg gegaan.

Binnen bij de rechtbank moet je door een detectiepoortje, tuurlijk piept er weer wat en moet je met zon stok gefouilleerd worden, het was mijn riem die piepte en door.

Onze advocate is al binnen en we moeten ons even bij de bali melden. We komen voor een zitting. Oh ik dacht dat U voor de danslessen kwam. Geweldige humor voor kwart voor 11 in de ochtend. We laten onze ID bewijzen zien en gaan daarna in een rustig stukje zitten om nog wat dingen met onze advocaat te bespreken.

Ze vind het eigenlijk ook wel een beetje gek dat er een DNA gedaan moet worden omdat er bij andere adoptie/gezag zaken tussen man/vrouw ook geen DNA test gevraagd wordt. Ook als er bijvoorbeeld een zaak is waar de man niet erkent heeft maar dat bij de rechtbank eist zonder dat de man en vrouw nog een relatie hebben wordt dit bij (88888) voor het kind gewoon toegekend aan de papa zonder bewijs van een DNA test. Dus je zou gewoon het kindje van een andere man kunnen erkennen/gezag etc. krijgen als je niet eens de biologische vader bent. Dit punt wil ze dan ook gaan aanhalen in de zitting. We praten nog wat meer, ze verteld wat over haar werk wat heel interessant klinkt allemaal (carrière switch?!) en zo zitten we daar 3 kwartier want de zitting ervoor liep dus uit.

Toen konden we naar binnen. We hoefde gelukkig geen partij te kiezen en Verah en wij konden naast elkaar zitten. Gangpadje en dan onze advocaat.
We hadden een vrouwelijke rechter. Er was een griffier aanwezig. En er was een vrouw van de raad voor de kinderbescherming aanwezig, yay.

Gezag zaak:
Onze namen werden even genoemd. Toen legde de rechter uit wat ze allemaal wou bespreken. Toen vroeg ze ons hoe het met James ging. En toen moest Marieke (advocaat) uitleggen wat ons verhaal bij beide zaken was. We begonnen met de gezag zaak. Blabla logisch allemaal. Dus mevrouw de rechter had nog een aantal vragen. Ze vroeg bijvoorbeeld aan Verah of ze er nog hetzelfde in stond als toen we begonnen. Jazeker, Verah verteld hoe ze erover dacht en dat vond de rechter allemaal goed om te horen. Toen kwam ze bij het DNA puntje en vroeg ze wat dus onze bezwaren waren om dit te doen. Dus het hele principiële stukje nogmaals uitgelegd. Ja maar hoe weten we dan dat jullie niet een mengsel (lol) hebben gemaakt en zelf niet weten wie de biologische vader is. Ok wat kunnen we hier op zeggen behalve wat er gebeurd is. Dit is toch een kwestie van het ene woord tegen het ander dan? Dus de mevrouw van de raad drong ook echt wel aan op een DNA test want het moet duidelijk zijn voordat er iets besloten wordt. Het is in het belang van James dat dit duidelijk is. Er zijn zaken waar het onduidelijk was wie de bio papa was en dit moet duidelijk zijn. Kijk naar jullie vorige verhaal etc. etc. Het is voor James fijn dat als hij er ooit naar vraagt dat je dan kan zeggen dat je in de rechtbank geweest bent en het hebt onderzocht.

Gezag zaak: oké mega frustratie om de volgende punten:
Ons vorige verhaal was een oplichtingszaak die echt niets meer te maken heeft met draagmoederschap. Het is verschrikkelijk wat die mensen ons hebben aangedaan en wat voor slechte kijk ze hebben bezorgd op iets wat zo mooi kan zijn en waar mensen zo goed over na denken.

Als James het ooit wil weten geen probleem. Wat is de toegevoegde waarde om het nu te doen? We kunnen altijd zeggen dat we in de rechtbank geweest zijn. Moeten we het document inlijsten en boven zijn bedje hangen?

Normaals bij een man/vrouw stel is dit hele gesprek niet eens aan de orde. Ook niet in een zitting zoals dit. Waarom bij ons wel?

Bij een vrouw/vrouw stel is het heelmaal geen punt. Ook als het laagtechnologisch is waar de vrouwen zelf een donor gezocht hebben kan het zelfs zo zijn dat die helemaal NOOIT in beeld komt bij het kindje. Dus die weet dan helemaal nooit wie biologisch de vader is.

