Boos, gediscrimineerd

Ok we waren dus vorig jaar Novemember in de rechtbank, daar ging dit prachtige blog over. Vorige maand hoorde van de raad dat ze niet een echte uitspraak gingen doen omdat we van mening verschillen (Lees; waarom wij wel een DNA test (en onderzoek raad), hetero koppels niet, mannenstellen in Amsterdam etc. niet), en ze het antwoord bij de rechter lieten.

We hadden gehoopt dat we kort daarop een bericht van de rechtbank kregen maar er gingen alweer 2 weken voorbij. Onze advocaat vond het ook lang duren dus ze ging verhaal halen en het bleek dat de secretaris ofzo van de rechter ziek was dus het was wat vertraagd maar de rechter ging het afgelopen week oppakken en we zouden die week wat horen.

Dus vandaag (inderdaad niet volgens afspraak) kregen we bericht van onze advocaat met daarin de brief van de rechtbank.

We zullen even wat punten benoemen in dit blog met daarbij de vragen die bij ons op komen om de belachelijkheid (en discriminerende aard) van dit hele proces aan te tonen.

noodzakelijk. (hoort er nog achter)

Ok ze geven dus aan dat ze enkel op onze verklaringen af kunnen gaan over wie de biologische vader is. Hadden we het moeten filmen? Was het dan anders geweest, wat is dit voor raar iets. Als een lesbisch stel/single mom (no offence) zwanger wordt van een donor dan is alles geregeld en hoeft er voor niets of niemand een DNA test gedaan te worden. We hebben van stellen die een zaak in Amsterdam hebben laten afhandelen gehoord dat ze niet een in de rechtbank hebben hoeven komen, geen raadsonderzoek (dus GEEN, niet tijdens het hele proces) en ook geen DNA test en nog is alles goed gekeurd.

Als je in een relatie komt en je wilt het kind van je Partner adopteren is dat gewoon mogelijk na 2 jaar samen zijn en 1 jaar voor het kind gezorgd te hebben. Ook hier komt geen DNA test bij kijken.

En aan het eind over de vorige zaak. Waar we ook al genoeg gezeur hebben gehad en heel veel geld zijn kwijtgeraakt. Uhm hoe dan. Dat was een oplichtingszaak hoezo ga je dat vergelijken met deze zaak wat letterlijk de makkelijkste zaak in de universe is. Ga jullie alsjeblieft met dat soort mensen bezig houden want ik wil niet eens nadenken over hoe het daar gaat.

Nog zoiets, de raad geeft aan dat ze er klaar mee zijn en verder geen onderzoek gaan doen. De rechtbank vraagt de raad ALSNOG om aanvullend te adviseren (onderzoeken). Zeer benieuwd hoe dit uit gaat pakken.

Wat als Stefano geen match heeft met James. Alle rechten liggen bij hem, wat gaan ze dan doen LOL.

Hier kunnen ze ons standpunt over discriminatie ineens wel beamen, vreemd dat het op het ene punt wel kan, maar op het andere punt niet?!

—— Uhhh wait what? Voor 10 maart :’) (OK ER STAAT IDD 10mrt19 🤔, haha) zo snel hebben wij niet een test in huis, gedaan onder toeziend oog van iemand die er voor bevoegd is, opgestuurd en geanalyseerd. Wat de heck! Wij moeten maanden wachten op een uitspraak en zij verwachten binnen een week een DNA test. Joooehooeee. ——

Dus zoals je leest een hoop gedoe. We kunnen nu dus een DNA test doen a 368 euro (Die we met liefde willen doen, ook al zijn de kosten nog 6x zo hoog, maar het voegt niets toe, en zoals eerder andere stellen/singles hoeven dit ook niet). Die is er niet voor 10 maart dus moeten we uitstel aanvragen wat ze hopelijk akkoord vinden.

Of we kunnen in hoger beroep gaan? Want zoals al eerder gelezen waarom wij wel en blabla andere stellen niet? Dit gaat ons dan weer een hele hoop geld kosten wat we helaas niet hebben liggen.

Dus dan maar voor de DNA test kiezen? Wat zouden jullie doen? Tips? Alles is welkom hieronder, mail of via Instagram!

Dank dat jullie deze frustratie even hebben gelezen, voor mij heel fijn het in een blogje verwerkt te hebben! Fijne avond allemaal ❤

Ps. ik had een update blogje getypt maar die komt iets later haha! Van het weekend ofzo 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.