Bij een man/vrouw stel waar de vrouw vreemd wordt, zwanger wordt, dit niet zegt en doet alsof het van haar man/vriend is denkt het kindje ook dat die de vader is zonder dat ook iemand hier maar iets van vind of zegt.

Als de DNA test zegt dat de andere papa de papa is, wat dan nog! James woont bij zijn papa’s dus boeiend wie de biologische papa is. Misschien vind hij het wel nooit een probleem, kan ook toch.

Dus volgens mij genoeg redenen om nu geen DNA test te doen want het voegt letterlijk niets toe aan deze complete zaak.

Adoptie zaak:
Ok we hadden alle vragen omtrent gezag beantwoord en waren al behoorlijk gefrustreerd. Dus door naar de adoptie zaak. Je zou denken, simpel we zijn al zoveel in gesprek geweest met de raad dit kan gewoon gefixt worden als het gezag geregeld is. NIET IS MINDER WAAR 😐

Marieke verteld ons kant van het verhaal. Rechter hoort het aan en vraagt daarna aan de raad wat de bedoeling is. Ok eerst nog even dit, de vrouw dit hier vanuit de raad zit behandelt eigenlijk geen zaken zoals dit, ze weet niets van ons verhaal af behalve wat ze op papier heeft gelezen. Wat me dus ook al behoorlijk irriteert. Ok ze zegt dus dit tegen de rechter: de raad is van mening dat we wel een onderzoek moeten starten voor adoptie omdat er nog openstaande punten zijn die onderzocht moeten worden. OK HOE DAN. Dus de rechter beaamt dit en vind ook dat een verslag moet zijn van een adoptie onderzoek.

Dit betekend dus dat er in de komende weken iemand van de raad bij ons en iemand van de raad bij Verah langs komt om te kijken of Verah in de toekomst echt niets wil van ons/James. Of wij wel voor hem kunnen zorgen en hem wel willen gaan vertellen wie biologisch gezien zijn ouders zijn. Dingen die we dus al 4 keer met de raad besproken hebben en die gisteren ook in de rechtszaak allemaal nog eens uitgesproken zijn.

Ok dus met al onze verhalen, met Verah zegt dat ze in de eerste instantie al niet eens met het gezag etc. belast wou worden besluiten ze toch om een ONDERZOEK te doen voor adoptie. En waarschijnlijk gaat de rechter ook besluiten dat er een DNA test gedaan moet worden omdat ze er niet bij was en het dus niet kan weten. OK de volgende keer even een filmpje maken, scheelt 450 euro? LOL

In wat voor kromme wereld leven we mensen 😦 laat die raad iets nuttigs doen. Kijk hoeveel gezinsmoorden er zijn, hoeveel misbruik er is, hoeveel kinderen opgesloten worden op hun eigen kamer waar niemand wat van af weet. Hoeveel kinderen opgroeien in een gezin waar drugs de dagelijkse gang van zaken is. En hoeveel kinderen er opgroeien in gezinnen met ouders die niet nagedacht hebben over het krijgen van kinderen en vervolgens een kind krijgen en geen idee hebben wat ze er mee moeten doen en er ook gewoon niets mee doen. Dit soort mensen blijven maar kinderen krijgen en dat kan allemaal gewoon.

Wij, 2 mannen dan toevallig die mega lang een kinderwens hebben. Die bijna onmogelijk is zo maar even te volbrengen. En dan het geluk hebben een topper als Verah te vinden en dan een prachtige baby als James onze zoon te mogen noemen moeten zoveel van deze ellende door om ons beide op papier papa te mogen noemen. Moeten bewijzen dat wij voor een kindje kunnen zorgen, moeten bewijzen dat we zoveel jaar samen wonen. Moeten bewijzen dat het biologisch gezien is van de papa waarvan we zeggen dat hij is. Wat is dit voor kromme shit man.

Binnen 4 weken krijgen we uitslag over het gezag. Als dit akkoord is start een periode van 3 maanden waarin een van ons in hoger beroep kan. In deze tijd moet de raad (die geen wachtlijst heeft?!) dus een onderzoek doen voor adoptie. Als de 3 maanden voorbij zijn dan kan de rechter naar het adoptieverzoek kijken en gaat ze hopelijk beslissen dat het dus ok is voor de andere papa om te adopteren zodat wij beide alle rechten hebben om beslissingen te nemen etc.

Ok zat van klaar mee, misschien een beetje een wazige blog met beetje hak op de tak. Maar beetje gefrustreerd dus haha

We laten uiteraard weten als er nieuws is!


Een reactie op “Rechtbank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.